Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Spoldzielnia Jednosc |
Czy orentuje sie ktos z Was czy w spoldzielni Jednosc sa jeszcze jakies mieszkania na sprzedaz? Albo moze ktos kupil i chce je sprzedac? Interesuje mnie metrac 50-60m2
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Spoldzielnia Jednosc |
Nowy blok się buduje - przejdz, zapytaj osobiście najlepiej:)
|
|
862185405 lub 06 to numer zadzwoń i się spytaj to nie boli
|
|
w jedności moja mama za 48m2 płaci czynsz 400zł, jakie sa ceny czynszu w tych nowych blokach, też takie kosmiczne?
|
|
Za 50 m2 płacę 201 zł czynszu.
|
|
Dlaczego chcesz akurat w Jedności, to jedna z najgorszych spółdzielni pod względem organizacji.. Popytaj obecnych mieszkańców to zobaczysz, jeden wielki bałagan, szereg zaniedbań i olewania zgłaszanych problemów, a porządki robią dopiero wówczas jak zbliża się zebranie członków. W tym roku było tak samo na początku lata, długo, długo nic, syf, kiła i mogiła, a przed posiedzeniem dla zamydlenia oczu jakieś drobne prace porządkowe, nowe krzaczki, kilka krawężników, pisek w piaskownicy i tyle, a bloki się sypią, ściany krzywe, bród itd itp... Zastanów się jeszcze..
|
|
Jedność najlepsza spółdzielnia. kitejumper ostro przesadza. czynsze takie, jak napisała Madeline. caly czas dogladane sa okolice blokow. non stop ktos zamiata, przycina, kosi, podlewa. do tego fajny prezes. rowny chlop. sam duzo chodzi i doglada tereny - czesto go widuje wsrod bloków.
|
|
moja mama mieszka na poznańskiej, te bloki należą do jedności, wiemy jak wygląda to osiedle, nikt tam nic nnie robi a czynsze są kosmiczne w życiu nie kupiłabym mieszkania w tej spółdzielni!!!!
|
|
HEHEHEHE JA JEZTEM W PERESPEKTYWIE I JES GICIO :DDDDD
|
|
Trudno mi cokolwiek powiedzieć o zarządzaniu spółdzielnią, bo mieszkam tu krótko. Jak na razie nie mam zastrzeżeń. Już po zebraniu członków, a nadal ktoś dba o zieleń przy blokach. Czynsz jak na razie nie jest wysoki, ale słyszałam, że po okresie gwarancji na mieszkania wzrasta fundusz remontowy.
|
|
u mojej mamy na osiedlu do pewnego czasu czynsz wynosił nieco ponad 200zł, spółdzielnia wymieniła rury i podnieśli im fundusz remontowy tak że za 48m mam płaci 400zł, w piwnicach wilgoć, nieocieplone, elewacje maja ponad 20 lat, plac zabaw dla dzieci tragedia!!! na nowym osiedlu jest pięknie, wszystko zadbane a to dla tego żeby sprzedać wszystkie mieszkania. Mam mieszkanie w perspektywie, dużo sie tam teraz z blokami robi, coraz lepiej to wygląda a czynsz kosmiczny nie jest. Moi teściowie 25 lat mieszkaja w bloku perspektywy i nigdy po żadnych naprawach czynsz nie wzrósł tak jak w jedności.
|
|
a te bloki na Poznańskiej to jedność przejęła czy wybudowała? Bo to róznica;)
|
|
przejela ale juz ladnych pare lat temu
|
|
Więc te wysokie czynsze mogą być skutkiem stanu tych budynków po administrowaniu wcześniejszego administatora?
|
|
owszem mogłyby być tego skutkiem gdyby spółdzielnia coś tam robiła, póki co wymienili tylko jakieś rury i czynsz z 200 wzrósł do 400
|
|
Ja wlasnie slyszalam same pozytywne opinie o tej spoldzielni, dlatego pytam. Pocobaja mi sie te bloki na ul. Rycerskiej...jest tam czysto, spokojnie, ladnie zrobione mieszkania... ale 400zl za 48m2 to troche za duzo az mi sie wierzyc nie chce... za to 210zl za 50m2 to bajka, ja obecnie za 48m2 w ŁSM place 260zl.. Tak, wiec widze, ze wielka rozbierznosc jesli chodzi o czynsz. Natomiaste ceny ogoln ie za mieszkania w tej spoldzielni nie sa chyba wygorowane...
|
|
Mieszkam właśnie w nowych blokach- płacę 201 zł. W okolicach mieszkają znajomi, też nowe bloki, płacą w zależności od metrażu, ale ceny podobne. Nie słyszałam o 400 zł czynszu, ale nie znam osób mieszkających w blokach na Poznańskiej. Tu w każdym razie osiedle jest zadbane i czyste.
|
|
Ja również mam tam znajomych i z tego co wiem, płacą coś około 190- kilku złotych czynszu za mieszkanie dwupokojowe, więc nie wiem skąd te wiadomości. Jednak narzekają na obsługę spółdzielni, bo nie mozna się niczego podobno doprosić od razu, a trzeba wychodzić w spółdzielni.
|
|
oj serio moja mam płaci za 2 pok, 48m 400zł, jak przyszła podwyżka to pokazywała mi papiery ze łzami w oczach, na początku ludzie protestowali, przestali płacić ale to było bez sensu bo dług było potem ciężko zwrócić, wielu ludzi nie stać na taki czynsz i maja bardzo zadłużone mieszkania. Jutro zadzwonie do mamy to przy okazji dopytam dokładnie
|
|
e-mila, ale ja nie mówię, że to nieprawda. Po prostu nie wiem, nie słyszałam. Ale z chęcią dowiedziałabym się czegoś więcej na ten temat, więc jak byś mogła, napisz, jak zapytasz.
|
|
dokladnie, dowiedz sie i napisz cos wiecej, to sa bloki przy ul. Poznanskiej tak? 4 stowy czynszu to powinno byc za ok 80m2 a nie praktycznie polowe, cos ptrzesadzili i to grubo...a moze spoldzielnia sie zmienila czy odsprzedali jakiemus developerowi jesli tak mozna nie wiem, nie mam pojecia, ale to strasznie duzo. a moze w tym sa juz oplaty, albo garaze? Jesli sa tam garaze wogole...ciezka i dziwna sprawa... mi to konkretnie chodzi o kupno mieszkania wlasnie w tych nowych blokach, albo w starszych ale kloniecznie na poludniu...
|
|
Może to nie jest mieszkanie spółdzielcze, czy własnościowe tylko lokatorskie? Tam się spłaca w czynszu dodatkowo raty od wartości ponad wkład własny. _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
witajcie, niedawno sie wprowadzilismy do jednego z bloków w w/w społdzielni. czynsz za 2 pokojowe (45m2) mieszkanie dla 2 osob-188,80 zł. mam pytanie do was, jak w jednosci jest z woda?na rachunku widze rozne opłaty,ale nie woda. moge do czynszu dopłacać miesięcznie 50zł na poczet rachunku za wode?? dziękuję:)
|
|
Rachunek za wodę znajdujesz w skrzynce co jakiś czas (chyba 3 miesiące) i wtedy doliczasz do czynszu. Nie wiem, czy można robić nadwyżki.
|
|
myslalam ze mozna nadwyzke zrobic i potem odejma:/ wolalabym sobie przez 3 miesiace odlozyc niz raz zaplacic wieksza sume:) no nic. dziekuje
|
|
Możesz spokojnie dopłacać co miesiać po 60 - 70zł. Na koniec roku chyba dostajesz informację o zadłużeniu bądź nadpłacie.
|
|
Nadwyżki można robić bezproblemowo - każdy mieszkaniec, a właściwie właściciel mieszkania ma swoje własne konto, na które wpływają opłaty zarówno za czynsz, wodę jak i ogrzewanie. Tak jak kolega wyżej napisał jeśli będzie nadwyżka lub brak to dostaje się stosowną informację coś koło października chyba. Do do samej spółdzielni to pozostawia ona wiele do życzenia - niestety. Nowe bloki za dość zadbane i nowoczesne, aczkolwiek ich wykonanie potrafi zaskoczyć - in minus. Pozostałe obiekty w ramach tej spółdzielni nie są już tak zadbane. Doprosić się o coś jest naprawdę ciężko. Jak to ktoś napisał trzeba wszystko samemu "wychodzić" a ile się człowiek nasłucha to brak słów. To, że zawsze ktoś dba o czystość wokół bloków to prawda, ale zazwyczaj są to ludzie, którzy często się zmieniają i chyba się nie sprawdzają. Klatki niby są sprzątane, ale bardzo często tygodniami nie widać efektów. Mnie irytuje chociażby sposoby naprawy różnych rzeczy, kontrole wentylacji, instalacji gazowych itd (które są bo muszą być i nic, nie sprawdzają, że już usunięciu nieprawidłowości nie wspomnę) lub np to że jedni mieszkańcy mają elektroniczne podzielni ciepła a inni cieczowe - które odparowują nawet gdy się nie używa grzejnika (w starszych blokach).
|
|
miejsce dobre bloki takie sobie ale zarzad z prezesem na czele do kitu on wszystkie prosby mieszkancow takze te na pismie ignoruje zachowuje sie jak dziedzic na folwarku
|
|
|
moja siostra ma na rycerskiej w jedności mieszkanie to prawda czynsze przyzwoite a mieszkania bardzo ładnie rozplanowane ale ciagle narzeka na usterki to sie zepsuło toa to okno przepuszcza a to znowu sciany krzywe ale po glebszym poszperaniu okazało sie ze sa tam dwa rodzaje bloków to znaczy wykonywane przez dwie roze firmy jedna troche spartoliła robote natomiast bloki z pod reki drugiej firmy sa lepiej wykonane pisze bo w jednym mam siostre w drugim ciotke
|
|
Witam, czy może ktoś wie ile trzeba zapłacić za m2 w w/w spółdzielni, oczywiście chodzi mi o bloki przy ul. Rycerskiej?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |