piątek, 22 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
telefon stacjonarny

Chce zalozyc telefon stacjonarny. Prosze o rady. Z jakiej firmy najlepiej pod wzgledem kosztow podlaczen, aboanamentow i polaczen i czy w ogole oplaca sie w dobie komorek zakladac telefon domowy? Dzieki za odzew i pozdrawiam wszystkich forumowiczow.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: telefon stacjonarny

a poco ci telefon stacjonarny, masz jakąś agencje towarzyską

tak i zatrudniam wylacznie mezczyzn, kobietom tez sie cos nalezy, nieprawdaz?

szkoda kasy-tel stacjonarny to przeszlosc

Witam
Moim zdaniem, nie ma sensu instalacji telefonu stacjonarnego. Masz dobre łącze dostępowe do INTERNET'u. Zainteresuj się VOIP'em. Inwestycja rzędu 100 - 130 PLN (nowa bramka), z drugiej ręki to koszt około 60 PLN. Jak zdecydujesz się na VOIP'a, też nasz nr stacjinarny np. 86........., brak abonamentu, a koszt połączeń to ~0.1 PLN za minutę (brutto). Dodatkowym plusem jest to, że połączenie do USA, NIEMCY (i większość krajów - telefony stacjonarne) kosztuje tyle samo co do sąsiada i po POLSCE.
Jadynym problemem, jest pewnie większy koszt połączenia do Ciebie z łącz innych operatorów telefonii stacjonarnej (tego nigdy nie sprawdzałem).

Miłego dnia

dzieki Dali. mam internet w IST i proponuja mi telefon stacjonarny za 1 tylko nie wiem czy jest sens, abonament w koncu tez nie za drogi bo najtanszy juz za 15 zl i mam dylemat zalozyc czy nie. wiem ze wielu ludzi rezygnuje ze stacjonarnych bo maja "komorki".

Ale to już nie jego zmartwienie.

tak i zatrudniam wylacznie mezczyzn, kobietom tez sie cos nalezy, nieprawdaz?

a czy mogę sie u ciebie zatrudnić, macie tam piękne panie?

Witam
Paula11 - myślę, że IST "swoje" telefony stacjonarne opiera na VoIP, w końcu do ISP (dostawca INTERNET'u), koszt abonamentu to poprostu zwrot inwestycji (odpowiednie "serwery", oprogramowanie, dostęp do usługi innego operatora, numeracja) oraz/lub koszty związane zdzierżawą portów PRA z telekomuniacji (nie mylić z TP, a tanie to nie jest) jeżeli takowe posiada.
Według mnie VoIP to najlepsze rozwiązanie na dzię dzisiejszy.

Miłego dnia

dzieki Dali

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org