Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Uczelnia na Akademickiej |
Hej Wam. szukam osob ktore zlozyly dokumenty na admienistracje zaoczna na Akademickiej,dzis dowiedzialam sie o wynikach i nie zostalam przyjeta a wszystko przez ta ******** liste. jezeli tez skladaliscie tam papiery i nie zostaliscie przyjeci to odzywajcie sie na tym forum. Musimy o swoje w koncu walczyc!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Uczelnia na Akademickiej |
jasio genjusz na harwardzie siem uczy
|
|
a gimnazjum to jasio genjusz skaczył aaaaaaaa? Życie jest piękne, lecz często daje nam w kość...
|
|
trzeba bylo sie nie ociagac ze skladaniem papierow, a nie teraz sie bulwersujesz na forum idz do szkoly i zrob awanture moze ci ulzy
|
|
kici kici ;D
|
|
jezeli ta szkoła chce uczyc administracji to wypusci absolwentow takich samych jacy tam pracują... ucze sie tam trrzeci rok i nie doradzam sie tam wybierac... potrzeba jej jeszcze wielu lat praktyki i godnej kadry bo to co sie tam dzieje nadaje sie dla kuratora albo nawet wyzej... jednym słowem .... masakra... ŁKS
|
|
wzruszyła mnie twoja historia szczęściaro ty za 3-5 lat napiszesz ,gdzie na staż,bo magazynierów po takich szkółkach to już jak psów
|
|
to złóż dokumenty na ten kierunek na Wydziale Prawa Uniwersytetu w Białymstoku na ul. Mickiewicza 1 i problem z głowy.
|
|
wy wszyscy to jestescie madrzy bo siedzicie po drugiej stronie ekranu i udajecie wielkich panow. jesli was stac na studia w Bialymstoku to sobie tam studiujcie kazdy wie jaka jest sytuacja z praca nie kazdy moze isc nawet na staz bo nie ma pieniedzy a nie mowa juz o oplaceniu studiow. jestem ciekawa ile osob z was ma skonczone studia. te forum jest zalozone dla osob ktore byly w szkole, nocowaly tam i widzialy co sie dzieje a ci ktorzy nie maja pojecia niech zamkna mordy i tu nie pisza nic. i nie mowcie ze to jest noclegowania dla bezdomnych bo jesli komus na studiach zalezy tonie ma w tym nic zlego
|
|
Też się nie dostałam. Rejestracji elektronicznej nie wzieli wogóle pod uwage. A po co ona wogóle była to nie mam pojęcia. Pozdrawiam wszystkich którzy również sięnie dostali Piękna kobieta to raj dla oczu, piekło dla duszy i czyściec dla kieszeni.
|
|
dokladnie a oplacic trzeba bylo wszystko prawda?
|
|
więc do mediów z tym. Może się przestraszą:)
|
|
media to juz byly 2lipca :) sami zauwazcie ze od tylu osob kase sciagneli i maja w dupie ja osobiscie myslalam ze to bedzie szansa dla mlodych korzy jeszcze nie maja stalej pracy a oni mlodych to maja gleboko...
|
|
Też się nie dostałam, ale co my teraz możemy zrobić? Już jest za późno żeby walczyć;p
|
|
ja jestem dobrej mysli jesli bedziemy walczyc to chociaz pieniadze zwroca moze
|
|
Lady_15 a jak sobie tą walkę wyobrażasz? Ja też z chęcią powalczę:D A miałaś opłatę za indeks i legitymację?
|
|
ja wszystko oplacilam zostaw swoja poczte odezwe sie na poczcie
|
|
Ja jak składałam dokumenty to nie miałam własnie tej opłaty ale ta babka co przyjmowała moje papierki powiedziala zebym doniosła to jak już bede wiedziałą ze się dostałam no i własnie chyba przez ten pieprzony papier mnie nie przyjeli:(:(
|
|
no widzisz co innego gadaja aco innego robia a ktory numer mialas?
|
|
Możecie próbować odzyskać pieniądze...ale szczerze mówiąc wątpie w to. 2 lipca dużo osób było zbulwersowanych tym faktem i pytali o to czy jest taka możliwość zwrocenia pieniędzy, wiec możecie próbować.Może akurat się uda. Nic nie tracicie. A szansa byla dla wszystkich taka sama... trzeba było tylko swoje wystać. Jak komuś zależało to byl tam wczesniej a nie w dniu składania papierów. Powodzenia
|
|
U ja to daleko daleko hehe 105 a Ty? Dokładnie wkurzyłam się trochę bo jakby powiedziała to przeciez bym od razu doniosła co za problem a teraz lipa!:(
|
|
Tak "1bebe1" tylko w tym problem że nie wszyscy wiedzieli o jakiejś liście, kolejkach itd :/
|
|
Ona19 ja to rozumiem i rozumiem Was, też byłabym wściekła gdybym sie nie dostała. Ja o liście dowiedziałam sie przypadkowo, kiedy pojechałam do szkoły wcześniej żeby sie zorientowac co i jak.
|
|
Byłam dzień wczesniej w szkole bo miałam problem z podaniem ale nic mi nie powiedziano na temat listy.... Już nie chodzi o tą listę, ponieważ przyszło mi że nie przyjeto mnie prawdopodobnie dlatego ze nie zlozylam wszystkich dokumentow. Wiec dlaczego Pani ktora je przyjmowala je ode mnie powiedziala zebym oplate za indeks doniosla jak juz bede przyjeta????
|
|
Bo pewnie wiedziała że nie dostaniesz się a nie mogą tak tego powiedzieć, a nie chciała zebys opłacała na darmo. Kto nie miał jakiegos dokumentu nie został przyjmowany i nie było możliwości doniesienia bo bez sensu skoro pierwszych 60 osób sie dostaje.
|
|
Tak tak ale już wiedzieli ze bedzie druga grupa utworzona więc jeszcze jakas szansa była. Jak ktos nie mial np orzeczenia to pozwalali doniesc w poniedzialek wiec jakby powiedziala ze moge doniesc to bym jej od razu tego samego dnia przyniosla to. Troche dla mnie to jest nie sprawiedliwe, no ale teraz mozna sobie tylko pogadac....
|
|
A to ja nie wiedziałam nic o drugiej grupie... będzie taka? No jeśli jest jak mówisz to chociaż spróbuj odzyskac kasę, skoro sama Cię w błąd wprowadziła. Na Twoim miejscu bym sie wściekła
|
|
Własnie w tym problem że też się wściekłam... Tak ma być druga grupa bo nawet w dzień składania dokumentów ta Pani co tam pilnowała mowiła ze będą się o to starac i ze raczej bedą 2 grupy. No ale jak ją odzyskać?????
|
|
druga grupa ma byc?
|
|
ja 89 bylam
|
|
sory mi zalezalo na dostaniu sie na ten kierunek i mialam zamawiar jechac w piatek rano wtedy gdy sie rekrutacja zaczyna a nie tydzien wczesniej pomysl co piszesz
|
|
Wiem,że dużo osób sie wściekło i padło pytanie co z tymi pieniędzmi, ta babka powiedziała że można sie starać je odzyskać. Zbierzcie sie w więcej osób, komu na tym zależy i sie tam przejdzcie. Moim zdaniem skoro wiedzieli ze na 60 miejsc jest 300 chętnych nie powinni ściągać od ludzi kasy. Ale to łatwy zarobek, wiec moze byc cięzko.
|
|
lady_15 słyszałam że tak, ma być druga grupa ale nie wiem ile osob w niej ma być. A co Ci przyszło że czemu się nie dostałaś?
|
|
lady_15 to jak ci tak zależało to nie miej pretensji do nikogo, bo nawet na forum pisało o tej liście. Chyba do przewidzenia jest ze jak decyduje kolejność zgłoszeń a studia są bezpłatne to będzie dużo ludzi?!
