czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Celownik TVP1

Dziś o 17:20 na Tvp1 w programie Celownik będzie reportaż o czeczenach z Łomży.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Celownik TVP1

na pewno nie będzie on pozytywny o mieszkańcach naszego miasta

Pieprzyc ta cala POlityke.
Nam Czeczeni do szczescia nie sa potrzebni.
Czy musimy ich kochac na sile.??
sio

Dziad

Informacja, na którą szkoda miejsca. Każdy wie, tv . Czy tylko taką informacją , świadczącą o ubóstwie zainteresowań chciałeś się podzielić ?
Oczywiście, nie należy się spodziewać pozytywnej opinii o łomżanach, szczególnie tych zacofanych, ksenofobicznych , którzy, niestety, wystawili złe świadectwo temu miastu.

Fakt, że każdy reporter robi tak , aby jego audycja była ciekawa, ubarwi, doda coś, aby tylko była oglądalność. Po prostu takie jest zajęcie "hieny". A tak w temacie, to oni ( czeczeńcy) są u nas obcy , tak samo jak my na zachodzie - traktowani jak ludzie drugiej kategorii. Smutne ale prawdziwe.

Dziś zobaczycie jak media mogą być nie obiektywne i jak manipulują ludźmi.

Ja mam inne Zdanie na ten...temat.

i bardzo się Ciesze że troche prawdy wyjdzie na Jaw :)

Trafia prosto w serce.

h0jowe forum

Oglądaliście???

-"Czy jakiś Czeczen coś pani zrobił?"
-"Nie"
-"A Pani znajomym, komuś bliskiemu?"
-"Też nie..."

to chyba wszystko tłumaczy...

PIĘKNA PROPAGANDA ZE STRONY TVP1. Telefon do redakcji już zajęty, czyżby masa telefonów od rodowitych łomżyniaków,którzy przez taki obraz pokazany w reportażu MAJĄ PRAWO być urażeni!

stronniczy program lobbujacy na rzecz czeczenow, niech pani redaktor wezmie ich w swoje sasiedztwo jesli jest taka tolerancyjna

Szkoda ich wojna zabrala im wszystko dzieki bogu nas taka tragedia nie spotkala

Bardzo nieobiektywny reportaz, czemu nie skonfrontowali tego z wypowiedziami z drugiej strony z obozu przeciwko. Pokazali jakies babcie z ukrytej kamery ? a czemu tylko tak nie mogli zaaranzowac spotkania z przedtawicielem mieszkanców ? Telefon zajety :)

Łomża leży na Mazowszu !

Dodzwonilem sie do redakcji, pani na moj argument w którym powiedziałem że jakim prawem osoba z poza Łomzy reprezentuje interesy Łomżyniaków
-pani odpowiedziała, że reprezentuje on polaków :)

Kto chce i ma jakies przemyslenia niech napisze maila pod ten adres
celownik@tvp.pl kobieta powiedziala że jesli sytuacja sie zmieni. To zrobią drugą czesc reportarzu

Łomża leży na Mazowszu !

buhahaha, moze trzeba im linka z tego forum wyslac, niech poczytaja!!

Totalna manipulacja. Stek bzdur. Jednostronne przedstawienie tematu ktore nie pokazalo problemu a jedynie miało wzbudzić litość do czeczenek i ich dzieci bo o mężczyznach nie było ani słowa.

a ten student ?? to kto to ? pojechał do Londynu i światowca zgrywa.

Szkoda szkoda, spodziewałem się czegoś prawdziwego, ale jak widać tak jak w komunizmie TVP mija się z prawdą he

Za te kłamstwa nie powinni dostawać tego abonamentu.

Nagrał to ktoś? Jeśli tak to wrzućcie na YouTube. Nie udało mi się obejrzeć : /

proszę bardzo :)

http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/celownik/wideo/04052010-1720/1712972

VipeR Dzięki wielkie :)

wysylajcie maile celownik@tvp.pl ze spostrzeżeniami na temat artykułu !

Łomża leży na Mazowszu !

Student który się wypowiadał, z Łomży nie jest tylko z okolicy więc sorry ale za Piątnicą w pewnej miejscowości z której ww student pochodzi bardzo ale to bardzo wątpię żeby przesiadywali Czeczeni więc chłopak tak na serio chyba zbytnio nie ma co się wypowiadać kiedy tylko przebywa tutaj na uczelni. Jego słowa:''...w Anglii ludzie żyją ze sobą w symbiozie, czarni, biali itd chcę żeby i w moim mieście tak było''-coś w ten deseń powiedział z tym że w jego ekhem...wiosce Czeczeni nie przesiadują więc i się zaangażował w walkę z tym aby nacja czeczeńska w Łomży pozostała a tak na serio chłopaka to nie dotyczy. Dlaczego nie pokazali w reportażu tych młodzików co to zbierają się w grupach i zaczepiają ludzi na starym rynku. Wszyscy na czarno poubierani i obserwują każdy twój ruch i weź tu przejdź bez obaw obok takich osób mając nadzieję że za chwile nie dostaniesz kosy w plecy za to że krzywo na nich spojrzysz. Ukazali bodajże 3 kobiety Czeczenki z dziećmi które akurat w tej naszej mieścinie nic złego nie robią a dlaczego nie ukazali ww pytam się!? Jeszcze ukazując te małe czeczeńskie diabełki dzieci z SP10 wypowiadające się że och ach mam tu koleżanki i lubię te miasto, pokazali że są po stronie nacji czeczeńskiej a raczej powinni być tutaj bezstronni a przez to przekazali innym ludziom z Polski, nie mającym pojęcia o tym co w Łomży się dzieję, że to Łomżyniacy są Ci źli i nie powinniśmy stawać po ich stronie. Może jakby przyjechali tutaj i rozbili sobie namiot na 2 dni obok ośrodka dla uchodźców na czas kręcenia reportażu i może jakby obudzili się rano bez namiotu i sprzętu to może wtedy dopiero pokazali by ludziom prawdę. Chociaż i tak tego by nie zrobili bo taśmy z nagraniem pewnie też by zginęły :]

Po co tyle hałasu ze szkodą dla Łomży, toż Czeczenom krzywda się nie stanie jak będą w w większym mieście. Tam łatwiej się zintegrują, znajdą pracę i wtopią w otoczenie. Będzie im lepiej. Czemu nikt nie pisze o potrzebie sprowadzenia Polaków z Kazachstanu i innych republik, gdzie wywieziono ich wbrew ich woli. Czy nie jest to moralnym obowiązkiem Polski i Polaków?

no dokladnie
czemu nie pokazali tej bandy na starym rynku?
ten caly "student" to beznadziejny... swiatowiec
polakow nie tluka? co ty opowiadasz?
czemu on nie wezmie ich do siebie na chate?!

wystarczy isc wieczorem kolo starego rynku czy kolo lidla tam gdzie pod grusza jest
i ***** stoja na chodniku z kilka osoba i za ***** nie przepuszcza, teraz zapierdalaj trawnikiem, bo taki kutas tylka nie chce ruszyc

wracajac do tych z wsa
jest to denerwujace, ze ktos kto w ogole nie powinien miec glosu, wpierdala sie w temat, wiem, ze teraz on to czyta i mam to w dupie:)

zabierajcie ich do siebie tam do akademika, utrzymujcie ich

a czy ten chlopak zza Piątnicy nie ma przypadkiem inaczej na nazwisko niz bylo przedstawione? na Z a nie Malinowski czy jakos tak?

h0jowe forum

tak h0j chłopak zza Piątnicy nazwisko ma na ''Z'' acz kolwiek mógł nazwisko zmienić ale pewnie chcieli z chłopaka ''anonima'' zrobić hahaha ups niestety im nie wyszło...jak przykro.

Od dawna już wiadomo kto rządzi TVP i przedstawiają prawdę tylko wygodną dla siebie. Czemu nie było żadnej wzmianki o bohaterze tych protestów pośle Kołakowskim? Tylko że mieszkańcy są tu niedobrzy! A poseł z pisu jak i cała TVP(pisowska) jest ok?

Mnie to najbardziej rozśmieszył ten tekst z benzyną...czysty idiotyzm i pozowanie do TV aby wyjść tylko na biedne,niewinne osoby które mają być nękane przez nas jako mieszkańców Łomży itp.
TVP jako Polska telewizja powinna iść w interesy Polaków i przynajmniej przedstawić poglądy obu stron a nie 90% gadki o Czeczenach jacy oni są biedni a 10% to wypowiedź z ukrytek kamery...popieram tą Panią która nie powiedziała wiele ale zawsze coś od nas jako Łomżan ale ten dziennikarzyk co prowadził z nią wywiad nieźle zmanipulował tą babcię pytając ją czy Czeczeni coś jej zrobili i tak dalej.

Wielkie kłamstwo w wykonaniu TVC...

