niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Peja-co sądzicie?

Witam,chciałbym poruszyć dość kontrowersyjny temat,ale niech będzie on tylko dla tych prawdziwych słuchaczy Hip Hopu.Zaczęło się od sytuacji w Zielonej Górze,później wymiana dissów z Tede,no i..Rysiek nie potrzebnie zaczepił Pelsona i Eldo,nie powinien zadzierać z takimi RAPERAMI(moim zdaniem).Szczerze..zaczynałem słuchać HH między innymi od właśnie Peji,do 2003 nagrywał wartościowy rap z przekazem,później zaczęło się sypać a w końcu ta afera..zachował się jak mały gnojek obrażony na wszystkich i zwątpiłem,posłuchajcie dissu Pelsona,Włodiego i EldoKI : http://www.youtube.com/watch?v=AoaB49_oLfE pojechali mu konkretnie,zniszczyli go praktycznie bez użycia przekleństw tak jak robi to Peja..bez bluzg i ubliżania.Chyba 5 minut Rysia właśnie się kończy..

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Peja-co sądzicie?

Płyta Peji 'Na Serio' jest dobra ale ta 'Czarny Wrzesień' to same dissy na Tedego itp.. i w ogóle nie wchodzi. Nuta Pariasu co podałeś chyba zakończyła bitwę Parias 1:0 Peja.

malo przekonujacy kawalek
;)

Parias to 3 osobowości dołączając Tedego to 4.Reasumując czterech na jednego.. Z czym rychu czarnym wrześniem Tedego po prostu zniszczył.
Dajcie mu troche czasu na odpowiedź dla Pariasu.

Pomysłowo.

"pie*dolony Kid" skończył się na kanapie u Wojewódzkiego.
Tede wbił pierwszy gwóźdź, a trumnę ostatecznie zamknął Eldo.

A nutka z linka... zwrotka Włodiego miażdży.
"I kiedy milkną brawa, gasną światła, pytasz: 'gdzie jest satysfakcja?' ">:]

Pele też w świetnej dyspozycji:
"Polski Tupac? Spójrzmy prawdzie w oczy - podzieliłeś tę scenę pewnej <głuchej nocy>"
"chcesz być królem żenady? idziesz dobrym tropem. jeszcze trochę i zwolni ci fotel sama Cichopek" :]

dissy na miare PiHa i Messa.

the thruth tracker

nie widzę zeby ten kawalek zniszczyl chodz odrobine pana peje, ten utwór jest tak żalosny i banalny że dzieciaki z tego forum napisali by lepszy.

"dzieciaki napisali by"

the thruth tracker

H*J ci w łep

kocham gooo i jego muzyke ;D najlepszy na 100 % ;DD

Ten kawałek jest wartościowy,jak można powiedzieć,że jest banalny?Nie żebym opowiadał się po czyjejś stronie,ale trzeba mieć troszkę w głowie,aby to pojąć,odebrać ten przekaz.Podać przykład?Proszę-Eldo nawija-"Baw się sam, my bez granic między nami,
A rap to jeden organizm, nikt inny go nie naprawi.
Nie zależy ci? Wara. Przestań się wydzierać.
Ja jestem raperem, więc obowiązki mam rapera.
Są one tym większe i tym silniej do nich się poczuwam,
Im wyższy przedstawiam byt człowieka, spróbuj to skumać."..lub "No tak, Rysiu, dobry prezent dla dziecka.
Nie lepiej uczyć je uśmiechu, a nie jak się wściekać?".trackone zgadzam się,zwrota Włodiego miażdży.

Tam miało być:"Im wyższy przedstawiam typ człowieka(...) "

Nie pajacuj coś tam..jeśli już wypowiadasz się w temacie założonym przeze mnie wykrzesaj resztki kultury.

