poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Abonament telewizyjny

Wyczytałem, że kara za nieopłacanie abonamentu wynosi 30-krotność tej opłaty czyli 462 zł za telewizor lub radio i telewizor. Co ciekawe firmy powinny opłacić oddzielny abonament za każdy odbiornik radiowy i telewizyjny. W przypadku osób prywatnych wystarczy jeden abonament na dowolną liczbę odbiorników w mieszkaniu.
Kontrolerów nie musimy wpuszczać do mieszkania - dlatego są szkoleni tak, żeby pod byle pretekstem wejść do domu. Jeśli już im to się uda i znajdą niezarejestrowany odbiornik telewizyjny albo radiowy, musimy liczyć się z karą. Na wizyty kontrolerów narażeni są szczególnie ci, którzy płacili w przeszłości abonament, a później nagle przestali - poczta ma wykaz takich osób.
Opłacie abonamentu podlegają telewizory i radioodbiorniki (w tym samochodowe, ale tylko wtedy, kiedy nie mamy radia w domu). Ustawa traktująca o abonamencie była pisana dość dawno temu i nie przewiduje abonamentu za urządzenia komputerowe służące do odbioru sygnału telewizyjnego i radiowego (np. karty telewizyjne) - nie trzeba więc za nie płacić.

Wiem, że sporo ludzi nie płaci - czy spotkaliście się z przypadkiem kontroli ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Abonament telewizyjny

Tak a jak w duzej firmie są 3 radia i 2 telewizory i nie chca opłacać ? to dopiero będzie kara.

Ja mam 2 telewizory i 2 radia i nie wiem czy płece ten Abonament bo i poco to komu ?

Tak a jak ci Polak najazd na chałupe zrobią ?

kto zrobi ten najazd ? Zajazd jest na Fadomie

Polak o co ci chodzi ????????????

no właśnie ptysiu ja sam nie wiem oco ci chodzi :(

Autor: ptysiu91 (---.lomza.rtb161c.4lan.pl)
Data: 21-03-05 15:11

Tak a jak ci Polak najazd na chałupe zrobią ?

PTYSIU_BAWEŁNA

Ciekawe kto niby ma mi zrobić ten wjazd na chate ?

Jeśli ktoś szuka se domu to jest Zajazd Fadom i nie musi robić zjazdów !

achas to o to tu chodzi hehe

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org