Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Książeczka "sanepidu" |
Chciałbym się dowiedzieć dokładniejszych informacji o Książeczka sanepidu ( czy nie wiem jak to nazwać dokładniej ;p ) słyszalem ze cena 120 zł i przez 3 dni kał się oddaje, ale chciałbym jeszcze coś się dowiedzieć typu : ile się czeka na odbiór , czy można kasę przy odbiorze dać itd. liczę na poważne odpowiedzi. z góry dziękuję ;)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Książeczka "sanepidu" |
ja robilem przeswietlenie w eskulapie za 25 zł . kał 75 zł i odebranie ksiazeczki 20zł .
|
|
a w eskulapie robia wyniki od poniedzialku do piatku ? bo wiem ze w sanepidzie pn-cz. tylko wiec nie pasuje mi bo nie zrobie w tym tygodniu wszystkiego..
|
|
81 zł na Dwornej kał, 40zł prześwietlenie i książeczka w Eskulapie. Masz wyniki kupy + zdjęcie z prześwietlenia = wydanie książeczki w tym samym dniu,lub na kolejny.
|
|
ok dzieki ;)
|
|
Płacisz za wszystko 120 zł. Do wtorku należy oddać kał zebrany w trzy probówki - wczesniej takowe otrzymasz w Eskulapie ( bo tutaj przeprowadzasz to badanie). Tego samego dnia co książeczkę otrzymujesz i płacisz za usługę robisz również prześwietlenie klatki piersiowej. na wynik na tzw. nosicielstwo czekasz do 8 dni. Proponuję wcześniej zadzwonić i się dowiedziec, czy juz jest wynik z kału. Wtedy już tylko wizyta u lekarza i odbiór ksiażeczki. Pozdrawiam
|
|
Wynik na nosicielstwo czekasz 8 dni ale dzwonisz po 2 dniach i juz jest :)
|
|
Szczebiotka też chcąc mieć taką książeczkę ,ale ze względu na brak czasu (musi być non stop na forum) zaniosła do Eskulapu majtki i wynik miała za 5 dni.
|
|
aha no tak też można ale rozumiem że majtki z substancja do badań :D
|
|
dam reke uciac ze w tych majtkach to pewnie i siersc psa by sie znalazla;)
|
|
mam czyste majtki, a tamte szlak wzial
|
|
I te też szlak trafi.
|