Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Woda |
Wracając autobusem do domu zobaczyłem jak Łomżyczka zalewa podwórka jest tak juz co roku jak nadchodzi wiosna zawsze Łomżyczka wylewa bo pada deszcz i topnieje śnieg. Jak sie ustrzec od powodzi ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Woda |
Tratwe buduj Ptysiu, masz wprawe...:))
|
|
Tramwaj sie nieudał i tratwa napewno też nie :D hehe Ale mi niegrozi zalanie wodą bo ja mieszkam w bloku :d
|
|
Pewnie na parterze :D
|
|
Na parterze mieszkam ale do Łomżyczki mam ze 2 min. drogi i powódź mi niegrozi.
|
|
Mogli by tą łomżyczke pogłębić !! i może był by spokój :|
|
|
Poglębić i poszeżyc ją trzeba tylko chyba miasto nie ma czasu.
|
|
I bulwary nad Lomzyczka zbudowac...;)))
|
|
No to taczki i łopaty w łapki i do dzieła!!
|
|
Tak ale nie ma komu robić. To jest problem.
|
|
nie ma komu bo ptyś zagaduje ludzi na necie zamiast wziąść się za łopatkę i wiadro. Ave
|
|
Widzisz, Ptyssiu??
|
|
Ja moge udostępnić koparkie i walca :P
|
|
A ja Boba Budowniczego ale maluśki ci on , ten BOb...
|
|
to juz mała ekipa jest :D ptysu i bob :D hehehehe napewno coś zdziałają hehehehehe powodzenia
|
|
Napewno coś sie zrobi.
|
|
partnerka Boba - Marta z pewnością również pomoże. Zawsze można zadzwonić po weterynarza Freda juz nie mówiąc o ekipie Tabalugi, na którą zawsze można liczyć. Z tego co wiem Domisie również pomogą ale tylko pod warunkiem że za robotę wezmie się równiez Pankracy z panem Zygmuntem. pozdrawiam T i g e r
|
|
Tak Tiger zapomniałeś o ... Pszczóce maii i guciu :D
|
|
Pszczolka Maja jest na zaległym urlopie a Gucio wyemigrował do Kanady i robi karierę w branży tańca erotycznego :P pozdrawiam T i g e r
|
|
No tak bieda w pPolsce to do Kanady sie ucika do roboty ale zeby do takiej ?
|
|
a Kubuś Puchatek i Prosiaczek i spółka.... Kangurzatko i Sowa przemądrzała.... a Muminki?! przeciez ich tez chyba zalewało =) oni fajnie mieli... przez całą zimę spali =) ale im dobrze............. Don't You Want Somebody To Love?! Don't You Need Smebody To Love?! I Have Someone =) He Is My Secret.....
|
|
Woda rośnie w oczach. cz 2005-03-18 13:06 Tak mówi Krzysztof Wróblewski z Miejskiego Centrum Zarządzania Kryzysowego. Wody w Łomżyczce jest coraz więcej coraz więcej posesji jest zalanych i coraz więcej bezpośrednio zagrożonych zalaniem. Kilka minut przed 13-tą Wróblewski przyznał, że niebezpieczeństwo podtopienia realnie jest już nawet na osiedlu domków jednorodzinnych „Maria”. Z powodzią walczą juz służby miejskie przy ulicach Jasnej, Cichej i na posesji przy ul Poznańskiej 7. Myślicie, że Ptysiu żartuje, a rzecz dzieję się naprawdę.
|
|
Dobry wieczór. Jasne, że to nie żarty. Łomżyczka ze strumyka stała się poważną rzeką. Zresztą nie tylko Łomżyczka. Jechałem dzisiaj przez Groblę Jednaczewską i ona też o wiele szersza niż zwykle. Ale nie jest źle - jest już minus 3, więc powódź chociaż na moment opanowana:). Pozdrawiam. Kalvin
|
|
Zgadzam sie z wami wody coraz więcej niektóre posiadłosci są pozalewane jest na minusie temperatura toco jest na posiadlościach to pozamarza i niewiem lodowisko jakieś bedzie. Ale sprawa jest bardzo powazna.
|
|
Dziwię się że Tiger człowiek poważny na poważnym stanowisku, włączył się do żartów na temat powodzi, gdzie ludzi dotyka nieszczęście . Nie dziwię się Ryskago, Ona z reguły wszystko traktuje z żartem. O reszcie nie będę już wspominał, bo zaraz mnie się oberwie. Pozdrawiam.
|
|
Na tym forum można ostatnimi czasy zaobserwować ciekawy schemat: wpada ptysiu napiszę jakiś komentarz ni w pięć ni w dziesięć, potem wpada pani ryskago (wogóle wielka figura, bo uwaga jest z Krakowa, nie to co my i chyba musi często to podkreślać skoro ja zdążyłem to zapiętać przeglądając to forum tylko od czasu do czasu..) i dodaje swoje "hahahaha" - chociaż czasem się wysili i napiszę coś ambitniejszego, generalnie stara się jednak za bardzo nie wyróżniać - trzyma solidnie poziom, szkoda tylko, że poziom ptysia. Następnie pojawia się pan Tiger i dodaje swoje "celne" uwagi, nie zapomina przy tym skomentować postów ryskago, zachwycić się tym co napisała, tudzież skrobnie jakiś komplement dla niej... Może do jakiegoś kółka różańcowego się zapiszcie? co? Bo normalnie, że ptysiu piszę, takie rzeczy to nie dziwne (wiek ma swoje prawa), ale żeby wy? PS. A co najlepsze taki styl co niektórym odpowiada, możecie sobie pogratulować, wylansowaliście nową modę: "otwórz pierwszy temat z brzegu i napisz jakiś komentarz, tylko nie za długi (góra jedno, dwa zdania) i najlepiej nie na temat.
|
|
momencik moi drodzy - komentowałem w sposób żartobliwy tylko i wyłącznie ewentualność budowania bulwarów nad Łomżyczką a nie samą powódź. Poza tym nie uważam abym miał jakikolwiek wpływ na możliwość zażegnania możliwości wylania tej rzeczki a wierzę jednocześnie, żę nasze służby miejskie robią wszystko co mogą. A co do pozostałych komentarzy jestem zdania, ze lepiej czasami uśmiechnąć się do swoich myśli niż biadolić i popadać w samoumartwianie się. Przykro mi nemo i maćku, że nie podoba Wam się mój styl pisania tym bardziej, że Wasze posty uważam w dużej mierze za trafne o dotykające sedna problemu. T i g e r
|
|
Mogli by wybudować na nastepny rok te bulwary nad Łomżyczką.
|
|
>>Przykro mi nemo i maćku, że nie podoba Wam się mój styl pisania tym >>bardziej, że Wasze posty uważam w dużej mierze za trafne o >>dotykające sedna problemu. Nie przesadzaj, mój wcześniejszy post, ma bardziej charakter żartobliwy...;-)
|
|
Jeżeli kogokolwiek uraziłem moją pisaniną - zwyczajnie po ludzku przepraszam. Hmmm myślę, że nadeszła wiekopomna chwila aby się pożegnać z tym forum. Przeto życzę wszystkim spokojnych i wesołych Świąt Wielkanocnych. Pozdrawiam Was serdecznie i wszystkim rozsyłam uśmiechy. THE END T i g e r
|
|
Tiger mi to nieprzeszkadza nieweim jak innym ja znam sie bna żartach i lubie sobie czasami też pożartować :D
|
|
Są tematy, z których można pożartować, przecież człowiek całe życie nie może być ponurakiem, ale trzeba zachować umiar w żartach, szczególnie w takim temacie jakim jest powódź, gdy ludziom marnuje się dorobek całego życia. Wszystkie posty Ptysia traktujecie żartobliwie, ale ten akurat Ptysiu potraktował poważnie i dlatego zasługiwał na poważne traktowanie. Tiger nie bierz tak tego Sobie do serca, od tego jest forum, musi być wymiana poglądów, oby pokojowa. Pozdrawiam
|
|
ale wy jestescie! przez jednego Maćka który wszystkich po kolei jedzie (nie raz i nie daw po mnie) się wyprowadzać z tąd?! dajcie spokój!! Don't You Want Somebody To Love?! Don't You Need Smebody To Love?! I Have Someone =) He Is My Secret.....
|
|
No tak trzeba mieć umiar a jak by was zalewalo to co byscie robili ?
|
|
Gośienka ty tu chyba nic nierozumiesz :(
|
|
Gosieńko, czy ja Ciebie wymieniłem z imienia. Dotyczyło to wszystkich, a wszczególności Tiger-a i Ryskago, największych żartownisiów na forum. Uważasz, że Ciebie czepiam się, wręcz przeciwnie, uważam za poważną osobę. Jak zauważyłaś, nie tylko ja o tym napisałem, była jescze jedna osoba która napisała dosadniej. Ty tylko Mnie zauważyłaś. Chyba wpadłem Tobie w oko.
|
|
Gośienko trza czytać uważnie temat i posty.
|
|
Ptyś jesteś ostatnią osobą która ma prawo mi mówić że nie uważnie czytam posty!! a zauważyłam i skupiłam się tylko na Twojej wypowiedzi bo wiesz tak jakoś zazwyczaj misię dostawało... :( miło mi że uważasz mnie za poważną osobę, a co do wpadnięcia w oko to juz kiedys pisałam ze Twoje wypowiedzie mnie intygują.... co do tematu to jest on jak najbardziej poważny!! Don't You Want Somebody To Love?! Don't You Need Smebody To Love?! I Have Someone =) He Is My Secret.....
|
|
I to Mnie cieszy. Gosieńko, nie bierz każdej wypowiedzi do Siebie, nie każda Ciebie dotyczy. Jesteś bardzo wrażliwa i dlatego zaraz wszystkim się przejmujesz. Miejmy nadzieję, że roztopy miną bez większych szkód. Pozdrowienia.
|
|
To jest tylko forum.
|
|
Gośienka to czyli ja jestem taki wyruzniony hehe
|