wtorek, 18 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Teren prywatny...

Może wy wiecie, czemu na pasie zieleni między ulicami Dmowskiego - Woj. Polskiego, (konkretnie miedzy blaszanymi garażami, a blokami) zauważyłem dziś tabliczki "TEREN PRYWATNY" "WSTĘP SUROWO WZBRONIONY", czyżby ominął mnie jakiś przetarg na sprzedaż/dzierżawę tych terenów?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Teren prywatny...

Ktos se wzioł i ogrodził.

Zapytajcie archtekta miejskiego, to może od tej szarej eminencji coś się dowiecie (coś nigdy nie widziałem tego "wizjonera" w publicznych wypowiedziach czy dyskusjach o Łomży, pewnie się czegoś boi i ucieka..).

Zbych

Ten kto ogrodził to wie o co chodzi.

Już dawno powinien być ogłoszony konkurs na nowego architekta miejskiego, wiedząc o ciekawej historii obecnego. Pan Prezydent "powinien" podjąć taką decyzję, przecież są lepsi, którzy mają wizje. Myślę tak ponieważ pewne stanowiska powinny podlegać pewnym zmianom. Bowiem ludzie, którzy są dobrzy to zawsze wygrają ponownie, natomiast Ci, którzy się dotychczas nie sprawdzili niestety będą musieli odejść. Skoro mamy konkursy na stanowiska dyrektorów szkół, wybory prezydenckie to w pewnym sensie również jest konkurs, dlatego też na naczelników wydziałów i innych piastujących wyższe stanowiska powinny być przewidziane kadencje i jeżeli dana osoba się wykaże uczciwością przedewszystkim to pozostanie dalej na stanowisku.

Nie wiecie, że tam będzie budowany kościół.

Pozdrowienia.

No wreszcie. Przecież tam wogóle daleko do wszystkich kościołów w Łomży. Zapotrzebowanie społeczne w tym terenie jest duże. Jestem za !! Trochę chuliganów i kibiców to przepłoszy poza opłotki. Dobry pomysł architekta miejskiego. I tak nie było tam nic do postawienia. Można by przy okazji pomalować ten komin ciepłowni osiedlowej na jakiś ładny kolorek. Jak będzie oaza to i drogi zostaną zrobione, bo na nie narzekaliście. Hurra

ADALL

Adall-ku komin w zeszłym roku został rozebrany, tylko ślad po nim pozostał.

Pozdrowienia.

no to dawno tam nie byłem niestety.

ADALL

ADALL,
Przyznaj się, to Tyś pomalował ten komin w fantazyjne chmurki w podnowohuckiej elektrociepłowni Łęg...

Takie pogłoski o kolejnym kościele i to właśnie gdzieś w okolicach ul. Dmowskiego słyszałem już w ub. roku. Podobno, jeśli będzie w Łomży 12 parafii, to nasz biskup może zostac wtedy arcybiskupem. Mój znajomy, który ma dobre chody w kurii chciał się na ten temat czegoś więcej dowiedzieć, ale tam jak zwykle na takie tamaty nic mówią. Więc albo tylko plotka, albo któregoś dnia usłyszymy komunikat z ambon o powołaniu kolejnej parafii. A chuliganów i kibiców rzeczywiście stamtąd pogonią. Bo wody (świeconej) z kibicami raczej się nie da pogodzić.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org