Wrzuciłem już link do jednego wątku ale wrzucę także tutaj:

http://mit.redblog.wspolczesna.pl/?p=725

Dziennikarz ocenia reportaż z TVP o Czeczenach. warto przeczytać, bo to co zobaczyłem w Celowniku to skandal!

NALAĆ MU WÓDKI!!!

- Czeczeni mają bardzo lekki stosunek do pracy – mówi Paweł – Pierwszego dnia przyszło do pracy pięciu, dzień później dwóch, a trzeciego jeden z nich wrócił, bo uznał, że jednak przyda się trochę dochodu – dodaje.

Weź tu takiego zatrudnij...

80 bezrobotnych uchodźców zarejestrowanych jest w urzędzie pracy (według różnych danych Czeczenów w Łomży jest od 200 do nawet 1000). Po szkoleniu, pracę podjął tylko jeden.

I tutaj widzimy że nawet kasy szkoda na te szkolenia bo jak jeden ma podjąć pracę do której będzie chodził jak w przypadku powyższym.
To jak z 800 osób miało podjąć pracę 10-masakra.

Kto dzwonił do studia?

Pochwalcie się forumowicze :)

ale cyrk puścili w Polskę, tvn czy polsat rozumiem, ale żeby TVP takie teatry odstawiało z pacynkami

Znam Roberta bardzo dobrze,niedawno kolega pokazywał mi reportaż śmiejąc się że Robcik wypowiadał się o czeczenach nie mając z nimi nic wspólnego. Jak człowiek mieszkając prawie 10km od Łomży,mający z Łomżą jedynie wspólnego to że tu studiuje może wypowiadać się o czymś o czym nie ma zielonego pojęcia.Co to za porównanie z tą Anglią?
Od razu po przesłuchaniu jego wypowiedzi stwierdziłem że Robciowi napisali na kartce to co ma powiedzieć,Robcio wykuj się na pamięć i wal do kamery jako wizytówka szkoły i tyle z jego strony.Nazwisko też mu zmienili :D
Strasznie nieobiektywny reportaż,pokazali jedynie matki z dziećmi biorąc na litość i które tak naprawdę nie są niczemu winne,starą babcie i dziadka,którzy nie tylko boją się grup łażących po mieście młodych czeczenów,ale i polaków czy też baliby się osób innej narodowości.Od czeczeńskich kobiet i dzieci powinni się odczepić,tu jest problem z resztą czeczenów czyli z chłopami, którzy zajmują się jedynie wycieczkami po mieście "w kupie siła" i w zbudzaniu nienawiści do łomżyniaków,bo gdyby od początku potrafili się zachować zamieszania by nie było, a tak powstało niezrozumienie między obydwiema stronami i powstał konflikt,chociaż i łomżyniak święty nie jest.Do tego dochodzi fakt że Łomża nie jest odpowiednim miastem dla uchodźców gdyż swoim nie potrafi zapewnić godnych warunków a co mówić o obcych którzy darmo dostają, niczym się nie przejmują,a łomżyniaka boli to że tu uciula 1000zł albo pojedzie za granicę żeby czegokolwiek się dorobić czy też inaczej kombinuje.

Robert jesteś naszą gwiazdą! Przyjadę do ciebie po autograf :D

I dla mnie poproszę o ten autograf :) Weź i dla mnie!!

Mnie ciągle zastanawia, dlaczego żałosna i stronnicza TVP nie wspomniała ani słowem, że to poseł PIS (tak tak, ich ukochanej partii) rozpoczął całą akcję i burzę?

posel rozpoczal prospoleczna kampanie chwala mu za to powinni o nim wspomien niech ludzie wiedza kto stoi za nimi brawo panie posle

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Jedna wielka szopka i telewizyjna propaganda każdy zdrowy o umyśle łomżyniak wie co Ci czeczeni potrafią bujają się na lewo i prawą to jest karygodne że takie coś mamy w mieście bo ich zachowania można odnieść do zachowań zwierząt bez kultury bez szacunku szczególnie Ci którzy stoją na St.Rynku rżną kozaków jakich mało przejść koło nich to się gapią jak ..... Panoszą w naszym miasteczku do czego dopuściliście Wy władze!!!! To nie Anglia to Łomża Nasza Łomża!!!!!! Każdy o tej zasranej tolerancji będziemy im na wszystko pozwalać to z tego miasteczka zrobią nam ZOO i będą chodzić z meczetami po ulicach. Co to ma być za tolerancja jak w South Parku pokazali Mahometta a oni chcą wszystkich wytłuc co to ma być, a wy ich traktujecie jak nie wiadomo kogo !? I jeszcze jedno skąd oni wyrwali tego "błazna" ?? Chłopie mam gdzieś gdzie byłes to jest Polska Łomża a nie jakas Anglia światowcu!! Przykry koleszka z niego czeczeni sobie znaleźli pryncypała ale jakiś on taki nijaki i kiepsko z kartki się uczy bo to było mało przekonujące, kariery to Ty nie zrobisz u nas a te Twoje opowieści są poprostu bardzo przykre i żenujące bo domyślam się że Ty o tej sprawie tak napawde gówno wiesz a się wypowiadasz a nie powinieneś więc zrób jeszcze jeden wywiad i przeproś wszystkich Łomżyniaków za te obsceniczne słowa z Twoich ust i przyznaj się że nie jesteś do końca poinformowany w tej sprawie i to było działanie pod presją i pokazania się w ogólnopolskiej telewizji Łomża oczekuje sprostowania od Ciebie chłopcze bo robisz z nas katów tak samo te Czeczenki tyle świata macie a przyjechaliście do biednej Łomży i te grożenie że się podpali to pokazuje wszystko o ich narodzie szkoda tylko ze nie pokazali czeczenów z nożami jak się wożą po łomżyńskich ulicach. TELEWIZYJNA KŁAMIE!!!!

moje 3 grosze do tematu...
Ja widzę tą sprawę trochę inaczej niż wszyscy.. Wiadomo, że są to ludzie, którzy dostali od życia wielkiego kopa z racji wojen itp. ale nie popadajmy w paranoję...
Ja do nich jako do ludzi nic nie mam! Każdy z nas jest człowiekiem i ma jednako prawo do życia, do życia na jakimś przyzwoitym poziomie itp.
Problem jest w czymś innym. Mianowicie dlaczego Ci ludzie nie pracują? Bo im się podejrzewam zwyczajnie nie chce... Widać mają wystarczająco dużo pieniędzy, skoro nie muszą pracować. I tu jest pies pogrzebany!
Ja broń Boże im nie bronię tu mieszkać... wszystko ok, tylko obetnijcie im te pieniądze! Niech idą do pracy! Niech sobie zapracują na szacunek w tym mieście! W juh ludzi nie ma pracy, a oni dostają mamonę za nic...
W tym jest moim zdaniem problem...
Owszem, są, żyją sobie, przez powiedzmy 1/2 roku dostają kasę na życie, ale dalej do roboty!!!
Ja jak chciałem mieć samochód to mimo studiowania w systemie dziennym zapieprzałem do pracy, żeby mieć starego trupa...Ale miałem i byłem z niego dumny, bo za własną kasę go kupiłem!
A im wszystko przychodzi ot tak... Może mi się tylko tak wydawać, ale tak to wygląda z dalszej perspektywy!
No tak... tylko tutaj pojawia się kolejny problem :(((((
Gdzie w tym mieście jest praca???

No właśnie,dla nas roboty nie ma a co mówić o uchodźcach.
Po prostu złe miasto w Polsce dla nich wybrali tzn. może inaczej: wcisnęli ich tym z łomżyńskiego ratusza,coś z tego mieli że się na to zgodzili.

wyzerke maja niezla,
poczekamy zobaczymy

W tym mieście nie ma pracy jest bieda i wielkie bogactwo którzy zazwyczaj dorabiają sie na ludzkiej biedzie niestety, a nawet jak jest już ta praca to nie wiele szczególnie dla młodych. Jedyna praca w Łomży dla młodych to pieprzony staż na którym nasi "biznesmeni" żerują. O nieudolnej śmietance łomżyńskiej nawet nie ma co wspominać bo już się nieźle się dorobili wiadomo w jaki sposób i dalej żyją na wolności a zwykły zjadacz chleba ma problemy za przejście na czerwonym świetle. Pier*olona T-O-L-E-R-A-N-C-J-A

Te brudasy niech spadaja do siebie na zasiłek a nie na naszym utrzymaniu siedzą wypad do siebie won z mojego miasta

panel

moze Ty........ sam zbudowales to -Twoje ukochane miasto
duza glowa sie znalazla,
ja pan ja tu rzadze, jestem na moim stolkun nigdzie dupy nie rusze, b-bohater
i prosze ganiac' mi tu tylko SZYBKO i po bohatersku!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org