|
|
Ona19 zlozylam wszystkie dokumenty a napisali ze nie wszystkie. ale druga grupa to znaczy ze jeszcze moga nas przyjac?
|
|
Właśnie o to chodzi że łatwy zarobek hehe wątpie że coś się da z tym zrobić no ale trzeba próbować, może akurat się nam uda:) Dokładnie trzeba się zebrać większą grupką i tam się przejść...
|
|
Powodzenia trzymam kciuki:)
|
|
ja ni mam do nikogo pretensji tylko o takiej liscie powinno pisac na stronie szkoly. sama pomysl logicznie rekrutacja zaczyna sie w piatek ja przychodze w piatek ciu swit i caluje klamke
|
|
właśnie i mi napisali ze nie wszystkie tylko ja tej opłaty nie zrobiłam. Nie no już nas raczej chyba nie. Trzeba iść do nich i się wypytać o wszystko... Może jakaś druga tura bedzie czy coś... Ja nie mam pojecia co i jak, kolezanka ktora sie tam uczy powiedziala mi ze mają być 2 grupy i tylko tyle na ten temat wiem;/ no i ta babka ktora tam stala tez cos mowila zeby sie nie przejmowac ze powinni nas przyjąć
|
|
no ja tez to slyszalam sluchaj a moze pojdziemy tam do nich?
|
|
No ale z tymi pieniążkami trzeba pokombinować bo jednak wiedzieli duzo wczesniej ile osob sie zarejestrowało....
|
|
dokladnie....trzeba isc do nich i zapytac czy ta druga grupa bedzie jak tak to moze jeszcze 60 wezzma
|
|
Niom przydało by się tam iść;p
|
|
Nom jakby było to bym się jeszcze załapała:D:D:D
|
|
mozemy sie jutro spotkac wziasc jeszcze pare osob i rano isc
|
|
Lista była społeczna a nie ze szkoły wiec o takiej nic nie było na stronie szkoły. Ten kto ja założył i na niej byl pilnowal swojego miejsca. Możecie się przejść wiem, że raz było tak (nie pamietam na jakim kierunku) że poźniej było wiecej miejsc bo ludzi było równie dużo jak tutaj. Wiec jak nie ma jeszcze tej 2 tury to może być, wiec idzcie sie zapytajcie, żeby pózniej nie było znów niespodzianek
|
|
1bebe1 na pielegniarstwie tak bylo ze dorzucili 30 jeszcze
|
|
No wiec własnie, może i tutaj dorzucą:) Trzymam za Was kciuki.
|
|
dzieki mamy nadzieje ze tak zrobia jak zobacza ze ludzie sie buntuja to moze akurat...warto sie postarac i zobaczyc
|
|
Lady_15 ja nie mam nic przeciwko możeby się jutro spotkać i iść tylko trzeba zebrać jakąś grupkę;)
|
|
bedzie nas 5 osob:)
|
|
Dajcie znać jutro jak coś załatwicie:)
|
|
Dokładnie taka jest prawda. Trzeba walczyć o swoje! hehe 1bebe1 dziękujemy ślicznie za wsparcie;*:*
|
|
1bebe1 bedziemy na forum pisac napewno
|
|
lady_15 masz już jakiś znajomych?
|
|
Mowisz że bedzie nas 5:D Musimy ustalić o ktorej i gdzie sie spotkamy bo inaczej sie nie znajdziemy potem hehe
|
|
tak potrzebny mi jakis kontakt do ciebie
|
|
lady_15 podaj moze swoją pocztę com? To ja się odezwę do Ciebie:)
|
|
izusia68-1991@o2.pl odezwij się:D
|
|
UWAGA UWAGA szukamy chętnych którzy chcą iść razem z nami:D
|
|
zaraz sie odezwe
|
|
ale jaja. w cywilizowanym świecie, gdy kończą się miejsca na roku, w dziekanacie mówią o tym i odsyłają z kwitkiem potencjalnego studenta. a tu, z tego co mówicie, brali jeszcze bezczelnie kasę. skandal! :: die Zeitgeist ::
|
|
no tak wylicz sobie 60 osob a oplacalo 300 oby nie wiecej
|
|
Tak dokładnie ponad 300 osób było zarejestrowanych na kierunek administracja i po 85zł to wychodzi ponad 25 500zł tylko z jednego kierunku i kasa jest;) ;)
|
|
Na pielęgniarstwie tez był przypał z jakąś lista społeczną, tylko pielęgniarki nie dały sobie w kasze dmuchać. Poszły do ministerstwa, napisały kilka skarg i miejsca sie znalazły.
|
|
Hehe my też nie damy sobie w kasze dmuchać;D Ciekawe czy to coś poskutkuje;p
|
|
zawsze jest pobierana opłata rekrutacyjna na uczelnie i nie ważne czy się dostaniesz czy nie. Dziwni jesteście. Zawsze jest określony limit miejsc. warunki były podane wcześniej. Nie rozumiem waszych dąsów. Ja za opłatę rekrutacyjną płaciłam na innej uczelni 120 zł i dąsów nie mam. To było do przewidzenia, że będą kolejki i listy ponieważ jest to kierunek finansowany z pieniędzy UE co nie oznacza, że uczelnia nie ma prawa pobierać opłaty rekrutacyjnej. To nie od nich zależy liczba miejsc finansowanych w ramach tego programu tylko od założeń opartych w programie skoro dostali kasę na 60 to nie mają na więcej. Na MSG na Uniwersytecie w Białymstoku też dużo osób się nie dostało i nikt nie ma dąsów. Wielcy maturzyści, którzy chcą być panami uczonymi a o rzeczywistości i przepisach pojęcia nie mają. Na dobranoc radzę poczytać troszkę regulaminów, wytycznych a potem mieć pretensje do ludzi i uczelni.
|
|
tja i zaliczenia też tak będą wyglądać, za kawkę, wódeczkę i uśmieszki. Już to kiedyś przerabiałam. Na normalnej uczelni to rekrutacja wygląda tak: średnia z ocen maturalnych, kto się łapie, to łapie, reszta szukać innych studiów. A biurwy to niech wystąpią do swoich pracodawców o dofinansowanie nauki i niech miejsc młodym nie zajmują. bo robotę już mają, młodzi nie.
|
|
Zgadzam z loveley-na innych uczelniach tez jest pobierana opłata rekrutacyjna. Co innego rekrutacyjna a co innego wpisowe, czyli kwota ktora placisz jak juz sie dostaniesz. Tutaj z tego co wiem to jest tylko rekrutacyjna. Czytajcie regulminy a potem szczujcie i krytykujcie. Nikt wam nie kazal wplacac biorac pod uwage ze bylo tylko 60 miejsc. lotos
|
|
Ale tu nikt nie ma "dąsów"... Poprostu skoro jakaś Pani wprowadziłamnie w błąd to dlaczego ja mam teraz przez to cierpiec? No ja uważam, że coś tu nie halo jest... dlaczego te 60 osob ma byc przyjetych po znajomosci? Bo w tych czasach własnie tak jest ze trzeba miec wszedzie znajomosci. Czy nie taka jest prawda?
|
|
Właśnie o to chodzi, nie ma sensu już dochodzić bo i tak nic to nie da....
|
|
dobra to teraz o co kaman ? kto się wybiera do Łomży na studia ??? hello ?? chyba ci co muszą albo te co mają tu mężów... phi...
|
|
michalina ty taka madra jestes?jestem ciekawa czyc iebie na studia poza lomza stac moze poprostu ktos chce zostac tutaj przeszkadza ci to?phi..
|
|
oczywiście, że powinna być brana pod uwagę średnia ocen a nie kto pierwszy ten lepszy. To moim zdaniem nie jest uczciwe i kropka.
