Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Porzucanie zwierząt. |
Ludzie! Weźcie się co niektórzy opanujcie i pomyślcie. Kastrujcie swoje zwierzęta jeśli nie chcecie miec młodych. Mam już 3 koty podrzutki, jednego takiego psa a wczoraj ktoś wyrzucił z samochodu kociaka koło mojego domu. Rejestracji niestety nikt nie spisał, bo jakbym dorwała takiego drania to by mu nawet policja i pogotowie nie pomogły. Jedzie sobie samochodem jedzie i nagle fruuuu wywalił kociaka. Widac, że mały dopiero od cyca zabrany, chociaż już duży na tyle, że może i da sobie bez niej rade. Ogarnijcie się. Chcesz miec zwierzę w domu? Wykastruj. Kastracja jest zła? A co powiecie o losie maluchów waszych pociech? Kastracja nie jest niczym złym, nawet jest bardziej zdrowa niż ciągłe wahania hormonów. Coś mi się widzi, że burasek zostanie u nas, bo teraz jest tyle ogłoszeń o kotach, że nikt malucha nie zechce. Schronisko się zaraz u mnie zrobi.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Porzucanie zwierząt. |
Ludzie często nie potrafią dać sobie nawzajem szacunku ,a co tu mówić o zwierzętach nudzą im się to nie potrzebują ich,i trzeba się pozbyć.Rzadko trafiają się osoby które traktują zwierzaki jak członka rodziny obdarowują je ciepłem,troską i miłością.Kotków jest bardzo dużo i ich los już się nie zmieni tak jak reszty zwierząt,trzeba nauczyć się z tym żyć i żaden post tego nie zmieni i czuj się lepsza od tych ludzi nawet tym że to ty nie jechałaś i nie wyrzuciłaś kotka tylko go zaprosiłaś do siebie i nie ma co narzekać ze masz już 3 kotki bo one jak trochę podrosną to same zadecydują czy chcą być tutaj czy tam koty chodzą często swoimi ścieżkami i często uciekają i nie dlatego że im źle po prostu wędrują,i nie róbcie takich rzeczy jak nie chcecie zwierząt postarajcie się najpierw je komuś oddać może akurat ktoś tego kociaka by chciał i miał by inny los niż lądowanie na asfalt z jadącego auta.pozdrawiam.
|
|
do wiadra i utopic,
|
|
Człowieka poznaje się między innymi po jego stosunku do zwierząt więc szczebiotka powinnaś się sama utopić.
|
|
Ogólnie nie lubię kotów ale jeżeli chodzi o porzucanie zwierząt w lasach czy innych sposobach na pozbycie się bezbronnego stworzonka to najchętniej przy**dolił bym takiemu "człowiekowi" kopa w łeb aż by zmądrzał. Nie rozumiem jak można tak się znęcać tym bardziej że zwierzak jest bezbronny. Kupią dzieciakowi małego pupilka ładny ładny a jak dorośnie to już fuu i bee i do lasu... W takich momentach żałuję że w Polsce broń nie jest legalna bo należy się tutaj kula w łeb albo takiego delikwenta samego przywiązać w lesie na tydzień... Wiem że to nie ludzkie ale takie porzucanie zwierząt jest dla mnie niezrozumiałe! Odpalić kominy w Auschwitz między innymi dla takich "ludzi"! Piszę poprawnie po polsku Tylko Łomża ŁKS!!!
|
|
Brakuje słów na ciebie-"ludzka istoto"! Do wiadra i utopić, kogo?, ciebie?
|
|
Taki ch...om co wyrzucają zwierzęta to powinni jaja tempymi nożycami ogrodowym odcinac, moze by sie opamiętali.
|
|
kot jest dzikim zwierzeciem i doskonale da sobie rade na wolnosci kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania
|
|
kaligulik - dorosły tak ( o ile nie był wcześniej kanapowym pieszczochem), maleństwo bez matki jest bezradne :(
|
|
ja ostatni wyrzuciłam zwierzaki z domu -wyprzepałam psu sierściuche z pcheł!
|
|
Co to za SMIEC ta szczebiotka????? Dr. Viktorio Mazzola
|
|
maly nie da sobie rady?przykro, ale takie sa prawa natury.naturalna selekcja i nie popadajmy w paranoje. kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania
|
|
Złapano mrówkę na gorącym uczynku, jak zabijała słonia. Za swój czyn stanęła wkrótce przed sądem. Sędzia pyta ją: - Dlaczego to zrobiłaś? Na to mrówka: - Cóż, takie są prawa dżungli!
|
|
Kto porzuca gnojkiem jest.
|
|
Leoon , ty bydlaku, smieciem to ty jestes!
|
|
do wiadra z wodą szczebiotce łeb wsadzić , niech poczuje jak smakuje śmierć!
|
|
Po prostu przykro sie robi jak ludzie z mojego rodzinnego,kocanego miasta wypisuja takie bzdury, to swiadczy tylko o Was samych, jacy jestescie beznadziejni i jak bardzo odstajecie od swiadomych ludzi... MiYu, w pelni Cie popieram, tylko strasznie przykro sie robi, jak czytam niektore posty pod Twoim...na szczescie jest ich niewiele... i tak w kazdym temacie, wychowania, zdrowia, czy hodowli zwierzat... Skoro psy staly sie zwierzetami domowymi i towarzyszacymi nam- ludziom i skoro mamy ochote, aby taki psiak byl wlasnie naszym kompanem, zainteresujmy sie tym, aby zylo mu sie u nas dobrze... badzmy odpowiedzialni za swoje zwierze!to wiele nie kosztuje, czytajcie, uczcie sie, odwiedzajcie ludzi, ktorzy wiedza wiecej, uczcie sie od nich, pytajcie...a nie piszcie, ze pies, ktory nasikal w domu ma te siki powachac, bo bedzie wiedzial, ze zle zrobil(inny watek) i nie piszcie, ze porzucanie zwierzat jest w porzadku... Na szczescie w tym akurat watku odezwalo sie wiekszosc rozsadnych ludzi, ale w innych... Tym rozsadnym, dziekuje...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |