Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kto był w kinie na filmie "Żywot Czeczena"? |
http://pokazywarka.pl/ewt5we-2/
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kto był w kinie na filmie "Żywot Czeczena"? |
obejrzal bym "zywot Polaka mieszkajacego obok czeczena" Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Polacy mieli lepiej, gdy musieli emigrować, czy to ze względów politycznych, czy też ekonomicznych. A różnili się od obecnej emigracji czeczeńskiej jedynie wiarą. Gorąco polecam książkę pt. "Grabarz królów" Jerzego Łukosza. Nie jest co prawda to lektura lekka, ale pouczająca. Niestety nie ma tam obrazków. nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
DLA MNIE TO TAK sie tlumaczy http://www.youtube.com/watch?v=qj_GEhL2990&feature=related
|
|
obejrzyj se "Vojna" taki film o terrorystach
|
|
ziomex - Polacy nigdy nie prowadzili wojny religijnej i nie porównuj ich do Czeczenów. Kiedyś Czeczeńcy walczyli o oderwanie się od Rosji - teraz ich jedynym celem jest stworzenie państwa islamskiego na Kaukazie. Ich przywódcami są fanatycy religijni. To tak jakby Torunianie chcieli się odłączyć od Polski i na Kujawach założyć państwo oparte na reżimie religijnym. Chcesz znać sytuację Polaków na emigracji w latach 80tych? Poczytaj Dolorado . Polacy musieli zapierdalać jak dzikie osły, nikt im zasiłków i samochodów nie dawał.
|
|
A na tym plakacie najlepsze są te małe dzieci w kominiarkach. Niech któryś z politycznie poprawnych idiotów powie, że za 15 lat nie będzie u nas płonących samochodów jak we Francji.
|
|
tylko wywloki z marginesu podpalaja samochody, bezrobotni buntownicy antysocjalni, aby zablyszczec przed swoimi rowiesnikami
|
|
To ile już tych samochodów podpaliłaś?
|
|
Politycznie poprawni jak mnie to stwierdzenie bardzo wku***a.Protagoras luzuj poślady bo mahomet nadchodzi. Banda frajerów co nic w życiu im nie wyszło czepiają się normalnych ludzi. Czeczeni odejdą to będzie czas na cyganów , póżniej żydzi , a na koniec Protagoras zajmie się sąsiadami.Będzie wmawiał staruszkom ,że jego sąsiad to pijak i rozbujnik. Takie myślenie to tylko i wyłącznie ograniczone.Nic jeszcze Protagoras mądrego nie napisałeś. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Protagoras zajmij sie nim bo woli Twoje rece
|
|
Thomas - spójrz na siebie. Plujesz jadem, wyzywasz ludzi. Jesteś typem polaczka z Jackowa co rodakowi nóż w plecy wbija. Wstyd za takich jak ty. I co mądrego napisałeś? Umiesz tylko ludzi obrażać.
|
|
Ja pluję jadem?Ja całkiem normalny jestem.Tylko śmieszy mnie co po nie których ograniczone myślenie.Gówno przeżyli i gówno widzieli ,a jape otworzą i ryją głośniej od innych.Jesteś takim typowym społeczniakiem.Założe się ,że twoja jedyna rozrywka to plotki z sąsiadkami i wyglądanie przez okno. Dzisiaj chłop (tak z 50 lat) twierdził ,że jedynym powodem jego biedy są żydzi.Dlaczego??Dlatego ,że nami rządzo.Zero argumentów.Bo tak. Żyda na oczy nie widział,ale jest na kogo zwalić winę za swoje lenistwo. Zajmijcie się swoim życiem.Bo nikt Tobie za darmo dupska nie wytrze. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Matko Bosko!! NARESZCIE!! NARESZCIE!!!ZNALAZŁ SIE KTOŚ NORMALNY NA TYM forum!! BRAVO Thomas!! Brawo!
|
|
Thomas - pomińmy sprawę błędów ortograficznych w Twoim poście - zatem spokojnie i kulturalnie (o ile potrafisz) wytłumacz mi jakie korzyści odnosi Polska z Czeczenów. Nie rzucaj pustymi sloganami, że ksenofobia, że Polacy to dzielny naród, że Chrześcijańska gościnność. Podaj same argumenty - bez emocji. - jaką korzyść odnosi Polska z Czeczenów - jaką korzyść odnoszą poszczególni łomżanie - dlaczego ja mam płacić podatki na zasiłki dla silnych i zdrowych chłopów - dlaczego mam ograniczać się do 2-3 dzieci (bo na więcej mnie nie stać) i mam płacić daninę na Czeczenów, którzy mają po 8 dzieci? - nikt, nigdy z mojej rodziny od nikogo nie brał zasiłków, pradziadek stracił zdrowie ciężko pracują w USA , dziadek był ranny na wojnie - potem sowieci trzymali go w więzieniu - nikt mu nie pomógł, nikt mu zasiłku nie dał- dlaczego teraz mam pracować na Czeczenów Wątpię, żebyś zdobył się na odrobinę kultury a już na pewno nie będziesz potrafił odpowiedzieć na te pytania.