|
|
dokladnie zgadzam sie z wami. ktos mlody zdal mature bardzo dobrze i sie nie dostal bo 50-latka musi sie doszkolic
|
|
Jeżeli już ktoś się musi doszkalać, to wyodrębnić i podać przy rekrutacji jasne zasady - 10% miejsc dla 50+, lub inne kryteria. Ale wtedy będzie jasne co i jak.
|
|
no jasne niestety szkola totalnie olewa mlodych studentow
|
|
równie dobrze możną iść na dziennie studia, są na miejscu bezpłatne i dużo lepsza atmosfera. A żeby mieć kaskę, wystarczy dobrze się uczyć są przecież stypendia naukowe, socjalne, żywieniowe, mieszkaniowe (dla studentów spoza miasta wynajmujących mieszkanie lub mieszkających w akademiku), kredyty studencie. 50+ to nie szkoła wymyśliła tylko tak jest przewidziane przez fundusz z którego finansowane są studia zaoczne.
|
|
poza tym studia zaoczne są przewidziane dla osób pracujących i starszych czyli po 26 roku życia. Macie 19-20 lat nie narzekajcie tak bardzo bo wam się przedwczesne zmarszczki zrobią
|
|
loveley ty juz n am nie musisz mowic na jakie studia mamy isc wiec narka
|
|
rzadko zgadzam sie z "panna" Renata ale tu akurat ma racje - oplate rekrutacyjna musi poniesc kazdy, bez wzgledu na to czy sie dostal czy nie i tego nie powinni wam zwracac a co do tego, ze kogos nie stac np na administracje w UwB to tez jest juz napisane: sa roznego rodzaju stypendia - dla chcacego nic trudnego - masz stypendium mniej wiecej o rownowartosci czesnego, bialy tez nie lezy nie wiadomo jak daleko, ze sa jakies trudnosci z dojazdami, zawsze mozna z kims sie ugadac i jezdzic samochodem dajmy na to w 4-5 osob - wtedy to grosze wychodza...
|
|
Patrząc na te wasze uwagi odnośnie rekrutacji i całej reszty, a także na temat dostępu do tego kierunku chce mi się śmiać. Po pierwsze macie szalenie wybujałą wyobraźnię. Nie macie pojęcia co się działo od 28 czerwca pod uczelnią. Ktoś tu coś zmyślił, resztę dodał jakiś desperat, któremu to niby chodzi o 85 zł. Nie przesadzajcie!!!! Nikt nikomu nie bronił przyjść wcześniej pod uczelnię, a obwiniacie tych, którym się udało. Ja osobiście gratuluję im wytrwałości i pomysłu. No i oczywiście indeksu!!! A reszta niech się jeszcze uczy jak zadbać o swoje interesy....
|
|
malutka_20 ja Ci nie mówię na jakie studia masz iść (szczerze to w ogóle bym nie radziła iść Tobie na studia, zauważyłam, że czytać nie lubisz <oczywiście tego co trzeba>), tylko tłumaczę Wam na czym to polega i jak to wygląda w rzeczywistości. Jak troszkę ochłoniesz to zrozumiesz (o ile masz troszkę oleju w głowie) ps. bez wulgaryzmów proszę, język polski jest zbyt piękny aby go zaśmiecać epitetami
|
|
Normalna uczelnia opłat za indeks i legitymację nie pobiera od kandydatów na studia tylko od osób JUŻ PRZYJĘTYCH i nieuiszczenie tej opłaty nie może w żaden sposób wyeliminować kandydatów z możliwości brania udziału w rekrutacji, jest to niezgodne z prawem.... Jeśli chodzi o opłatę rekrutacyjną jest ona bezzwrotna bez względu na to, czy kandydat dostał się czy nie i walka o jego zwrot jest bezpodstawna... Jeśli sekretarka poinformowała was w dziekanacie, że opłatę za indeks doniesiecie, jeśli się dostaniecie, to niestety, dla was, miała rację. Pozdrawiam i życzę powodzenia w staraniu się o upragniony indeks:)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |