niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Gdzie wymenie olej w automacie??

Jak w temacie, gdzie w Łomży najlepiej się znają na automatycnych skrzyniach biegów i gdzie najlepiej wymeinić olej skrzyni biegów wraz z filtrem?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Gdzie wymenie olej w automacie??

na prusa 8 !!!!!!!

dokładnie

NA PRUSA <<8>> Koles jest mistrzem bez odkrecania korka nie wime jak on to Robie ale jest Mistrzem w swej dziedzinie

Nigdzie w Łomży nie polecam. A w jakim to samochodzie??

polonez z gazem

Jedz do lasvegas, towarowa 7 lub 9 ja w swoich automatach tam wymieniam, naprawiali mi też skrzynię w passacie i wiem że się znają na tym.

ja polecam z koleii mechanika na ul. Sikorskiego ,vis a vis wjazdu na ulice Wyszyńskiego ceny w porównaniu do Las Vegas dużo niższe i czekać nie trzeba

Łomża leży na Mazowszu !

dzięki, samochód to Ford Explorer. Słyszałem o jakimś specjaliście od automatów w Niewodowie... wiecie coś o tym?

Nie szukaj po wioskach, kiedyś jak mi taki mechanik załał olej do skrzyni w passacie to potem musiałem ją naprawiać, baran załał olej najtańszy i onajgorszych parametrach, nie sprawdzając jaki olej jest przewidywany do danego auta, wychodząc z załorzenia olej jest olej i co się martwić, jedz do lasvegas albo na poznańską do amerykana, a specjalistów od automatów to warszawa, juzefów, węgrów i poznań a nie niewodowo.

pamiętaj też ze nowoczesne automaty to bardzo delikatne ustrojstwa i byle czym można to spierd..ić, a potem bulimy 4-6 tysi za naprawe.

robrob napisał(a):

> pamiętaj też ze nowoczesne automaty to bardzo delikatne
> ustrojstwa i byle czym można to spierd..ić, a potem bulimy
> 4-6 tysi za naprawe.

Dokładnie dlatego jeżeli to coś z nowszej generacji ja bym osobiście nie szukał w naszym mieście. Jedź do jakiegoś dobrego serwisu najlepiej forda i tam załatw sprawę.Ja sam muszę się do Breczko wybrać ze swoją. I z tego co mia już powiedzieli oleju się nie wymienia sprawdza się poziom ewentualnie dolewa i wymienia filterki.

alfik89 który rocznik twojego explo, bo jak 91-01 to masz skrzynkę a4ld albo a4lde i olej = filtr należy wymieniać. Dajesz klasę dextron 2 albo dextron 3 - zależy który rocznik. Przy całkowitej wymianie wejdzie 8,5 litra. A w ogóle, dlaczego chcesz zmienić?

Piszę poprawnie po polsku.

Autor: P@wcio (---.lomza.vectranet.pl)
Data: 27-06-10 23:40

Dokładnie dlatego jeżeli to coś z nowszej generacji ja bym osobiście nie szukał w naszym mieście. Jedź do jakiegoś dobrego serwisu najlepiej forda i tam załatw sprawę.Ja sam muszę się do Breczko wybrać ze swoją. I z tego co mia już powiedzieli oleju się nie wymienia sprawdza się poziom ewentualnie dolewa i wymienia filterki.

Byle nie do Ostrołęki, bo te patafiany się na niczym nie znają...
Oleju się może i nie wymienia, ale jak wymieniasz to poczujesz różnicę...

___
odmawiam walki na rozum z osobą nieuzbrojoną...

Aro, rocznik to 96 czyli autko już nie nowe, aczkolwiek skrzynia siedzi z roku bodajże 2003. Olej w skrzyni w tych autkach niestety trzeba wymieniać co jakieś 20 tysiecy. W Mercedesie nie wymieniam wcale i chodzi pięknie, zreszto serwis odradzał wymaine oleju. A w Fordzie niestety miałem poprzedniego to jak nie wymieniałem oleju to cieżko skrzynka chodziła a po wymianie jak nowa. Moim zdaniem fordowskie skrzynie biegów to nie jest jakiś cud techniki i wole dmuchać na zimne;) Już nie jeden znajomy który ma Forda Explorera jak zaniedbał skrzynke to potem musiał całą wymieniać. Zastanawaiełm się nad tym serwisem na Poznańskiej, tylko słyszałem, że są strasznie drodzy, ale jak zajmują się tylko amerykanami t się cyba na tym znają. Jaki może być koszt wymiany oleju w skrzyni?

Co tu dużo gadać.Mnie skasował fafio z Poznańskiej na 190zł za przeczyszczenie korektora hamowania ,który w tym samochodzie nie występuję.SZOKkkk

Wymienisz olej i masz problem na 100 % - tak jak mój brat . Było dobrze a chciał lepiej i skrzynia padła. Tego się nie wymienia i BASTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

anelka, kto Ci powiedział, że w skrzyni się nie wymienia oleju?? Tak jak pisałem wczesniej w Mercedesie serwis nie kazał aczkolwiek ludzie wymieniają i narzekają. W tym aucie olej był wymieniany regularnie w skrzyni i nic jej nie było. We wcześniejszym aucie też z automatem też w fordzie skrzynia szarpała strasznie jak wymieniłem olej od razu autko zaczęło się lepiej zachowywać, także moiim zdaniem jednak lepiej olej wymeinić.

Dokładnie.
w124 było za dobre, więc musieli zrobić okulara...
Teraz mówią, żeby nie wymieniać oliwy w skrzyni, bo przecież też na czymś muszą zarobić :D
Więcej zarobią na wymianie 1 skrzyni, niż na wymianie oleju w 10ciu ;)
Taka polityka koncernów...

___
odmawiam walki na rozum z osobą nieuzbrojoną...

Firma Samko Rostki lub Miedzna nigdzie indziej!!! poszukaj ich strony na internecie oni nie tylko wymienia olej na nowy ale zobaczą jak on wygląda czy nie ma w nim opiłków itd.

alfik89 Koszty to filtr oleju - do 50,00; uszczelka miski - do 25,00 olej np.
elfmatic (DIII) 25,00 za litr. Jeśli Ci wymienią dynamicznie, czyli cały olej to zapłacisz za 8,5 litra plus ze dwa na przelanie. Jak statycznie tzn zwalą miskę i zleją tylko ze skrzyni (bez konwertera) to zapłacisz za ok 6 litrów.
Robocizna....nie wiem.
Lepiej się umów i jedź do "prawdziwego" automaciarza zamiast do lepaków, którzy potrafią pneumatykiem dokręcać śruby w aluminium skrzyni :P
Tak jak abc napisał - może być samko, albo midparts w Wawie http://www.midparts.pl/onas.php
Ta skrzynka jest delikatna i lepiej jej nie dawać do kowala :)

Aaaaa, jeszcze dodam, że z tymi 20-ma tysiącami to przesadziłeś. Jeśli masz rzeczywiście a4lde (5R55E) a tak jest na 99,9% to olej ma przelatać 70-80kkm.
Wogóle ja nie liczę kilometrów olejowi, tylko go ogladam i wącham. Ma być czerwoniutki i nie walic spalenizną :)

a w Broku? podobno dobrze wymieniają, bez późniejszych komplikacji.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org