|
|
To i ja wyręczę troszeczkę Thomasa... Ad 1: sportowcy (jest jakiś bokser czeczeński) czy chociażby przyrost naturalny; Ad 2: w ośrodku pracuje kilkunastu polaków (znam osobiście jedną z pań) jak ośrodek zamkną pójdą na bruk Ad 3: płacenie podatków jest obowiązkiem każdego obywatela RP i czy ci się podoba czy nie musisz je płacić. Jeśli sposób zarządzania pieniędzmi pozyskanymi z podatków nie podoba ci się możesz to zmienić, tylko nie wykrzykując o tym na forum, lecz idąc głosować w wyborach powszechnych, jeżeli żaden z kandydatów nie popiera twoich poglądów pozostaje ci bierne prawo wyborcze Ad 4: płacenie podatków jest twoim obowiązkiem w budżecie na rok 2009 urząd ds. cudzoziemców(to stamtąd idą pieniądze) otrzymał 24015000zł przy dochodzie z podatków rzędu 205812306000zł daje to nieco ponad 0.01% dochodu podatkowego(mam nadzieje, że wiesz ze swój 1% podatku możesz przekazać polakom nie Czeczenom) Ad, 5: jeśli idziemy tym tropem... Kiedy jechałeś pociągiem w woj. podlaskim myślę, że dawno jak nie wcale (oczywiście to sytuacja czysto hipotetyczna mogłem nie trafić z przykładem) a co rok 2 mln zł jest dokładane na kolej w podlaskim? Myślę, że odpowiedziałem na wszystkie twoje punkty czy bez emocji nie wiem sam oceń...
|
|
Ale jaką korzyść odnosi Polska? Jaki ma z tego zysk? Jaki zysk z przyrostu skoro oni żyją z zasiłków i nie pracują??????? Za te pieniądze, która Polska daje Czeczenom, myślę że moglibyśmy zatrudnić całą ekipę najlepszych światowych bokserów, więc tu nie trafiłeś. Jeśli zamkną ośrodek to będzie tam hotel. Poza tym - czy nie lepiej dać tym kilkunastu osobom pensję w wysokości 200000000 zł - tyle by wyszło na każdego, gdyby odebrać zasiłki i mieszkania Czeczenom. W ciągu 1,5 roku obiecano im 50 mieszkań a każda rodzina dostastaję średnio 4000 zł Wiem - że muszę - nie pytam ciebie o to, czy muszę płacić podatki czy nie. To wiem. Pytam czy nie lepiej tę kasę dać emerytom, polskim dzieciom, szpitalom, czy na bezdomne psy. Nie pytam też czy mam głosować czy nie. Nie o to pytałem. Czy nie lepiej tę kwotę którą napisałeś przeznaczyć na rozwój polskiej gospodarki , na stypendia dla zdolnych dzieci czy cokolwiek pożytecznego? Nie pytałem też o kolej. Po prostu nie zrozumiałeś moich pytań. Zupełnie o co innego pytałem. Zatem ponawiam pytania do kogokolwiek kto mi na nie odpowie: -Jaką korzyść odnosi Polska z tego, że Czeczeni żyją z zasiłków? -Jaką korzyść odnosi przeciętny Łomżynianin z tego że są tu Czeczeni? -Dlaczego ogromna kasa idzie na Czeczenów zamiast dla chorych ludzi w szpitalach, zamiast dla bezdomnych psów, zamiast dla emerytów ? - Dlaczego emerycie przymierają głodem a Czeczenów stać na wszystko? Czy to jest sprawiedliwe? I nie pytam o kolej, o wybory o to czy muszę płacić podatki. Odpowiedzcie konkretnie na te pytania.
|
|
debilu, kto teraz chodzi do kina, mam komputer zainstalowany...i w nim gra muzyczka( o k urwa)
|
|
-Jaką korzyść odnosi Polska z tego, że Czeczeni żyją z zasiłków? Jaką korzyść odnoszą kraje europejskie gdzie polskie matki siedzą z dziećmi urodzonymi w tych ów krajach i biorą ogromne pieniądze?Zapytaj Niemca lub Anglika czy jest mu żal.Nigdy się nad tym nie zastanawiali bo uczciwie pracują i dostają wysokie pobory. -Jaką korzyść odnosi przeciętny Łomżynianin z tego że są tu Czeczeni? patrz wyżej. -Dlaczego ogromna kasa idzie na Czeczenów zamiast dla chorych ludzi w szpitalach, zamiast dla bezdomnych psów, zamiast dla emerytów ? Zapytaj polskich władz ,a nie bez argumentów atakujesz obce Tobie osoby. - Dlaczego emerycie przymierają głodem a Czeczenów stać na wszysko? Trzeba było odkładać lub pracować w dobrze płatnej pracy (czyt. Zus). Czy to wina czeczenów ,że masz tak niską emeryturkę?Sam kombinuję by mi było lepiej.Nie zwalam winy na innych za moje niepowodzenia. Pamiętaj nawet Salomon z pustego nie naleje. Nie nie czepiaj się moich błędów ortograficznych bo rzadko się zdarzają. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Thomas - nie zrozumiałeś pytań - nie pytam o polskie matki. Jak one ci tak przeszkadzają to weź coś z tym zrób. Mnie nie obchodzi cudze podwórko. Pyatłem konkretnie jaką korzyść odnosi Polska z Czeczenów - czy może mamy czystsze ulice, czy może mamy tańszych pracowników, czy może jak będę dom budował to będę mógł ich zatrudnić? Patrze wyżej i nie widzę odpowiedzi na pytanie jaką korzyść odnosi przeciętny łomżynianin. Ja nie atakuje. Zadaje pytanie - jak nie umiesz odpowiedzieć to milcz i nie odsyłaj mnie do kogoś tam. Pytanie skierowałem do tych co znają odpowiedzi, jak nie znasz to po prostu napisz "NIE WIEM". Czyli uważasz, że to sprawiedliwe, że emeryci , któzy harowali całe życie mają gorzej od leniwych Czeczenów, którzy nie chcą pracować? Do emerytury to mi jeszcze trochę brakuje. Jak widać z pustego budżetu Salomon nie naleje, ale nasz socjalistyczny rząd już może nalać (tylko Czeczenom).
|
|
No jak chcesz to potrafisz kulturalnie i bez wyzwisk coś napisać. W taki razie jeszcze dwa pytania: - Czy nie uważasz, że Czeczeni zamiast zasiłków powinni dostać pracę - zamiatanie chodników, odśnieżanie ulic, przeprowadzanie dzieci przez ulicę w śmiesznych ubrankach, zbieranie psich kup z trawników? - Czy uważasz, że zasiłek należy się każdemu? Mnie, Tobie, pani z kiosku, żulowi, policjantowi, itd? Czy tylko Muzułmanie powinni dostawać 4000 zł na rodzinę?
|
|
Jak czytam twoje posty to pojawia się na moich ustach miły uśmiech. Mi Polskie matki nie przeszkadzają i nic z tym nie mam zamiaru robić. Tobie za to przeszkadzają czeczeni więc pytam się serdecznie co z tym chcesz zrobić?Dalej siać propagande? Napisz list do rządu ,że to ci się nie podoba z załączonymi argumentami przeciw ludności czeczeńskiej.Może jaki Lepper czy inny grzechotnik się tym zainteresuje. Pisanie z Tobą to jak walka z wiatrakami. Wiem ,że tacy aparaty się zdarzają ,że widzą tylko czyjąś kieszeń no ,ale cóż i takim ludziom dajmy żyć. Z zabraniem zasiłków się zgadzam.Czeczenom i polakom ,którzy siedzą na tyłku i ich jedyna rozrywka to stanie pod sklepem.Jak czyścić to czyścić i to równo.Czym jest kilkadziesiąt rodzin czeczeńskich w porównaniu do setek tysięcy polskich rodzin patologicznych. Pracujesz ok.Nie pracujesz ,a żeś zdrowy jak byk ,żaden zasiłek ci się nie należy. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Jak czyścić to czyścić i to równo.Czym jest kilkadziesiąt rodzin czeczeńskich w porównaniu do setek tysięcy polskich rodzin patologicznych. Piszesz tak jakby wszystkie polskie rodziny które nie maja pracy były patologiczne,na pewno część z nich tak,może jeszcze warto zastanowić się skąd się bierze ta "patologia"w pewnej mierze z braku właśnie pracy,zajęcia,ludzie "pozbawieni tego przywileju"popadają w różne skrajności w tym alkoholizm,bo jak każdy wie w Polsce mieć dobrą pracę to przywilej na który niestety nie każdego stać i nie jest to wyłącznie wina samych zainteresowanych czyt,poszukujących pracy lecz w bardzo dużej mierze rządu ,a raczej nie udolnego rządu który tej pracy nie potrafi zapewnić !A skoro nie potrafi zapewnić ludziom pracy musi jakoś tym ludziom pomagać ,przynajmniej w formach zasiłków czyt,nędznych w porównaniu do tych które otrzymują "uchodzcy"!I tu jest "pies pogrzebany",albo pomagamy wszystkim potrzebującym w równym stopniu albo nikomu ,pozostawiamy ich samych sobie ,WTEDY BĘDZIE SPRAWIEDLIWIE!!! Nie wspominam o emerytach i rencistach ,ludziach pracy którzy w podzięce za swoja pracę żyją na "skraju ubóstwa"żyją gorzej niż uchodzcy ,dlatego uważam że Polacy czyt,ludzie pracy są dyskryminowani!!! Zastanówcie się kto będzie pracował na nasze emerytury???Bo na pewno nie uchodzcy!
|
|
W samej unii są również i POLSCY uchodzcy .................... Spią na ławkach w parkach,pod mostami,tułają się po europie aby spłacić kredyty i najwyższe obciążenia podatkowe na świecie!!!!!!!!Nie mogący nakarmić swoich dzieci w takiej Polsce 30% dzieci nie dojada!!!
|
|
Protagoras nie obchodzi cie obce podworko i polki dostajace kase na dzieci w Niemczech czy Anglii. Mam rozumiec ze uwazasz ze polakom sie nalezy i to jest ok ze biora kase w innych krajach? Ale juz ktos inny nie ma do tego prawa? A czym czeczeni sie roznia? Tez maja 2 raczki 2 nozki. W latach 80/90 kiedy Polacy masowo jechali do Niemiec dostawali mieszkania, sprzet gospodarstwa domowego, kase na zycie, pieniadze (duze) na dzieci. Oprocz tego ogromna pomoc w znalezieniu pracy i nic ale to nic im nie brakowalo. Jezeli komus zabraklo kasy wystarczylo ze poszedl do polskiego kosciola. Ksiadz nie pytajac na co mu potrzebne dawal mu pieniadze. Jakos niemcom to nie przeszkadzalo. Byli dla Polakow bardzo zyczliwi i pomocni. Dlaczego wiec polacy nie potrafia tacy byc. Wielu z was zachowuje sie tak jakby wam i waszym rodakom nalealo sie wszystko a reszcie nic. Protagoras co tak strasznie ryczysz za tym 1% podatku? Szkoda ci tych twoich 3 czy 4 zl? Szkoda ci przeznaczyc te szokujaca kwote na chlebek dladziecka tylko dla tego ze ma ciemniejsza skore niz ty? Bo pochodzi z czceczeni nie z polski? Co z ciebie w takim razie za czlowiek? _____________________________________________________
|
|
Pozdrawiam blog emiraty,pani Akasha nie do końca mówi pani prawdę !przemilczę to! TU CHODZI TYLKO O SPRAWIEDLIWOŚĆ O NIC WIĘCEJ,NIE MOŻE TAK BYĆ ŻEBY ZDROWE <SILNE CHŁOPY LEŻAŁY BYKIEM I DOSTAWAŁY KASĘ ZA FREE ,A NIEPEŁNOSPRAWNI MUSIELI DORABIAĆ DO NĘDZNYCH RENT(mowa tu o tych których stan zdrowia na to pozwala)NIE MOŻE TAK BYĆ ŻEBY PRACUJĄCY LUDZIE MIELI NIŻSZY DOCHÓD NIŻ NIE PRACUJĄCY NA ZASIŁKACH BO TO JEST WŁAŚNIE PATOLOGIA a sprowadzanie wszystkiego do ksenofobii itp jest błędem bo tu tylko i wyłcćznie chodzi o sprawiedliwość czy wy to w końcu pojmiecie?
|
|
Thomas. Ty jesteś najlepszym przykładem aparata zainteresowanego cudzą kieszenią. Mnie interesuje jedynie moja kieszeń i moje bezpieczeństwo na ulicy. No i widzisz - zgadzasz się ze mną, jedynie wrodzona zadziorność kazała ci obrażać każdego, bez wnikania w głoszone poglądy. akasha - jak zwykle nie rozumiesz tego co czytasz. Jak mnie to nie obchodzi to znaczy, że mnie to nie obchodzi. To nie moje pieniądze i nie chcę decydować, czy należą się one matkom, pedofilom czy Czeczenom. Mnie interesują moje pieniądze i moje bezpieczeństwo na mojej ulicy. Jak jacyś Polacy czują się coś winni Czeczenom - to niech im dają kasę, mnie nic do tego. Ja nie czuję się im coś winny. Nie dostawałem kasy od nikogo, i nikt z mojej rodziny za darmo od nikogo kasy nie brał. Może twoja rodzina od wieków żyje z tego co im Czeczeni dawali - więc ty powinnaś się Czeczenom odwdzięczyć. Ale nie sięgając do mojej kieszeni - sama pracuj i spłacaj swój dług Czeczenom. A ty nie żałujesz 3 czy 4 złotych? To wpłać mi je na konto. Co miesiąc wpłacaj. Nie chcesz wpłacić tylko dlatego że jestm bardziej opalony od ciebie? Co z ciebie za człowiek????? Wpłać jesze po 3 złote każdemu emerytowi, każdemu polskiemu dziecku (dlaczego chcesz płacić tylko Czeczenom? Dlatego, że mają ciemniejszą skórę? Jesteś rasistką!!!!!) Czekam aż któryś politpoprawny odpowie na zadane wyżej pytania.
|
|
A kto Ci powiedzial ze nie chce dawac kasy na polskie dzieci? Oczywiscie ze chce i tez daje. Miedzy innymi wspierajac WOSP ktory wy tak opluwacie. 1% podatku przeznaczam na lomzynskie Hospicjum. Co jakis czas oddaje ubrania i zabawki do domu dziecka w Lomzy. Krzyczysz tu jakbys mnie znal na wylot. Otoz nie znasz i przypuszczam ze ten bezpodstawny atak wynikal z braku argumentow. Jezeli potrzebujesz kasy spoko. Wystarczy powiedziec. Daj numer konta chetnie Ci te 3 czy 4 zl przeleje. Jakby co troche wiecej tez bede miala. P.S. Lomzynskie schronisko dla psow tez jak moge to wspieram... _____________________________________________________
|
|
no nie mądrze piszesz.Lecz nie zastanawiajmy się dlaczego tak jest.To nie temat dla innych ułomnych. Protagoras jesteś dla mnie wielkim f.....em.Ja nie mam takich problemów jak ty.Piszesz o czeczenach.Dlaczego nie o afrykańcach ,chińczykach czy innych meksykańcach??Bo siedzisz w tej marnej Łomży i jedyne co zobaczysz to ktoś nowy.Boisz się.Normalne tylko ktoś słaby boi się.Myślisz ,że ta propaganda wystarcza??Nie. My też na zachodzie byliśmy kiedyś nowymi i co??Zdarzają się rodzynki co wykonują swoje prace wzorowo.Reszta to ,albo złodzieje ,albo frajerzy.Więc Protagoras nie pisz głupot bo nie byłeś ,nie widziałeś. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2010/aktualnosci/lagodzinski-podzial-na-polske-a-i-polske-b-wciaz-s,1,3317385,aktualnosc.html polecam tam znajdziesz odpowiedź przynajmniej na ujedno z twoich pytań
|
|
akasha - dzieci czeczeńskie w nowych dżinsach wranglera i oryginalnych adidaskach a polskie w twoich starych sztruksach z lat 80-tych? Cóż za patriotka jesteś. Wspierać trzeba ludzi uczciwych, którzy starają się nie być obciązeniem dla innych a do tego są ubodzy. Czeczeni nie spełniają ani jednego warunku. Thomas - mam prośbę - nie pisz po więcej niż 4 piwkach. "no nie mądrze piszesz.Lecz nie zastanawiajmy się dlaczego tak jest.To nie temat dla innych ułomnych." - o co tu chodzi? Skoro nie dla innych ułomnych to dla któych ułomnych? Dla ciebie? Dlatego nie piszę o Afrykanach (potocznie zwanymi Murzynami) bo w Łomży nie ma zbyt wielu czarnych. Czemu mam pisać o Chińczykach skoro oni wszyscy są bardzo grzeczni i pracowici - sami się utrzymują i zasiłków nie żądają. Skoro kiedyś byłeś nowy na Zachodzie i dostawałeś od Czeczenów zasiłki to jak najbardziej powinieneś swój dług spłacić, tylko nie moimi pieniędzmi. Ja w przeciwieństwie do ciebie nigdy zasiłków nie dostawałem (tymbardziej od Czeczenów). No ale miło wiedzieć, że jednak Czeczeni nie są tacy źli - skoro dali tobie zasiłek i mieszkanie to muszą mieć dobre serca. Dlaczego sądzisz, że nie byłem i nie widziałem? I odpowiedz mi na pytanie - co ty masz do Chińczyków????
|
|
widzisz jesteś prawdziwym f***em.Potrafisz fajnie przekształcić czyjąś wypowiedź.Argumentów nie masz żadnych.Nie masz żadnych podstaw obrażać innych (i straszyć staruszków),którzy żadnej krzywdy Tobie nie zrobili i to nie ich wina ,że dostają takie pieniądze.Ty mały zasrany polaczku.Takich ludzi jak ty ,czyt. zazdrosnych,,ułomnych,wysoko "ynteligentnych" na szczęście nie jest za dużo na świecie.Piepszony społeczniak. Przepraszam uniosłem się. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Thomas dokladnie. Protagoras to taki typek co nosa zza kompa nie wysadza, nic nawet dla swych kochanych polakow nie zrobi ale najglosniej jadaczka klapie. Nie ma argumentow, dowodow na swoje chore tezy to probuje zakrzyczec. Szkoda dyskutowac bo i tak uwaza sie za najwazniejszego. Siedzi w necie i tylko szuka artykulow co gdzies tam w swiecie czeczeni zrobili. Idac twoim tokiem myslenia to jakby tak poczytac co polacy w swiecie wyrabiaja to naprawde strach byloby na ulice wyjsc.... _____________________________________________________
|
|
Czegoś tu nie rozumiem ...czyli jak nie było Czeczenów to emeryci mieli wysokie emerytury? Ha ha ha ha ha ha ha ha ...ale głupoty chciałeś wejść do unii jeden z drugim to teraz Polska musi przyjmować uchodżców bo do tego się zobowiązała jako kraj unijny natomiast nikt z tych narzekających nie wpadł jeszcze na to , że to Ruskich wina że Czeczeni są u nas. Jakby Rosja na Polske napadła to byś pierwszy darł na zachód aż by Ci się gacie paliły ...ha ha ha ale o tych emeryturach to było jednak najlepsze wystarczy wygonić Czeczenów i od razu staruszkom emerytury skoczą????.....Pff chyba długo nad tym myslałeś ala20
|
|
odnośnie uchodzców z czeczeni to nie wszyscy z nich zachowują się w sposób rażąco niezgodny z obowiązującymi normami w naszym kraju. Są wśród nich uchodżcy którzy uważaja ,że pobyt w innych kraju zobowiązuje ich do zachowań według obowiązującego w tym kraju prawa. Owszem nie wyzbywają się swojej tradycji ale kultywują ją tyko w takim zakresie w jakim nie narusza to zwyczajów i obyczajów kraju który udzielił im gościnności. Są też jednak i tacy którzy uważają , że tradycja to dla nich wszytko i tu na miejscu w obcym dla nich kraju starają sie podporządkować sobie miejscowych mieszkańców siłą i naciskami. Wielu z nich mimo deklaracji wyznania religi islamu wcale jej zasad nie przestrzega czego wymownym przykladem są grupy pijanych czeczenów wieczorami na Starym Rynku pod salonem gier Admirał. Najgorsze w tym jest to ,że opinia o uchodżcach czeczeńskich jest kształtowana własnie przez tych ostatnich co prowadzi wporst do negatywnych opini o uchodźcach a także rodzi zorganizowany i silny sprzeciw lokalnych społeczności wobec ich obecności. I to w sumie jest tragiedia dla tej grupy uczciwych i porzadnych uchodzćów czeczeńskich szanujacych prawo i obyczaje kraju który im schronienia udzielila. Na koniec ma smutną refleksję tradycjea i zwyczaje czeczeńskie są mocno sprzeczne i w wielu punkatch niezgodne z normami i obyczajami przyjętymi w naszej europejskiej cywilizacji. Mimo faktu ,ze niektórzy z nich starają sie unikac tych konfliktowych sytuacji to wszyscy oni sa mocni związani z ta tradycja i swoimi zwyczajami i co najważniejsze gotowi sa ale niektórzy tylko z nich na jakiś czas od tej tradycji odstąpic ale w dłuzszej perspektywie czasu każdy z nich che do tej tradycji wrócić i zyc według swoich zasad. Tak więc w tym momencie jakakolwiek integracja z europejczykami tego narodu nie ma sensu . Wcześniej czy pozniej powstanie gigantyczny konflikt społeczny który przerodzi się nawet w krwawe zamieszki. I to jest pewne jak nic . To juz ma miejsce w wielu krajach europy gdzie liczba ludności isłamskiej osiągnęła niebezpieczny poziom nasycenia. Tylko gdy uchoizća islamski wyrzeknie się swej tradycji i gdy sam dobrowolnie przyjmie wzorce kultury europejskiej taki scenariusz nie będzie miał miejsca , ale to nie jest możliwe. Pifpaf
|
|
Thomas - rozumiem, że bezsilność umysłowa wzbudza w tobie frustrację - dlatego potrafisz jedynie obrażać ludzi. Nie masz argumentów, nie potrafisz odpowiedzieć na zadane pytania dlatego czujesz się jak intelektualny ekstrement i dlatego podbudowujesz się wyzywając innych. Jesteś typem człowieczka, który swojemu rodakowi wbiłby nóż w plecy, tylko dlatego , że ktoś inny osiągnął więcej niż ty. akasha - to ty nie masz argumentów. Nie potrafisz odpowiedzieć na ani jedno moje pytanie. Co cie obchodzi czy siedzę za komputerem, za pralką czy za lodówką? Jakie to ma znaczenie w dyskusji o Czeczenach? Nie masz argumentów, dlatego zapełniasz posty swoim jadem i nienawiścią oraz przejawami debilizmu. Czy Polacy kiedykolwiek ucieli komuś rękę z powodów religijnych? Puknij się w pusty łeb. A te 3 złote to może wpłąć thomasowi na konto - on zbiera na słownik ortograficzny. ala - oczywiście, że nie rozumiesz tu wielu rzeczy. Gospodarka, ekonomia, inżynieria społeczna nie działają tak, że dziś coś zrobisz i jutro masz efekty. Tu trzeba czekać czasem długie lata na efekty, dlatego mało inteligentni ludzie nie widzą wpływu dawania zasiłków pasożytom a spadkiem wysokości emerytur, a przeciez oczywiste jest, że żeby komuś dać to najpierw trzeba komuś zabrać. Jak będzie duż takich co biorą a mało takich co pracują to chyba oczywiste, że emerytury muszą być niższe. Imbecyle również nie widzą związku między sprowadzaniem Muzułmanów a wzrostem ilości przestępstw. Gwałty w Szwecji to w 90% robota Muzułmanów, mimo że w społeczeństwie stanowią mniej niż 10% (może niektóre paskudy dlatego chcą sprowadzania śniadych do Łomży - w nadziei, że w końcu któryś ją zaliczy). Tak samo nie rozumiesz sytuacji w Czeczenii - tam toczy się wojna religijna. Ekstremiści zabijają Rosjan (cywilów też) jak też zabijają zbyt mało religijnych Czeczenów. Zwykli Czeczeni bardzo tęsknią za czasami ZSRR - wtedy Milicja trzymała za ryj fanatyków religijnych i było bezpiecznie. Jakby Rydzyk chciał oderwać Toruń od Polski to byś go popierała? Hahahaha - zorientuj się najpierw o czym próbujesz się mąrdzyć. Powinnaś wiedzieć, że Unia (ta do której chciałaś wejść, bo myślałaś, że "unia nam da") rzeczywiście chce ci dać. Chce dać Polakom jeszcze więcej Muzułmanów. Francja, Hiszpania a nawet Niemcy nie radzą sobie ze swoimi pasożytami i przygotowują "plan redystrybucji imigrantów". Polegać on ma na tym, że zapakują agresywnych Algierczyków w autobus, dadzą 1000 euro zasiłku (Polska będzie musiała płacić im drugą część zasiłku - jakieś 1000 zł na głowę) i przywiozą ich do Polski. Taniej im wyjdzie dać pasożytowi zasiłek i wywieźć do Polski niż dawać zasiłki u siebie i jeszcze ponosić koszty spalonych samochodów.
|
|
tak dokładnie takie sa plany uni wobec zbyt dużej liczby nacjonalistycznie nastawionych emigrantów islamskich. Odnośnie Czeczeni to sytuacja w niej jest obecnie bardzo skomplikowana. O ile podczas pierwszej wojny Czeczeni z Rosja sprawa była prosta bo był jeden wróg i cel - obrona czeczeni to teraz mieszkający tam czeczen nie wie kto jest jego wrogiem a kto nie. Tak radykalne zamieszanie nastąpiło w momencie gdy wojna w Czeczeni przybrała w ostatnim czasie charakter religijny i nie chodzi juz o wyzwolenie Czeczeni ale utworzenie Islamskiej Republiki Kaukaskiej na terytiruim sasiadujących ze sobą republik rosyjskich na Kaukazie. Inaczej mowiąc celem jest oderwanie tych republik od Rosji w celu stworzenie tam oddzielnego niezależnego państwa islamskiego. Tak więc w obecnej sytuacji wobec takiej zmiany celu walki przeciętny mieszkaniec Czeczeni może stać się ofiarą czyli zostać zabity zarówno przez żołnierza rosyjskiego który uzna go za terorystę albo przez bojownika islamskiego który uzna go za niewiernego albo sprzyjającego Rosjanom. Za sprzyjającego Rosjanom można być przez tych bojowników uznanym bardzo łatwo i szybko gdyż wystarczy tylko ,że opowie się za pokojem i zaniechaniem rozlewu krwi i juz ma przesrane u swoich. Tak więc w obecnej sytuacji mieszkaniec Czeczeni ma juz dość i rosjan i tych bojowników. Pifpaf
|
|
w chwili obecnej Rosja stosuje w Czeczeni dośc ciekawą i skuteczną taktykę . Oczywiście oprócz walki regularnych odziałów wojskowych wspiera wybranego w oficjanych wyborach prezydenta Czeczeni Kadyrowa. Kadyrow jest dla Rosji jak środek do niszczenia chwastów w ogrodzie tzn Randup który niszczy wszystko do gołej ziemi. Tak właśnie Kadyrow rozprawia się bezwzględnie ze wszystkimi swoimi przeciwnikami w Czeczeni zabijając i bezwględnie niszcząc wszystkich tych bojowników islamskich. Dodatkowo Rosja pompuje gigantyczne sumy pieniędzy na odbudowanie Czeczeni i jej stolicy Groznego. Ta taktyka przynosi efekty ale kosztem wielu ludzkich istnień. Pifpaf
|
|
Pifpaf - masz sporo racji, ale w jednym się mylisz. Czeczeni, mimo że spieprzyli ze swojego kraju uważają się za wielkich bojowników, utożsamiają się z tamtejszymi ekstremistami. Przywódcy tamtejsi są dla nich prawdziwymi bohaterami. Nienawidzą Kadyrowa, za to że chce zaprowadzić tam porządek. Kochają Basajewa, Umarowa. Nie ważne, że Europa daje im mieszkania, zasiłki - oni nadal naszą cywilizację uważają za zepsutą, nadal pragną wprowadzenia szariatu na całym świecie. Oni nie uciekają, on przyjeżdżają tu po zasiłki i świetne życie bez pracy, a gdy przyjdzie pora i tutaj zaczną wojnę religijną. Nie walczą mieczem - walczą kutasami. Mnożą się i organizują tuta V kolumnę. Popatrz na Wielką Brytanię - 20 lat temu też imbecyle uważali ich za pokojowych i sympatycznych. Teraz rozmnożyli się i pokazują różki. Będzie tylko gorzej, bo Europa jest na równi pochyłej i stacza się w objęcia Allaha.
|
|
Pifpaf-szybko rozpinaj to dyskusje:))))))))-
|
|
to oczywiste ,że emigrancji z czeczeni uważają się za bojwoników bo faktycznie nimi są . Oni wyjechałi z Czeczeni z obawy przed represjami rosyjskimi kiedy ich walka miała jeszcze za cel wyzwolenie czeczeni . Podczas ich pobytu na emigracji cel się zmienił i obecnie idzie tam o utworzenie Republiki Emiratów Kaukazkich czyli trwa wojna religijna. W chwili obecnej w obliczy silnej dla nich tradycji trudno im definitywnie odciąć się od Czeczeni zapomniec o swych dowódcach. To jest nierealne nikt nie podetnie sobie swych korzeni. Pifpaf
|
|
brawo Pifpaf jestes jedną z nielicznych osób która co nieco a nawet wiele wie o temacie w którym się udziela... Protagoras- nie wiem czy zauważyłeś że na każede pytanie dostałeś minimum jedną odpowiedź na niektóe nawet kilka a to że się nie możesz pogodzić z nimi nie oznacza że odpowiedzi nie ma... i nie mó że cie ktoś atakuje bo to ty atakujesz wszystkich
|
|
imo... Europa to niewłaściwe miejsce dla kultury (albo jej braku) bliskowschodniej. Myślicie dlaczego tam, skąd pochodzą, dalej się mieszka w kiszlakach albo adaptowanych jaskiniach? Bo w ich mentalności ważniejsze jest, aby zabić chłopaka, który splamił honor rodzinny umawiając się z ich córką, niż godne utrzymanie tejże rodziny wraz z rzeczoną córką. Nie mam nic przeciwko narodom czeczeńskim, czy afgańskim, ale obawiam się, że jedyne, co one mogą wnieść w nasze otoczenie, to zachowania, które nigdy za cywilizowane nie uchodziły. Stąd uważam, że ośrodki dla uchodźców powinny istnieć, ale powinny być izolowane (jak ten w Cz. Borze). Uchodźca, który chciałby opuścić taki izolowany ośrodek i dostać się oraz żyć w mieście, musiałby zdobyć się na podjęcie pracy i wzmożonego wysiłku. To pozwoliłoby na pewną filtrację jednostek, które godnie reprezentowałyby swój bliskowschodni kraj na naszych łomżyńskich ulicach. _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
trackone tak oczywiście.Wszystko można zrobić i trzeba próbować. Tylko ten palant nie rozumie pare rzeczy i do tego nie miłosiernie przekształca innych wypowiedźi.Z takim typem nie pogadasz bo albo go grzecznie wyprosisz albo dasz mu kopa w dupsko aż podskoczy. Wszystko się rozchodzi o co??Co tego palanta boli?? Boli go to ,że musi zapiepszać za marne grosze a czeczen nie.Twierdzi ,że należy dać podwyżki socjalne dla polaków.Tak kurfa i ja rzuce pracę i przejde na social.Bo nie będzie mi się opłacało pracować. To jest tępy imbecyl ,któremu nic nie wytłumaczysz jak wielu innym wyznawcom rydzyka. Jeszcze te wsadzenie islamistów do autobusu i wywiezienie do Polski.Ha ha ha trzeba być idiotą.Ludzie mają nasrane w głowach.Szkoda ,że to Polacy. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
obrażasz nie wiem kogo, mam nadzieję ze nie mnie... (albo wyżyj się na kim chcesz, w internecie każdy mocny...`) jeżeli nie zgadzasz się z naszą argumentacją (pozwolę sobie użyć formy naszą bo zajmujemy podobne stanowsko...) podaj kontrargumenty.
|
|
"trzeba być idiotą." - Thomas wreszcie ujawnił swoje motto. Piszesz, że zapieprzasz za marne grosze - czy to moja wina? Czy jak przygarniesz Czeczenów to myślisz, że od nich coś wyżebrasz? Po prostu staraj się znaleźć sobie lepszą pracę. Naucz się osiołku czytać ze zrozumieniem - zawsze i wszędzie piszę, że socjal dla takich jak ty trzeba ograniczyć. Wiesz po czym poznać skończonego debila - swoje słowa wkłada w usta innych. Dokładnie tak jak ty. Kup sobie wreszcie słownik ortograficzny - robiąc takie błędy nigdy nie znajdziesz dobrej pracy osiołku.
|
|
Thomsku - Co do redystrybucji imigrantów to nie dziwię się, że nie wierzysz. Żeby zrozumieć słowo "redystrybucja" trzeba co nieco czytać. Gdy widzę twoje błędy mam wrażenie, że to forum to jedyne co czytasz ( i to ledwie co rozumiejąc; pewnie nie każdy post czytasz).
|
|
Starałem się porwać dyskuaję.Przeliczyłem się.Z tym idiotą się nie da dyskutować.Protagoras zjeżdzaj cipko ,abym cię nigdy na Łomży nie spotkał bo tyłek okopany będziesz mał nieziemsko. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Thomasku - wulgarny popaprańcze - sam widzisz, że nie potrafisz zachować kultury. Jesteś jak Gimp z Pulp Fiction - lubisz jak cię Czeczeni z kałem mieszają. Tu na forum możesz się podbudować - postraszyć, bo wiesz, że nic ci nie grozi. Właśnie dlatego czasem wstyd być Polakiem - przez takich gnojków jak ty. A o moim tyłku to możesz tylko pomarzyć zboczusiu.
|
|
:) Właśnie widze jak kręcisz i manipulujesz wypowiedźmi.Tak to ja nie mam argumentów. Ha ha ha. Polaków szanuje tylko tych porządnych ,a nie złodzieji czy opierdalaczy. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
ja
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |