Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
PoMOCY !!!!! |
W palec od nogi wszedł mi bardzo niewielki, niewidoczny okruszek szkła. Początkowo przy chodzeniu czy dotyku czułem ukłucie. Próbowałem ustalić miejsce, w którym ów okruszek się znajduje lecz nie ma najmniejszego śladu. Obecnie nie czuję ukłucia tak często jak na początku, ale nadal czasami czuję lekki ból i nie wiem czy jest on spowodowany tym że drobinka szkła nadal siedzi w palcu, czy tylko ranką. Co w takiej sytuacji należy zrobić?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: PoMOCY !!!!! |
pod swiatlem lepiej widac, wez lampke, strumien swiatla pokieruj na paluszek, na pewno cos zobaczysz ,
|
|
lepiej zajzyj do lekarz. tyle roznosci jest w podlozu. od czasu gdy laserowo musialem miec jakiegos rodzaju g...no usuniete z duzego palca u stopy, przestalem chodzic boso.
|
|
do lekarza
|
|
podobno cialo samo usowa szklo jak nie jest zbyt gleboko...Ale lepiej do chirurga.... Ziemia jest piekłem innej planety.
|
|
no to fakt, podobno nawet po długim czasie szkło może samo wyjść ze skóry. ___________________________________________________________ Even when the road is hard, never give up - Keep Ya head Up ^^ ___________________________________________________________
|
|
znieczulenie zimna woda , na kilka minut pomaga, ale nie wymywa szkla spod skory
|
|
gorąca woda i sul
|
|
to niekoniecznie musi byc szklo. jest tyle roznych brodawek ktore moga rozwijac sie miesiacami na stopie (wewnatrz) zanim pojawia sie na skorze i przez ten czas byc uciazliwe przy chodzeniu. http://en.wikipedia.org/wiki/Plantar_wart - jest takze polski jezyk do wyboru.
|
|
jesli czujesz dyskomfort lepiej udac sie do lekarza, bo jesli opilek jest na tyle duzy, ze nie wyjdzie to moze pojsc dalej
|
|
najgorzej jak zaropieje, wtedy tylko wyciagi i oklady pomoga
|
|
słodki kowboj napisał(a): > W palec od nogi wszedł mi bardzo niewielki, niewidoczny > okruszek szkła. Początkowo przy chodzeniu czy dotyku czułem > ukłucie. Próbowałem ustalić miejsce, w którym ów okruszek > się znajduje lecz nie ma najmniejszego śladu. Obecnie nie > czuję ukłucia tak często jak na początku, ale nadal czasami > czuję lekki ból i nie wiem czy jest on spowodowany tym że > drobinka szkła nadal siedzi w palcu, czy tylko ranką. Co w > takiej sytuacji należy zrobić? Ważna jest wizyta u podologa http://www.podolog-podologia.szczecin.pl/kontakt/
|
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |