Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
lcd,led,plazma |
Witam, jaki tv polecacie 40-50 cali, lcd, plazmę, może macie jakieś ciekawe rady, propozycję. W brew pozorom kupno tv to nie jest taka prosta sprawa jak by się wydawało. Błagam o normalne odpowiedzi Dzienx
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: lcd,led,plazma |
nokie kup
|
|
|
To ZALEŻY Z JAKIEJ ANTENY KORZYSTASZ
|
|
ja polecam telewizory LED. Piszę poprawnie po polsku.
|
|
samsungi mają pożyteczną funkcję DLNA podłączasz TV do kompa lub routera za pomocą kabla sieciowego i oglądasz divx, jedyna wada to trzeba czasami konwertować pliki .txt na .srt
|
|
Ja polecam Sharp Led TV jeżeli stoisz niżej z gotówką to pozostaje Ci Samsung. Nic więcej nie kupuj żadnych sony czy innych dziadów.
|
|
4lomza.pl nie masz najmniejszego pojęcia o czym piszesz. Telewizorów LED większych niż kilkanaście cali jeszcze nie wyprodukowali !!! Jeśli chodzi o to czy LCD czy plazma to zdecydowanie bierz plazmę. Po pierwsze dużo większy kontrast np. LCD 10000:1, Plazma 1,000,000 - 5,000,000 :1 odświeżanie LCD 2-4 ms Plazma 0,001 ms. Plazma prawdziwa czerń, w LCD czerni nie uświadczysz. Po za tym szukaj plazmy z funkcją wi-fi bardzo się przydaję jeśli masz w domu router.
|
|
plazma - super czarny kolor, cena stosunkowo niska, duze zuzycie pradu lcd - niskie zuzycie pradu i niektore bardzo dobrze odwzorowuja czarny kolor led lcd - to samo co powyzej, jeszcze mnijsze zuzycie pradu, a modele z lokalnym przyciemnianiem moga dosyc dobrze odtwarzac czarny kolor, niektore modele sa bardzo cienkie - ponizej 1 cala oled - bardzo dobre odtwarzanie kolorow, bardzo drogie - sony za 2.5 tys dolarow za 11 cali!!! dlp - nie wiem czy jest to popularne w europie, bardzo dobre odtwarzanie kolorow, bardzo dobra cena np: 50 cali samsung za 750$ lub 65 cali mitsubishi za okolo1200@, wady to w modelach z zarowka trzeba ja wymienic co kilka lat (led nie ma tego problemu), modele z zarowka zuzywaja wiecej produ niz lcd, telewizory sa stosunkowo grube 10-14 cali nowosc na rynku sharp aquos z ekranem z dodatkowym zoltym kolorem (Sharp Quatron) olet - najnowsza technologia, jeszcze nie ma w uzyciu i oczywiscie bierz pod uwage ze stany mocno naciskaja na technologie 3D wiec prawdopodobnie reszta swiata pojdzie w tym kierunku, wiec mozna albo teraz kuoic drozej tv 3D, lub nowy telewizor w najblizszej przyszlosci( o ile bedziesz zainteresowany ogladaniem programow w 3D i noszenie okularow nie bedzie tobie przeszkadzalo). co do zakupu to zadne rekomendacje w niczym nie pomoga. zobacz ile masz do wydania, pojedz do wiekszego miasta gdzie jest duzy salon z telewizorami i gdzie stoi kilkanascie modeli obok siebie, sprawdz ktory najbardziej tobie odpowiada pod wzgledem obrazu i wygladu, zapisz model i poszukaj gdzies taniej - z reguly firmy wysylkowe sprzedaja ten sam towar taniej, i czasami z darmowa przesylka
|
|
Nienapisałeś nic o kwocie do wydania. Nie gra roli, czy ma znaczenie? < wieczne im odpoczywanie >
|
|
polecam samsunga 6 seria lub 7 jesli masz sugnał hd mozesz kupic lcd ale osobiście polecam plazme. najwazniejsze to żeby miała minimum 100 hz reszta tp pic na wodę jasność kontrast to wielkosci nie normowane i różnia sie w zaleznosci od producenta. Cena tez jest na plus, gdyby to była zła technologia juz dawno by nikt tego nie robił. polecam 50 cali nawet do bloku tylko min 4 metry od tv. trzeba sie przyzwyczaic przez tydzień, jeśli lcd to sharp jest nie zły, led tv szkoda kasy. patrz na wejścia hdmi min 3 (dvd,x-box,kino )
|
|
Ja mam sony lcd. Nie żre prądu tyle ile plazma znajomych, którzy teraz siedzą z zegarkiem w ręku przy oglądaniu tv hehehe;)) A kolor czarny i n-ka w HD rewelacja;)
|
|
LCD Bravia Full HD 100 HZ RoX :D
|
|
nowe plazmy Panasonika 50 cali zużywają średnio 160w, przy ciemnym obrazie nawet poniżej 100w
|
|
Polecam samsunga plazmę, led są cholernie drogie, samsungi mają ekrany od pioniera, osobiście posiadam palazmę samsunga 46cali od kilku lat i jestem bardzo zadowolony, musisz mieć tylko wmiarę mocny sygnał, szikaj full hd i powyżej 100Hz, pobór energi nie jest taki straszny jak mówią, większy jal lcd ale niedaj się zwariować.
|
|
plazma i tak zadowoli się słabszym sygnałem niż lcd, ale czy warto kupywać tej klasy TV jeżeli nie ma się sygnału cyfrowego
|
|
przy telewizorach lcd widać wadę w tym, że przy obrazach dynamicznych (np. mecz piłki nożnej) widać nie zbyt dobrze odwzorowaną postać (piłkarza, piłki) która szarzej (ma powłokę nieco szara zamiast barwną). Z kolei przy plazmie, wadą chyba było to, ze oglądając pod kątem tv, nie zawsze zbyt dobrze widać...
|
|
Camello jesteś chyba starej daty, nowe plazmy kont np 70 stopni i niema żadnych problemów, chcesz sprawdzić to zapraszam.
|
|
sorki miałem na myśli kont 30 stopni
|
|
dokładnie co do kątów to lcd się umywa 70 stopni nie robi żadnego problemu na plaźmie, mam najlepsze porównanie bo posiadam obydwa rodzaje TV
|
|
Hejka, dzięki wszystkim za fajne podpowiedzi, jednak można liczyć na normalnych ludzi na 4lomza. ;D Kasy mam do wydania ok 3,5 tyś a pokój mam 4,95 x 6,30 wiec chyba cuś większego, po zakupie podepnę pewnie n-ke więc chyba bedę się rozgladał za plazmą tak???
|
|
Zdecydowanie plazma, póki co żadne inne technologie nie dosięgają do pięt plaźmie. Absolutnie nie ma się co przejmować zużyciem energii, bo różnica 30-50W na niekorzyść plazmy w porównaniu z LCD, to jest nic. Obraz HD żyleta, żadne kąty widzenia nie pogarszają obrazu.
|
|
fabian napisał(a): > Zdecydowanie plazma, póki co żadne inne technologie nie > dosięgają do pięt plaźmie. Absolutnie nie ma się co > przejmować zużyciem energii, bo różnica 30-50W na > niekorzyść plazmy w porównaniu z LCD, to jest nic. > Obraz HD żyleta, żadne kąty widzenia nie pogarszają obrazu. zgadza sie - prawie- najlepszy obraz HD jest na tubach kineskopowych! ale prawie juz nie idzie tego znalezc, a szkoda, chociaz grubosc tych telewizorow jest ogromna. ten kto widzial HD na crt wie o czym mowie. plazma ma wiele zalet i jedna glowna wade - wypalanie sie ekranu, chociaz nowe technologie wbudowane w tv powoduja ze nastepuje to rownomiernie na calym ekranie to niestety jest widoczna roznica pomiedzy telewizorem uzywanym przez np rok czasu a tym samym modelem prosto z polki sklepowej - lcd i dlp nie maja tego problemu. tutaj "top 10" modeli z serwisu www.hdguru.com gdzie mozna znalezc wiecej informacji na temat tv HD Panasonic V10 Panasonic G10 Panasonic L S1 Samsung UNB8000 Mitsubishi Diamond 249 Panasonic Z1 Pioneer Kuro Signature - juz nie sa produkowane Samsung UNB8500 LG LH90 Sony XBR8
|
|
tylko samsung, stosunek ceny do jakości, debeściak
|
|
Samsung jest to według mnie najlepsze rozwiązanie...w czasach kiedy do mnie do domu był kupowany telewizor, samsung posiadał najlepsze ekrany..ważne też jest z jakiego odbiornika będziesz oglądał tv..bo prawie żaden odbiornik nie jest stanie wykorzystać wszystkich możliwości telewizora..takie jest moje zdanie, wcale nie musisz sie z nim zgadzac:) "Nic pożądańszego a nic trudniejszego na ziemi, jak prawdziwa rozmowa" Adam Mickiewicz
|
|
pisanie samsung, czy sony czy lg nic nie znaczy. licza sie konkretne modele. czasami mozesz kupic bardzo taniego samsunga w ktorym ekran jest od innego producenta, lub sony z ekranem od samsunga lub lg. sa przeciez niezle modele od philipsa czy toshiby, wiec nie mozna generalizowac, ze wszystkie modele danej marki sa najlepsze. np. ekrany sharpa w technologii ips sa rewelacyjne i niektore modele bardzo rozsadne cenowo, dobrze skalibrowany philips, toshiba czy vizio bija na glowe samsunga w tej samej cenie prosto z polki sklepowej itd. pisanie z jakiego odbiornika bedziesz korzystal tez nie ma sensu. czy po zakupie odtwarzacze blue-ray lub playstation 3 pojdziesz kupic nowy telewizor, bo teraz bedziesz w stanie obejzec material w 1080p? - pewnie nie. wiec chyba nie ma majmniejszego sensu kupowanie na dzien dzisiejszy odbiornikow 720p lub 1080i zeby zaoszczedzic pare groszy. 1080p na dzien dzisiejszy to wedlug mnie wymagane minimum, a jezeli masz nieco wiecej do wydania to moze jakis telewizor 3D. do tych ktorzy uwazaja ze 1080p to niepotrzebny wydatek - obejrzyjcie film na dobrym telewizorze odtwarzany z dobrego blue-ray odtwarzacza w 24 klatkach na sekunde - efekt jak w kinie.
|
|
Czy prawdą jest że żywotność plazmy jest więcej niż połowę mniejsza, aniżeli LCD? Również przymierzam się do kupna TV. I coraz bardziej skłaniam się do LCD. Przeczytałem setki opini, i reakcje właścicieli są różne.Niektórzy klną jak diabli na pękające obudowy w Samsungach, w niektórych modelach. Natomiast bardzo wiele osób, dobrze się wyraża o LG. Proponuję autorowi tematu, aby wszedł na-ceno.pl i poczytał opinie o modelach 37 i 42 cale LH3000. Mają jeszcze tę zaletę, że po małej kombinacji z firm-ware, można oglądać filmy z pendrive. Cena również jest bardzo atrakcyjna. Jedyne zastrzeżenia można mieć do 50hz. Lecz jakoś nie narzekają na to. Znajomy kupił 46 calowego Sharpa i jakoś nie bardzo mu pasi. Co wy na to? No chyba że ktoś chce mieć duży napis-SONY. < wieczne im odpoczywanie >
|
|
Od 2 stycznia 2010 roku jestem posiadaczem plazma Tv Panasonic 50 cali TX-P50G10 E jestem bardzo zadowolony z tego tv .Poprzednio miałem LCD 37 cali i plazma jest lepsza 1000 krotnie pod każdym względem .Sygnał platforma N i wiele kanałów HD .
|
|
skromnie powiem ze ja mam inny ,LOEWE. dobrze gra, natomiast i poniewaz dla mnie ekran to ekran aby byl ekran jezeli wysokiej jakosci, to moze byc' i gruby , po co mi jekies plazmy, ktore sie rozmazuja jak popatrzysz z bliska,ma télé utrzymuje sie na takiej jednej masywnej podstawie, nic nie mam do zarzucenia
|
|
mysi_wór mylisz się. ;p http://allegro.pl/item1015191901_samsung_ue55c6500_100hz_nowa_nizsza_cena_raty.html SAMSUNG LED TV 55" Piszę poprawnie po polsku.
|
|
Witam,ja posiadam Samsunga b650 6 generacji 37cali 100hr tuner Philips pvr cyfry+ polaczenie kabel hdmi odbior HD i nie tylko krystalicznie czysty polecam bardzo cena 2600-3400
|
|
polecam Panasonica g10 lub g20, panel 13-tej generacji, co do wypalania to TV jest wyliczony średnio na okres 10-ciu lat przy dziennym oglądaniu w granicach 8-10 godzin, jednym słowem prędzej wymienisz na nowszy model niż się wypali, co do Samsunga to stosuje on starsze panele niż Panasonic średnio jeden rok do tyłu, jak Panasonic wprowadza nową generacje to odsprzedaje licencje z poprzedniej, co nie oznacze że ta starsza jest gorsza.
|
|
Autor: szczebiotka (---.w86-205.abo.wanadoo.fr) Data: 08-05-10 18:21 skromnie powiem ze ja mam inny ,LOEWE. dobrze gra, natomiast i poniewaz dla mnie ekran to ekran aby byl ekran jezeli wysokiej jakosci, to moze byc' i gruby , po co mi jekies plazmy, ktore sie rozmazuja jak popatrzysz z bliska,ma télé utrzymuje sie na takiej jednej masywnej podstawie, nic nie mam do zarzucenia ale ekran i tak robiony przez Sharp'a. nie bylo czegos drozszego od bang & olufsen? lub moze JVC DLA-SH4K za niecale 90 000 euro?
|
|
mozemy sie bic' na marki konsumpcja zmusi kazdego klienta do ciaglego wyszukiwania i porownywania sprzetu, innowacja i postep to naciagacze na wydatki jakim jest likidacja oszczednosci. wazny jest tylko jeden szczytny cel jakim jest posiadanie
|
|
ja wzorowałem sie na laureatach nagrody złoty pixel, kiedys czyli ok 3 lata temu wybralem sharpa xd1e i nie żałuję ale teraz trzeba szukać 200herzów lub lepiej
|
|
Jak dla mnie to leda mozna wziac 40 cali max 46. Potem to juz tylko plazma. A jak plazma to oczywiscię Panasonic np potem TXP50G10E stosunkowo nie wielkie pieniądze a super tv. Albo TXP50s10E. Jeżeli o Ledy chodzi to Sharpa, bo nie robi Ledów krawędziowych jak Samsung tylko full Led.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |