Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
siatka do wędzenia mięsa |
Wybaczcie za głupi temat, ale święta w wydaniu polskim rządzą się swoimi prawami. Sąsiedzi chcą uwędzić swojską szyneczkę. Swego czasu cytowaną siatkę można było kupić w sklepie na Krótkiej. Sklep zlikwidowano pod jakąś nowobogacką "ciuchlandię". Może podpowiecie, gdzie się skierować ??? Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: siatka do wędzenia mięsa |
NOWOGRODZKA 58 dostaniesz tam wszystko do takich wyrobów.
|
|
NA RYNKU na tej "polskiej" stronie stoi facet, który ma takie rzeczy - siatki, przyprawy, części do maszynek itp. W FARBEXIE widziałam ostatnio też tą siatkę.
|
|
tak ma wszystko - nawet strzykawki do peklowania i termometry, full wypas Apropos wędzenia to ile czasu wędzicie ? Bo sa dwie szkoły tego zagadnienia
|
|
tak okolo 4 godzin co do wedzenia sie powinno wdzic :D ja wlasnie dzis uwedzilem MNIAM .... :)
|
|
|
Czy dobrze robię? Moje wędzone po tej kuracji ma taka konsystencje że nie wymaga odparzania ? Natomiast słyszałem że jest to za długo ? A wedzonki sa extra - mietek smacznego i zostaw coś na święta Ile trzymacie w zalewie ?
|
|
Odparzamy w temperaturze od 68 do 75 stopni przez jakieś 30 minut
|
|
Stare pończochy abo rajstopy są lepsze od siatki .
|
|
Jeśli coś potrzeba dla państwa z art. masarskich do wędzenia to można zamawiać u mnie na stronie internetowej lub odbiór osobisty z uwagi iż mieszkam niedaleko Łomży koło Szumowa tak więc zapraszam Wszystko do wyrobu wędlin domowym sposobem ZAPRASZAM ! www.sklep-masarski.pl tel. 603 218 472
|
|
JA wędzę około 8-10 godzin wtedy mięska nie trzeba odparzać i jest smaczniejsze niż te odparzone, tylko może troszke mniej go wychodzi.
|
|
mózgi sobie odparzcie.
|
|
ja w zasadzie też wolę nieodparzaną kiełbaskę bo wszystkie smaki i przyprawy uciekają wtedy do wody, ale grubsze szynki czy baleronki trzeba odparzyć bo surowe wyjdzie najlepsza temperaturka to 75 stopni wewnątrz po wbiciu sondy termometru i będzie soczyste i miękkie. Do Albinos: Tobie to mózg chyba już wyparował Wszystko do wyrobu wędlin domowym sposobem ZAPRASZAM ! www.sklep-masarski.pl tel. 603 218 472
|
|
coooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |