Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
nieudolność policji |
Byłem dziś świadkiem wyjątkowej nieudolności policji . Na boisku ekonomika obok wejścia do bursy ustawiono ławeczkę.Obok totalny syf stare fotele porozwalane obicia tapicerskie , potłuczone butelki puste opakowania pet. No i towarzystwo ,które piwkuje , drinkuje-biesiaduje do późnych godzin nocnych pod oknami bloku polowa 15 i kolonistów z bursy. Następuję zgłoszenie na policję(ok 19-20). Przyjeżdżają od strony bursy, na 4 biesiadujących 2 zwiewa 2 udaje doprowadzić się do radiowozu.Porzucają flaszki. Trwa przesłuchanie. Po 10 minutach aspitant Szmidt odzwania do zgłaszjącego czy zaświadczy ,że tamci pili, jeśli NIE to po co ZAWRACA się im głowę. Panie aspirancie poda się pan do dymisji bo ośmieszył się pan na służbie. To policja jest od ścigania pijących , a jeśli zawraca się wam głowę to pomyście o zmianie zawodu . Jest tyle pięknych zawodów , sprzątanie ulic na przykład ,gdzie myślenie i używanie głowy nie jest tak bardzo konieczne
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: nieudolność policji |
won konfidencie zawiadomiles policje, jesli chlopaki siedzieli nie rozrabiali i nie prowokowali nikogo do zadnych incydentow to po co sie odzywasz cioto. mlodzi ludzie niech korzystaja i sie bawia w miare rozsadku ale zawsze znajdzie sie taka pizdeczka ktorej wszystko przeszkadza. A Pan Szmidt postapil dobrze zadzwoniles to smialo trzeba bylo wylac swoje bole i zaswiadczyc ze chlopacy pili jesli sie osrales i jestes madry jedynie przez telefon albo na forum to po h.j bylo takie zgloszenie z twojej strony internetowy napinaczu
|
|
"FrEsHpOwEr", ty spod szyldu kultury plebejskiej któremu nie przeszkadza życie we własnych odchodach. Ale są inni, którzy cenią sobie życie w przyjaznym otoczeniu. Małoletnią, prostacką hołotę tępić jak chwasty.
|
|
+1 do wypowiedzi Fresha , jezeli jestes taki madry to było trzeba wyjsc i zaswiadczyc ze pili a nie spoleczniaku zadzwonisz i z bunkra z okna obcinasz zeby komus uprzykrzyc zycie , przypomnij sobie jak ty byles mlody !
|
|
i konfident blondfiutek wtracil swoje 3 grosze Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
blondloczek kure.ski plebsie jak kazdy lubie cisze spokoj i porzadek ale nie przeszkadza mi to jak mlodziez pije bawi sie i nie stwarza przy tym problemow sam gnijesz we walsnych odchodach siedzac na dupie i przezywajac swoje popierdolo.e zycie zamkniety w 4 scianach od czasu do czasu wygladajac przez okno z mysla kogo tu pod.ierdolic
|
|
To ,to nic a pomyśleć se siedzi 3 chłopaków na ławce pod blokiem po 22 nie było nawet 24 i se rozmawiają i palą fajki nawet nie piją tylko rozmawiają a tu jakaś menda się znajdzie co z okna po ciemku cwana grozi policją ,zamiast kulturalnie poprościć o zmiane miejsca bo jej przeszkadza to tylko Oo POLICJA ! Policja niech gania bandziorów co robią krzywde drugiemu człowiekowi a nie tym co przeszkadzają w oglądaniu TV w nocy .
|
|
A myślisz, że kto byłby świadkiem tego, że pili? Cień Twój? Musi być świadek - policjant nie widział bo go tam nie było.
|
|
prawda w oczy kole. Jak widziałeś to czemu nie chcesz być świadkiem? Cykor! Jak tak będziesz do wszystkiego podchodził to faktycznie zamuruj się w chałupie i niech ci żarcie przez okno wrzucają. Miej pretensje do siebie. Zadzwoniłeś, przyjechali a ty co? Nieudolność Policji. A gdzie twoja udolność? Żałosne.
|
|
Z jednej strony bawią mnie wypowiedzi dzieci typu JP co nie są w stanie normalnie spojrzeć w oczy i powiedzieć policji tego czym się odgrażają przed kolegami a z drugiej dziwi mnie że ZSC nie chciał zaświadczyć o piciu skoro zadzwonił zgłosił ten fakt. Chciałbym zobaczyć ludzi którzy tak się odgrażają w internecie i wyzywają policję w świecie anarchii, wśród morderców, gwałcicieli i innych pojebów, jak by wtedy cwaniakowali. Policja nie jest doskonała ale jest potrzebna. Takie jest moje zdanie. (mimo mandatów i paru wizyta u smutnych panów).
|
|
wygląda na to, że koleś zgłosił i siedział w oknie i zacierał ręce i nie wyszło. No ale o jaki skutek mu chodziło? Czy chłopaki dalej siedzieli, pili itd? Nie, więc o co chodzi, policja spełniła swój obowiązek, wylegitymowała i tyle. Nie ale on się domaga sprawiedliwości, najlepiej żeby ich powinęli na dołek co?? Je...bać konfidentów!
|
|
SPOŁECZNIAK JEBA*Y SPRZEDAŁ NA PSY JESZCZE TEMAT NA FORUM ZAKŁADA. JAZDA Z TOBĄ! Pomysłowo.
|
|
Podstawowe pytanie, to czy zadzwonil bo mu sie nie podobalo, ze pija, czy zadzwonil bo darli mordy po nocy. Jesli to drugie, to co sie dziwicie, ze ktos sie wk.....wia, bo ktoras noc z rzedu spac nie moze?
|
|
witam,ZSC zal mi wogole ciebie aby zakladac taki temat ...widze ze strasznie oburzony jestes..a sam nawet nie potrafiles wyjsc z bloku i wskazac tych co tak Ciprzeszkadzali a moze poprostu nie stac cie na piwo i im zazdrosciles ze potrafia usiasc i sobie pogadac przy piwku??? ZSC jak nie podobala ci sie interwencja to bylo samemu ich rozgonic ;] pozdrawiam
|
|
łajzy blokerskie, żal to was dresów, normalny czlowiek idzie do baru sie napić ,a szuje siedzą w nocy na lawkach, drą ziape, plują w płyty chodnikowe i klną. Z policji jest już większy pożytek niż z was ciemniaki po podstawówce. Skoro 2 zwiewa to chyba grzecznie tam nie było, zdesperowane anty policyjne knioty, ja tez sobie zycze spokoj w mojej okolicy, ZSC, kup sobie wiatrówke, i ucz sie na nich strzelać.
|
|
:) Dwóch dało drapaka :) Twardziele :) Gnoje, obszczyjmurki, dzieci z bloków. Ja bym nie zadzwonił... Właśnie ze względu na nieskuteczność. Są skuteczniejsze sposoby na małolatów :) Pozdrawiam.
|
|
Nie chodzi o to, tylko o pretensje to policji, że nic nie zrobili. A co by was zadowoliło - wpie..dol?? Pewnie, że jak siedzą i drą mordy to każdego wkurza. Chodzi mi jednak o dalszą część wypowiedzi ZSC: 1. po pierwsze policja przyjechała, kolesie uciekli/zostali wylegitymowani itd - skutek nie siedzieli dalej nie denerwowali Pana ZSC, 2. Pan ZSC wykazał brak konsekwencji, nie chciał potwierdzić wcześniejszego zgłoszenia, bał się czy co, a może 3. Skoro Policja nie złapał na gorącym uczynku pijących w miejscu publicznym, nie ma podstaw do karania, 4. Jakiej kary Pan ZSC wymaga od Policji? Ja wiem, że wezwanie Policji w wielu przypadkach jest uzasadnione, ale bardzo wiele zależy też od wyrozumiałości Panów i Pań społecznie siedzących w oknach i słuchających każdego słowa. Są wakacje ludzie wyluzujcie trochę!!
|
|
oj nie produkujcie się . Teraz na mieście jest coraz więcej kamer bardzo dobrej jakości i policja wszytko widzi i wszystko nagrywa. Nawet nie macie pojęcia ile przez te kamery widać i co widać. Wielu z nas zwyczajnie zapomina o tym fakcie ,że jest monitoring , ale rozejrzyjcie sie wokól i zdziwi was fakt w ilu miejscach zobaczycie na jakim słupie tka biała kule ze szklana kopułka . To jest sokole oko pana policjanta który wszystko nagrywa. Pifpaf
|
|
Pisze jak wol ze porzucili flaszki po przyjezdzie policji. Wiec co? Policja sama nie widzi, potrzebna dodatkowa konfrontacja ze zglaszajacym obywatelem? Niby po co? "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
W społeczeństwie jest dużo przyzwolenia na plenienie chwastu, co widać choćby po niektórych wpisach. Życie pośród smrodu i porzuconych śmieci jest ich codziennością i dlatego jeśli ktoś dąży do normalnej egzystencji, to grunt pali im się pod nogami. Ot zwykła plebejska, przyziemna kultura bez możliwości akceptacji zmian.
|
|
Ja tam widzę, że "pisze" ,że porzucili flaszki, specjalnie nie wiadomo kiedy, czy policjanci to widzieli, tego nie wiemy. A w sytuacji kiedy nie ma potwierdzenia świadka, sprawy nie ma. Inna sprawa, że są wakacje, jest gorąco, nie każdego stać, ma możliwość napicia się zimnego piwka w ogródku piwnym, czy innym "kulturalnym" miejscu. Jeśli nie byli głośno, jeśli nikogo nie zaczepiali, to dajmy z tym spokój, Wszyscy jesteście tacy prawi, nigdy nie piliście piwka na świeżym powietrzu bo to niedozwolone. Mi chodzi tylko i wyłącznie o postawę społecznikowską, znam to z autopsji bo u mnie w bloku uchodziłem za wandala, pijaka, chuligana itd. A jak na razie to zdążyłem zrobić 2 kierunki studiów, mam niezłą pracę, i nigdy nikomu nic nie ukradłem. Też lubiłem wypić piwko na ławeczce pod blokiem. Czasami pani Jadzi czy innemu Józkowi się to nie podobało i dzwonili, plotkowali itd. Więcej Luzu!!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |