niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
patriotyzm

czy jesteś patriotą..-- ja napewno nie.. i znam 10tki innych którzy nimi nie są..państwo niedba o swoich obywateli..
ja z wykształceniem musiałem wyjechać za poszukiwaniem chleba i bez jezyka doświadczenia znalazłem pracę w obcym kraju gdzie dali mi zakwaterowanie i jedzenie ubezpieczenie i wszysto co potrzebne do życia.. a w polce?? co kto mi da..???

Patriotą jest tylko ten - co mu dobrze..
czasami myśle że moglibyśmy sie poddać na wojnie i byśmy mówili po niemiecku i żyło by sie lepiej.. zreszto tyle ofiar by niebyło..

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: patriotyzm

spadaj

A noniek siedzi na dupie i narzeka, że roboty znaleźć nie może.

Też uważam, że państwo zwane Polską zawodzi. I podobnie jak Ty sądzę, że patriotyzm "się należy" wtedy i wyłącznie wtedy, gdy państwo na to zasługuje. Nasze nie zasługuje. Nie powinieneś mieć wyrzutów sumienia moim zdaniem.
Polska jest taka z wielu przyczyn. Największa z nich to taka, że jako państwo socjalistyczne wzięło na siebie za dużo obowiązków, na wypełnianie których nie ma pieniędzy i nie ma ludzi, którymi może swoje obowiązki wypełniać.
Nie zgadzam się jednak, że państwo powinno o kogokolwiek dbać. Zamiast tego, nie powinno mi przeszkadzać, gdy dbam o siebie i rodzinę. Najlepiej niech się nie wtrąca i będzie dobrze.

Autor: Roler (---.introlan.pl)
Data: 19-06-10 22:12

A noniek siedzi na dupie i narzeka, że roboty znaleźć nie może./
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Szanowny rolerku martw ty sie lepiej co do swojego"gara zarzucic"

W cale nie jest mi dobrze a wręcz mogę powiedzieć że moja sytuacja finansowa piękna nie jest, a patriotą się czuję. I znam dziesiątki takich jak ja więc Twoja hipoteza jest nie trafiona.

Piszę poprawnie po polsku

Tylko Łomża ŁKS!!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org