- diss jest dobry tylko o co chodzi z tym wyśmiewaniem choroby?
- czarny wrzesien to wg mnie pomylka zeby taka plyte wydac
- lubie kawalki Rysia

Ostro_Siostro Pelson ma astmę,a Rysiek nawinął w kawałku Peja vs Hip Hop:"Wiec uważaj na astme przestań sapać sie nazwiesz"

A tak na marginesie,Peja skierował do Pelsona jeszcze te słowa "Dla mnie starczy diss twej Ex, pojechała ci najbardziej" Była Pelsona nagrała na niego diss,po tym zmienił ksywę z Pele na Pelson,posłuchajcie :http://www.youtube.com/watch?v=_lHCErHCE84

zastanawiajac y tekst

hahahahaha tekst Mei ?Ja wolę za długo nad nim nie myśleć ;)

o ciekawe nie wiedziałam :) dzięki Zenit

Peja upadl... nie podniesie sie... zadarl z molesta.... molesta to naprawde swietni raperzy... jak ich aktualny sklad jak i ci ktorzy odeszli.. warszawa propaganda! moim zdaniem nalepszy warszawski rap

nie raz blizny!
ale nigdy pęknięcie

Peja ? a kto to jest ? Peja tak z przełomu 99roku ,ale od kilku lat nie znam gościa ;-)

gowniane teksty

dla mnie to kutas:)

Wychowałem się na muzyce Peji, ale dla mnie skończył się on już parę lat temu... Dziecinne jest dla mnie robienie takich dissów. Tyle w temacie!

Piszę poprawnie po polsku.

Bierz życie, mówi Ci życia narkoman...

nic ciekawego sobą nie reprezentuje

Rysiek to inteligetny gosc poradzi sobie z Tedzikiem jak i z Molesto pozdrawiam

http://www.youtube.com/watch?v=_lHCErHCE84 to ma być dobre ? pff żałosne wręcz... o jednym tylko śpiewa pewnie jemu dobrze robila a teraz sie wymadrza hahah

Dajcie mu czas a zobaczycie jak rozpierdoli tą scene..

Pomysłowo.

moze nie tylko scene ale i te forum.. to to juz w ogóle pozbawi was domu!!!!

@Autor: CLARUS
"Rysiek to inteligetny gosc poradzi sobie z Tedzikiem jak i z Molesto pozdrawiam"

"inteligetny" "Molesto"

90% "słuchaczy" Peji, nawet poprawnie nie umie złożyć zdania.Zresztą jaki idol tacy fani :-)

"Rysiek to inteligetny gosc poradzi sobie z Tedzikiem jak i z Molesto pozdrawiam"

to już typowe wieśniactwo zamieniac ą w o, połowa lomzy to wieśniaki !

@UP

masz racje 'lomzy' .. haha

:) Peja Czlowiek, ktory zaslynal razem z NAS chyba w 1995 kiedy wydal diss na Liroya, kiedy to Scyzoryka spiewal kazdy dzieciak w piaskownicy, nie bylo imprezy bez Scyzora :), a ksieza na kazaniach mowili o Rap-ie jako nowej subkulturze mlodziezowej (piekny czas ) i proste bylo, ze byle g.... puszczone w strone Liroya wyplynie na powierzchnie. Peja ma kilka fajnych nut, ale zadnych rewelacji. Wiekszosc to diss-y na wszystko i wszystkich. W konfrontacji chociazby z Molestą nie ma nuty, ktora jakos na stale zagoscila w moim menu muzycznym. Kopal dolki pod innymi, a teraz sam w nie wpada - przykre ale prawdziwe...

Rychu Peja, typ, który nawołuje do publicznego linczu.

Yoj jak już coś, to rację nie racje, nie poprawiaj nikogo jak sam robisz błędy wieśniaku :)

nie pajacuj , Jołowi raczej chodzilo o duze "L" , ale mało inteligentni jak Ty mogli to tak odebrac .. fienc nie pajacój

a peja to marny spiefak , jedynie gandzior fie jak trzymac poziom o kamere

Tempiem głópote na foróm

a ciebie dziecko nikt nie pytał o zdanie analfabeto

pszecinka brak w tfoim bełkocie

Tempiem głópote na foróm

Moglby ktos mi napisac cała historie disów w tej kategori jakie wyszly ? Pokolei tytuły kto na kogo itp ?

Łomża leży na Mazowszu !

Peja slu gang - wszystko na mój koszt
Peja slu gang - gruby pojazd z tede

Peja? Może zmądrzeje jeszcze.....

przy tych aferach dobrze zarabiają na słuchaczach tego rodzaju rapu, hiphopu czy jak tam to zwał

Wejdz na kanal RYska na YouTube tam masz jego dissy zapowiedzi etc.

Autor: Czesio (---.elomza.pl)
Data: 04-05-10 10:24

NAPISAŁ:
przy tych aferach dobrze zarabiają na słuchaczach tego rodzaju rapu, hiphopu czy jak tam to zwał

--------------

Prawdziwi i mądrzy słuchacze znający się choć trochę na Hip Hopie na ogół nie słuchają dissów a afery ich nie obchodzą.
Co innego posłuchać takiego dissu jako ciekawostki, ale żeby na tym się skupiać regularnie? Eeee

Eldo - jeden z niewielu inteligentnych raperów w tym kraju. Ja słucham głównie go. Są też inni warci uwagi, jednak Eldo jest niekwestionowanym geniuszem tutaj.

Eldo - Granice (polecam kliknąć i posłuchać ! :)

http://www.youtube.com/watch?v=aHl-pFxb1AM

Eldo - Więcej (ze starszej płyty, wydane sporo przed "granicami", lecz również świetny utwór, warty przesłuchania)

http://www.youtube.com/watch?v=H0fEydohvK0

Daj spokój eldo jest geniuszem bo składa mądrzejsze zdania? On nie umie pływać na bitach...
Peja nagrał dissa na molestę, napisał na swym kanale pewnie diss niedługo wyjdzie. Peja nie ma argumentów i tylko ubliża? Przecież o to chodzi w beefie aby zmiażdzyć oponenta wszelkimi sposobami. To nie jest jakaś intelektualna wymiana na rymowanki, *****... A argumenty są tylko trzeba użyć mózgu by je zrozumieć.

Czym jest beef? Wtedy jak potrzebujesz 2 pistoletów żeby zasnąć.
Beef jest wtedy jeśli twoja matka nie czuje się bezpiecznie na ulicy
Beef jest kiedy ja cię widzę

Notorius B.I.G. - What's beef

http://www.youtube.com/watch?v=Pyz2H1dLEzA&playnext_from=TL&videos=hmQyFSqmoG4&feature=sub
Peja odpowiedzial

no no no

taa.. ze Tede ma kase a wy macie tyle mozgu co Peja to ja sie nie dziwie ze zazdrocha i takie komentarze typu "parowa,**** ci w dupe" itp..Tede ma kase i sie z tym nie kryje on ma po prostu styl ...
a i jeszcze "CLARUS" hejterze wypierdalaj słuchac swojego discopolo techno czy **** wie czego bo widze ze gowno sie znasz na rapie :)Tede ma styyl.. ma beef.. i ma się z czym pokazaać.. a inni? pozdroo

Peja sam rozjebał Żuroma,Tedego,Moleste.TYLE W TEMACIE.

Pomysłowo.

Peja ładnie,ma styl.

SŁUCHAJ HIP HOPU I NIECH BEEF NIE DZIELI :)

peja kiedys byl kims moze a terz stoczyl sie wiecie moze czy wyszla nowa plyta piha dowod rzeczowy nr1
\

Dobromil z tym zuromem to pojechales (zadna sztuka tak marnego "rapera" zniszczyc) z dissow Peji w glowie utkwil mi jeden "znikajacy punkt" a co do tworczosci Peji to skonczyla sie ona na plycie NOJA znosna jeszcze byla SLU a reszta jest ponizej poziomu Peja zle zrobil zadzierajac z Molesta i Eldo szkoda patrzec jak sie stacza ale wedlug mnie zrobil to na wlasne zyczenie

* mialo byc "dalsze" a nie "reszta"

dobry kawalek :D , pucio pucio haha :D , peja zamulił dissem na nich , bez sensu. 5 minut Pejii się wreszcie kończy :D chociaz ma nową piosenke fajna : peja-poszukując ideału.

poczekajmy na kolejną odpowiedź Pariasu

Myślą swą szukają szczęścia, które zwie się wolnością

Drodzy fanów

Piszę to sprostowanie, ponieważ jestem odpowiedzialny za ten beef. Właśnie skończyłem 5 minut kariery Peji

http://www.youtube.com/watch?v=3vNwfmR4bbQ

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org