Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
zdjęcia do legitymacji-jaki program? |
Hey, kumpela zrobiła mi zdjęcia do legitymacji. Zmniejszyłam je do odpowiedniego rozmiaru 4,5 cm x 3,5 cm i chcę je wkleić na standardowy szablon 10cm x 15cm i wywołać jako zwykłe zdjęcie. I tutaj moje pytanie: w jakim programie mogę zrobić taki szablon, żeby wpisać interesujący mnie rozmiar i na niego wkleić fotki?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: zdjęcia do legitymacji-jaki program? |
w paincie
|
|
w paintcie nie mogę ustawić szablonu 10cm x 15cm :P
|
|
fszytsko mozna w paincie ;)))))))))))))))
|
|
Photoshop
|
|
Gimp chocby. Tylko nie rozumiem w czym ty masz te male zdjecia, w pliku czy wywolane i chcesz je zeskanowac? Bo jak masz to zapisane w pliku jako maly format, to po powiekszeniu raczej sie to do wywolania nadawac nie bedzie...
|
|
Zdjęcie do legitymacji jest w pliku dokładnie odmierzone 3,5cm x 4,5cm. Tylko muszę wkleić kilka takich zdjęć na szablon zwykłego zdjęcia 10cm x 15cm. Zaniosę do fotografa, on mi to wywoła jako normalne zdjęcie, zapłacę za nie grosze, rozetnę sobie i będę miała kilka małych, rozumiesz? Na gimpie jest możliwość stworzenia takiego szablonu? Mozna sobie wpisać jednostki w cm?
|
|
Aha, wiec nie ma problemu, mozesz w Gimpie utworzyc dokument o takich dokladnie wymiarach i skopiowac sobie zdjecia.
|
|
Ok, już wszystko gra. Dzięki ;)
|
|
Picassa 3 darmowy. www.dobreprogramy.pl i masz to co szukasz, ponadto jest jeszcze bardzo dużo rzeczy przydatnych plus album itp. angella
|
|
W tym wypadku o którym piszesz musisz skorzystać z opcji ,, kolaże.. angella
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |