wtorek, 18 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Ale gapa ze mnie...

...pojadę na gapę dzisiaj tramwajkiem. A to z tej przyczyny, żem karty zapomniała, bom roszadę z torebkami robiła w święta...
Nie orientują się Państwo przypadkiem jak to jest, kiedy kartę ma się, ale... psychicznie, czyli w domu, a nie fizycznie, no i nagle kanarek przydybie... I co wtedy?? Czy można dostarczyć ważną kartę w terminie późniejszym bez żadnych finansowych konsekwencji? Może ktoś był w takiej podbramkowej sytuacji...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Ale gapa ze mnie...

Nie byłem w takiej sytuacji, ale karty raczej nie mozna dostarczyć w późniejszym terminie :(
Masz kartę (fizycznie, przy sobie) - jedziesz, nie masz (fizycznie) - jedziesz na gapę.
Choć to goopie, bo zapewne karta jest imienna ?

Karta ma numerek przypasowany do tej... no... no do takiej karty ze zdjęciem twym, legitymacji, czy jak to tam...
No to jadę.
Jutro Wam powiem, czy mi się udało... :)

Ryskago raczej tak ...

mozna zalatwic sprawe, jesli jestes w stanie udowodnic, ze karta byla Twoja i wazna w tym dniu. Laczy sie to z jakas oplata, ale mniejsza nizli kara za jazde bez biletu. Nie wiem, gdzie teraz jest miejsce, w ktorym sie to zalatwia, ale nie zazdroszcze jesli nadal jest na zadupiu

Ryskago dojechalaś ?

Mogliby przywalić jakiś mandacik. Za dużo się wymądrza. Tylko nie powtarzajcie, że jej tak źle wróżyłem !

Mandacik, a jak nie zapłaci, do kozy!

Tak jest Maciek !!

Ryskago nauczy sie że sie niepije duzo wody z babelkami w świeta

JUHU!!! (jakby to ujął Pomysłowy Domromil)
Udało się!! Ja to jednak mam fuksa! Tak się złożyło, że akuratnie "konserwa" była w tramwaju, bo pewnie kilka z kursu wypadło (albo z szyn :)) i ledwom wsiadła. Więc siłą rzeczy kanarek, nawet jeśli chciałby rozwinąć skrzydełka musiałby przeistoczyć się w jakiego... kolibra
i fruwając nad głowami pasażerów "winnych" dziobać w czółko...:)
Na wszelki wypadek jednak wysiadłam dwa przystanki wcześniej i strzeliłam sobie spacer wiosenny.... :)

Maciuś,
No co Ty z tą kozą...? :D

Pomysłowy to był chyba Dobromir :D

---
PGG

A Ty Toster, oops sorry, Tester, co się szczegółów czepiasz?? Człowiek srana zaspany jeszcze...:)

http://www.republika.pl/j_uhma/edukacja.html

koza- daw. Kara polegająca na zostawieniu ucznia po lekcjach w zamkniętym pomieszczeniu.

Widocznie byłaś wzorową uczennicą.

Pozdrowienia.

Maciuś,
Do pewnego mmentu - tak, a potem zaczęły się kłopoty z koncentracją, no i pierwsze dostateczne i "lufy"...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org