poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Uwaga na zakupy w Kaufland Łożmża

Witam wszystkich
przestrzegam wszystkich przed zakupami w supermarkecie Kaufland w Łomży, nieudolna i ślepa ochrona potrafi wmówić klientowi że skonsumował jakiś produkt przy którym nawet nie stał, przyjazd policji nie gwarantuje udowodnienia niewinności, sklep nie posiada monitoringu więc już jesteśmy na przegranej pozycji, wezwany patrol sugeruje iż lepiej zapłacić drobną sumę za "skonsumowany towar" niż przechodzić długie i kosztowne postępowanie sądowe. Zainteresowanym mogę opisać moje zakupy na e mail

pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Uwaga na zakupy w Kaufland Łożmża

Kaufland? To tam gdzie chodzi się aby najeść i nakraść?

Raj dla zlodziejaszkow. Powinni zalozyc w koncu monitoring, lub zatrudnic wiecej ochrony. Teraz jest zatrudniony jeden ochroniarz ktory pracuje na zmieny, ranna lub popoludniowa. I uwaga! Czwartki ma wolne :P

Btw. Ochroniarz złapał Cie za reke? Glupi jesteś i tyle.

h0jowe forum

Re: Uwaga na zakupy w Kaufland Łomża

w tym sęk że nikt mnie nie złapał za rękę a nawet nie zbliżyłem się do półki z danym produktem

zaplaciles za produkt?

h0jowe forum

W Kauflandzie na polkach inna cena, przy kasie inna. Zwroc uwage Pani kasjerce wywali oczy, jeszcze pojdzie sprawdzi podczas obslugiwania Cie przy kasie i powie, ze przykro prosze sie zglosic do dzialu informacji i wyjsnic sprawe, to MOZE zwroca Ci roznice ceny... A i kolejki nieziemskie tam, no i ciekawe kto po tych 5 min. czekania dostal 5 zl :P

Ja ostatnio dostałem bon na 5 zł za stanie w kolejce 15 minut. Trzeba zabrać ze sobą paragon i udać się do informacji. Bon dostałem bez problemów, trzeba się podpisać.

tak u mnie tez byl ten przypadek w tym tygodniu lamusy chca cos wmawiac kogos. Tylko ze u mnie nie bylo policji bo nic nie znalazl. Za takie cos powinni oni nam rekonpensate zaplacic.!!! opisz mi swoj przypadek na e mail alibi150793@poczta.onet.eu

No tak jeden zje niedopatrzą to inny musi zapłacićzeby sie wyrównało. Napisz; kamilla17@wp.pl

w kauflandzie pracuje mojego sąsiada żony siostra. mogę wypytać jak to jest naprawdę jak wróci ze zmiany to dam znać ale to tak po 20 albo jutro dopiero !

ja robiłem eksperyment kupując JEDNO (1) winogrono, raz zapłaciłem a drugi raz Pani w kasie powiedziała, że nie muszę za jedno płacić.

Latam, Skaczę i jeżdżę

bo tam lamusy pracuja i fantasci

Trzeba było poprosic o zabespieczenie przez policję dowodu rzeczowego i przeprowadzenie badań daktyloskopijnych a w razie konieczności takze DNA. Tym niedokształconym gnojkom wydaje sie ze są bogami:)

Jak to na przegranej pozycji z powodu braku monitoringu? W tym kraju obowiazuje jeszcze chyba domniemanie niewinnosci? To on ma Ci udowodnic wine.
A jesli mialbym placic za cos, czego nie wzialem, tylko po to, zeby uniknac szantazu ciaganiem po sadach, to na tej samej zasadzie, powiedzialbym mu, ze dzwonie na policje, bo widzialem jak pare minut wczesniej molestowal jakies dziecko, ktore platalo sie bez rodzicow... ;)
Skoro samo pomowienie jednej osoby starczy do narobienia problemow, to prosze bardzo... Monitoringu przeciez nie ma, wiec jest na przegranej pozycji, tak?

to co mówicie to nie prawda ! sąsiad powiedział że to jest zwykła ściemka i tak się bronią ci co są winni ! ja mu wierzę ! ale obciach brać coś i nie płacić ! pozdrawiam

wez wez nie wiesz to czego sie odzywasz? za jasia smietane juz robisz?

Ostatnio w tv (w Super Stacji) mówili że klienci supermarketów w ciągu roku zjadają kilka ton towaru między półkami.. I chyba w Kaufandzie za bardzo wzięli do serca tą wiadomość.. :D

wiecie w tym sklepie nie jest to dobrze zorganizowane. Biega taki jeden w cywili z psim wyrazem twarzy i węszy jak wściekły po sklepie. Na pocżatku nie zwracaólem na niego uwagi ale teraz jego obecnośc stała się wręcz nachalna i każdego na kogo spojrzy traktuje w taki ajkis poniżajacy sposób. MyślęPani kierowniczko ,że czas tego faceta i ten styl pracy zmienić . Fakt klienci sa rózni i jest wielu , wielu zwyczajnych zlodzieji ale sa sposoby aby to złodziejstwo ograniczyc skutecznie i dyskretnie. Na pewno nie jest na to sposób w postaci tego Pana biegajacego w cywilu po sklepie.

Pifpaf

nie wiesz jak cię nie złapią za rękę to się nie przyznawaj a milicja zawsze ci tak powie bo później muszą pisać protokoły i jednej i drugiej strony ile to czasu trwa a leniom się nie chce więc idą na łatwiznę pamiętaj jak nie ma dowodu to mówisz nara i tyle albo mówisz pokaż mi dowód wszystko

dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/

Tak wam sie wszystkim tylko zdaje dla waszej informacji jezeli ochroniarz ma podejrzenie ze cos ktos ukradl ma prawo taka osobe zatrzymac co z tego ze niema prawa do rewizji ale w takim wypadku dana osobe bierze sie w obecnosci kierowniczki sklepu na zaplecze i dzwoni po policje jezeli dan osoba niechce pojsc dobrowolnie uzywa sie sily dla was to najlepiej aby krasc moze ze sklepow byscie chcieli co niektorzy isc wziasc i wyjsc ludzie troche kultury i szacunku ochroniarz z kauflandu wykonuje tylko swa prace i uszanujcie to jezeli nic nieukradliscie to sumienie macie czyste a nie narzekacie na ochrone sklepu

tak tak w pierwszej kolejności dowód a później niech wzywa milicję jeżeli nie ma dowodu rzeczowego albo zeznania świadka niech pocałuje mnie w d... bo jak mnie zabierze i nie pokarze dowodu to mogę go oskarżyć ja dowód dowód i jeszcze raz dowód

aj ten ochroniasz to cwel lapie slabszych domnie raz podlecial ze cos skroilem oky spoko nic nie wzilem ale poczekalem se po jego pracy pod niemanym kaufladem i go zlapalem i najebalem zdrowo za to ze mi probowal wcisnac bajke o kradziezy do dzisieszego dnia ciota spuszcza leb i idzie bokiem trzeba krutko do szmaty

talk to the hand, because the face isn't listening to you

czlowieku o czym ty mowisz pracowales kiedys w ochronie wystarczy mi ze mam podejrzenie ze cos ukradles i masz obowiazek pokazac czy zaplaciles za zakupy wystarczy mi ze ktoras z kasjerek powie ze widziala jak cos brales lub to jak sam zauwaze taki fakt a pozatym to widac jak zachowuje sie osoba ktora chce cos ukrasc czlowieku wystarczy troche psychologii ludzkiego zachowania a dowod znajdzie sie zawsze na twa wine sprobuj cos ukrasc w stokrotce lub biedronce np to zdziwisz sie co ci wolno

uuuu ja bym i tak się nie przyznał a bez dowodu nie ma wyroku na tym polega wymiar sprawiedliwości nawet gdyby kasjerka albo ty tak zwany stróż sklepu:] byś złożył zeznania to bez dowodu papierku czy jakiego udowodnienia bym został uniewinniony i oskarżył bym ciebie o zniesławienie

pomarz sobie jesli kogos nieslusznie sie oskarzy wtedy tylko trzeba przy kierowniczce przeprosic a wogole to klienta ze sklepu bierze sie na rewizje dyskretnie poczytaj sobie regulamin co wolno ochroniarzom potem wysle odpowiedni link czlowieku sam pracuje jako ochroniarz w sklepie wiec znam sie troche lepiej na przepisach prawa

awógole to gdzie bendzie ten drugi kaufland ?

No to od kiedy to ochroniarzowi wolno sila zaciagnac klienta na zaplecze? I od kiedy ochroniarz ma prawo dokonac rewizji? Rewizji moze dokonac tylko policja, a ochroniarz moze najwyzej zatrzymac klienta na miejscu do ich przyjazdu, jak klient powie ze poczeka tam gdzie stoi, to na pewno go sila na zadne zaplecza ciagnac nie ma prawa.
Jesli jest inaczej to prosze o tego linka, gdzie moge przeczytac, ze ochrona sklepu ma takie uprawnienia...

co b y tu nie mówic ochrona w tym sklepie jest mało profesjonalna i nachalnie rzuca się w oczy.

Pifpaf

ja od zaraz moge wam pokazac tego latającego po sklepie cywila z wyrazem twarzy buldoga

Pifpaf

pomarz sobie jesli kogos nieslusznie sie oskarzy wtedy tylko trzeba przy kierowniczce przeprosic

Ty chyba ciagle mowisz o jakichs regulaminach sklepowych, a nie o przepisach prawnych, a to te drugie sa nadrzedne.
Klient jak najbardziej moze sie w przypadku nieslusznego oskarzenia i zatrzymania domagac zadoscuczynienia, nie tylko przeprosin, moze nawet skierowac sprawe do sadu. Czy taka sprawa bedzie wygrana to inna kwestia, jednak klient ma taka mozliwosc. Zwlaszcza jesli ochrona przekroczyla swoje uprawnienia.

wiele osob ma racje ale powiem szczerze niektorzy pisza brednie.... owszem jezeli ochroniaż stwierdza ze cos ukradlismy ma prawo nas zatrzymac ale jedno primo prosze pokazac mi identyfikator ale nie mowmy tego gnmojowi prosto w oczy tylko jezeli nic nei mamy poiedzmy mu sluchaj nie jest tak jak uwazasz... i zacznimy odchodzic jesli dany osobnik bez wczesniejszego okazania idetyfikatora uzyje w stosunku co do nas sily mnozemy poprostu na srodku sklepu oklepac takiego frajera bo z kad my mamy wiedziec ze to ochroniarz?? a moze to byl napad i chcieli mnei okrasc?? a jesli okaze dokument to ja w zyciu nie zgodze sie z nim jesli nic nie ukradlem i bardzo chetnie pociagam sie z nim po sadach a na policji moge sieziec i miesiac ale odrazu go ostrzegam ze jesli udowodnia ze sie mylil wystepuje w pozwie cywilnym o znieslawienie i keszcze kilka innych spraw a takze o odszkodowanie a tym samym kolejny wniosek do firmy ochroniarskiej i jednym slowem niszcze drania... jzu jeden dostal dziekui mnei nagane,... jesli chce tos list moge wyslac ten ktory dostalem od sieci kauifland

wszystko ok ochroniarz musi pokazac identyfikator to sie zgadza a to gdzie kto czeka na policje to sprawa indywidualna wpiszcie sobie w googlach uprawnienia ochrony z licencja oraz bez licencji pracuje w1 z wiekszych marketow jako ochroniarz w olsztynie i wiele osob z was sie myli uwierzcie mi mozecie sobie sprawe kierowac do sądów to nic nieda szef stanie po stronie pracownika to po1 a po2 nigdy niebadzcie pewni co do tego czy jest monitoring w sklepie czy go niema bo takich informacji nieposiada kazdy wiec niepiszcie tekstow w stylu ze niema monitoringu w sklepie

lukasz nie strasz ludzi.Większe prawa ma klient a nie dziecko z ochrony.Wszędzie tak jest.

http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas

co to za.zawod+ ochroniarz.. spotkalam talkich w swoim zyciu zawodowym i potrafilam sie,chociaz przyznam bylo bardzo ciezko...dogadac...co prawda tylko o samych bzdetach leciala rozmowa,bo taki ledwo otwieera oczy,mruga,spi n'a stojaco ,i to sie nazywa pracA ! i jeszcze sie szczyci ze 0hrania! Byle co!!!! À nie zawody..!

pod warunkiem ze osoba ktora pracuje w ochronie to faktycznie w cudzyslowiu dziecko a nie osoba ktora moze byc twoim ojcem szczerze to u nas w łomży jest takie myslenie tak samo jest z dyskotekami u nas daleki zascianek pomimo ze uwazam łomżę za najlepsze miejsce na swiecie to u nas na dyskotekach wiemy jak jest pelno pijanych malolatow ochjroniarze tez sa bo są w olsztynie jest inaczej tak samo z ochrona sklepow szczerze ludzie kradna na potege czesto ale przynajmniej nikt nieudaje greka jak go sie zlapie czy uwazacie ze osoby ktore tam pracuja nie maja rodzin i na co przeznaczac wyplaty tylko na manko dobrze czasem jest tak ze klient niestety ma wieksze prawa ale odroznijmy takze uprawnienia ochroniarza z licencja a tego ktory jej niema niemowie o tych dzieciach ktore lataja po sklepie udajac ochroniarza mowie o powaznych sytuacjach i osobach ktore tam pracuja

nie pitol bo zwiedzając część polski widziałem takich i takich i co oni mogą zrobić co?Sami twierdzili ,że nie mogą nic,ale jak ludziom będziesz ściemniał o swoich prawach to ludzie w końcu uwierzą ,że nie mogą nic zrobić.

Ochroniarz z licencja ma wieksze prawa co do uzywania srodkow przymusu bezposredniego, tylko pod warunkiem, ze klient ucieka, niszczy mienie, atakuje kogos. Jesli klient jest spokojny, to zadnej sily uzyc w stosunku do niego nie moze, nie moze dokonac rewizji, a juz na pewno nie zaciagnac gdzies sila. Rewizja lub wyprowadzenie na zaplecze wchodzi w gre tylko jezeli klient dobrowolnie sie na to zgadza.

to zalezy od sytuacji i miejsca ale niemozesz tez mowic ze ochroniarz niema praw wcale sluchaj ty piszesz swoj punkt widzenia od strony klienta ja z2strony .niemowie ze klient niema praw zadnych lecz obiektywnie pisze jak jest bardzo czesto i moj punkt widzenia jest zgodny z przepisami prawnymi niektorzy napiszą co to za zawod no bo pewnie lepiej brac kase od rodzicow cale zycie nietrzeba zawsze kochac tego co robisz lecz jesli za to ci płacą robisz to solidnie równie dobrze moge powiedziec co to za praca ochrona dyskoteki bo co jestes kilka godzin kozakiem bo decydujesz kogo wpuscisz i myslisz ze jak czasem dasz komus w ryj to jestes kims w kazdym zawodzie sa plusy i minusy ciekawe co bys mowil gdyby ktos z twej rodziny pracowal w jakims sklepie i przyniosl pol wyplaty tyle ciesz sie ze np ten gosc niebyl z kumplamii i ze to ty niechodzisz z glowa opuszczona

dran masz racje spoko jesli klient nieukradl nic to sie zgodzi natomiast jesli ukradl bedzie kombinowal takie zycie

Lukasz ja się z Tobą nie będe kłucił.To jest straszna praca.Żadnemu typkowi nie zazdroszcze.Małe pieniądze.

spoko uwierz ze kasa jest srednia a roboty duzo niestety

średnia kasa ? czyżby 3033zł za parę godzin stania w sklepie ?

mam kolegę który kiedyś pracował jako ochroniarz w Biedronce za 7zł/h i strasznie sie nudził, makabra

dla twojej informacji7zl to on mial ale brutto na reke niecale6zl pomnoz sobie to przez liczbe godzin najwiecej mozna miec kolo180godz czyli okolo1100zl bez licencji a z licencja kolo1500zl czlowieku jakie3000pracuje to wiem ile sie zarabia

to że ktoś mało zarabia to nie znaczy że musi być nie uprzejmy ? tak to widzę

tak bo na temat wyplaty wypowiada sie ktos kto niemial nic do czynienia z taka robota

a z resztą kaufland to nie Polska firma o czym my tu mówimy

tak teraz to cie zatkalo i zmieniasz temat jak podaje konkretne kwoty to nagle piszesz o czym tu mowimy co ma piernik do wiatraka ale ochrone w kauflandzie zatrudniaja polacy jesli chcesz wiedziec

mnie zatkało gdybym to ja był to by ci tak łatwo nie poszło gościu

nie badz taki pewny dalbym rade spokojna twoja glowa

cieci

spojrz na siebie dziecko jestem za poważnym człowiekiem by dyskutować z tobą

najgorzej jeb.ie jak się idzie koło mięsnego, jakimiś rżniętymi nerami, zdechnąć można

a no to fakt ja dział miesny omijam z daleka lepiej chodzic koło półek z piwem

Cały ten Kaufland włącznie ze sklepami jest poje.......... szczególnie ten z butami i pseudo kwiaciarnia, gdzie nie mają o niczym pojęcia

Opisz proszę na maila, miałam też przeboje.

Co tam chcecie od ludzi którzy pracują w korporacji za małe pieniądze.

Dokładnie

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org