Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
sygnalizacja świetlna |
Któregoś dnia wieczorem jadąc skuterem przez jedno z łomżyńskich skrzyżowań było pusto na ulicach. Chcąc skręcić w lewo na skrzyżowaniu przy 4+ czujniki nie wykryły mnie. Stać można było nawet 10 min a zielone światło by się nie zapaliło. Tak samo przy wyjeździe z kaufladna. Można czekać i czekać aż któryś z przechodniów naciśnie przycisk chcąc przejść przez ulice, światło zmieni się wtedy automatycznie. Jeżdżąc późnym wieczorem nie raz musiałem schodzić ze skutera i biec naciskać przycisk aby zmieniło mi się światło na zielone.... Pozdrowienia dla wszystkich motorowerzystów i motocyklistów :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: sygnalizacja świetlna |
aha
|
|
No niestety jak się chce stawać poza wyznaczone linie do zatrzymania to tak się dzieje. Skutery powinno się ograniczyć, bo Młodzi ludzie nie mają często pojęcia o ruchu drogowym. Nie mówię, że wszyscy ale zapewne większość z nich. Pozdrawiam. Pjotr
|
|
czujniki zamontowane są pod asfaltem ktoś mądry tak to zrobił że jeżeli jedziesz czymś lekkim to możesz stać tam całą noc..... ;)
|
|
Czy ktoś tu mówi o stawaniu poza wyznaczoną linia??
|
|
pętle bo o nich mowa są trzy na każdym pasie wiec musiał kolega mieć pecha że nie trafił w żadna z nich - a co do usytuowania to jest to standard i układa się je tak samo w całej Polsce - jeden warunek skuter nie możne być z plastiku ani kartonu ;) Makus
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |