Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kwas foliowy |
Witam, mam pytanie do kobiet będących w ciąży lub tych które planują mieć dzidziusia :) jaki kwas foliowy polecacie? Na rynku jest dość duży wybór wszelakich preparatów i nie wiem który z nich jest najlepszy.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kwas foliowy |
hej ja bralam do 3 miesiaca jakis najzwyklejszy kwas foliowy chyba cos ok 4 zl kosztowal, w tej chwili nie pamietam nazwy tego kwasu, a od 4 czwartego miesiaca bralam juz komplet witamin metafolin 400 lub 800 (juz teraz nie pamietam ktory byl od 4 miesiaca ) w sumie kosztowal ok 50 zł ale bylo warto bo teraz mam zdrową córeczke;)
|
|
o matko....i bez tych specyfików zbędnych rodzą sie zdrowe dzieci
|
|
nie slyszalam o tym kwasie nic
|
|
szczebiotka, taki co na twarz sie wylewa i znikają oczy:)
|
|
obojetnie jaki, co za róznica
|
|
a ja myslalam ze to chodzi o brzuch
|
|
tylko że te tępe id^otki myślą że jak kupią kwas o złotówke droższy , to będzie on lepszy...wcale sie nie znają na rynku
|
|
pewnie wcale wcinacie kwas chlebowy :P
|
|
jem tylko bagietki -ty sie chlebem napychasz!
|
|
zjedz ogóra !
|
|
chyba mizerie
|
|
Ja brałam folik ale wiem,że nie każda kobieta go toleruje on jest niedrogi kosztuje około 5zł
|
|
Niechodzi o to czy droższy czy tańszy. Chciałabym wiedzieć, który jest lepiej przyswajany przez organizm, sam w czystej postaci czy z witaminami. Racja i bez tego rodzą się zdrowe dzieci, ale przed ciążą lepeje uzupełnić ewentualne braki.
|
|
Bez przeróżnych specyfików rodzą sie zdrowe dzieci, to fakt, ale kw.foliowy nie jest żadnym specyfikiem tylko ważnym elementem który powinno się brać w oierwszych 3 mieś ciąży a nawet przed planowaną ciążą. Ja jak kupowałam ten kwas to w aptece powiedziałam że poproszę o kw.foliowy dla kobiet w ciąży i tyle. I dostałam zawykły najzwylkejszy kw.foliowy w tabletkach. I tyle
|
|
folik bardzo popularny i tani
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |