Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kierowcy z Litwy |
Panowie policjanci! Kiedy zaczniecie dyscyplinować kierowców z Litwy? Cuda na drodze są ich autorstwa. Wystarczy raz przejechać 8-ką, żeby mieć pogląd na ten temat. Mam pomysł. Nie ganiajcie za samochodami, które jadą bez włączonych świateł (dziś ok. 6:00 na łomżyńskich "Beretach" widziałem taki obrazek; widoczność ok. 200% ), bo to bardzo łatwe zajęcie. Zacznijcie ścigać i piętnować, co groźne jest dla życia uczestników ruchu.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kierowcy z Litwy |
Jezli chodzi o cięzarówki to tepią ich na zjezdzie ;p
|
|
Cały dzień masa łomżyńskich "kierowców" jeździła bez świateł, bo że niby taka dobra widoczność. Ale już około 18 gdy niebo zasnuły ciemne chmury i zrobiła się straszna szarówka , dalej masa baranów jeździła bez świateł. " Bo przecież ja wszystkich dobrze widzę to jak to tak, inni mnie nie widzą?" 500 zł to bardzo dobry wymiar kary dla tej bandy idiotów jeżdżących bez świateł mijania.
|
|
Dlaczego nie lubicie kierowcow z Litwy i innych krajow bylego ZSRR???? Kulturalni ludzie na drodze przepuszcza kierunkiem dadza cynk,super sie za nimi jezdzi... zawsze po swojej stronie jezdni i zawsze zgodnie ze znakami nigdy wiecej jak 80km na godz. Same superlatywy a tu takie oczernienie???? Naprawde sa wieksze problemy na swiecie jak swietnie wyszkoleni kulturalni na drodze kierowcy litewscy w swych 40-to tonowych blyszczacych,bezpiecznych, maszynach....i(bo bym zapomnial) bez kaca.. ;] Ziemia jest piekłem innej planety.
|
|
duzo takich widzialam hihi, na drodze przez polske na zachod
|
|
Oni wolą przywalić kobiecie bez pracy 300 mandatu bo na pomarańczowym wjechała na skrzyżowanie.
|
|
Balthazar2205 co do kierunków to masz rację, najczęściej litwini dadzą cynk, ale ta 80/h to się nie zgodze, wiele razy musiałem hamować bo jakiemuś LT lub RUS się spieszyło.
|
|
marek32 sorki kolego ze nie zrozumiales mnie jak nalezy to tylko ironia.... Ziemia jest piekłem innej planety.
|
|
ja przez LT mało swojej fury nie straciłem, a kto wie może i życia. Skręcałem w lewo, włączyłem kierunek, żeby nie lusterka to bym miał nie miłe spotkanie ze skannią na lewym pasie. P.S zapraszam na stronkę AutoPokaz.pl
|
|
takie boooty :))
|
|
Witam, bardzo często jeźdżę m.in trasą z Łomży do Warszawy i widok jak ciężarówki litewskie po 2 naraz wyprzedzają na podwójnej ciągłej i na zakrętach lub pod górkę inne tiry nie należy mi do rzadkości, przekraczanie znaczne prędkości i zmuszanie do zjeżdżania na pobocze samochodów jadących z naprzeciwka to właśnie najczęściej sprawka Litwinów z tego co zauwazyłem od lat robiąc rocznie tysiące kilometrów na trasie, a ich samochody z doświadczenia wiem, że też pozostawiają wiele do życzenia np. w zimie większość jeździ na letnich oponach.
|
|
ksk letnie ruskie to jak nasze wielosezonowe Ziemia jest piekłem innej planety.
|
|
ja to powiem troche o tirkach.... fakt ze na wojska polskiego jezdza po nocach nikogo nie dziwi.. ale co robia policjanci nocami? spia? nie raz bylem swiadkiem jak kierowcy pomykaja sobie grubo ponad 70 km/h przez wojska polskiego oczywiscie w nocy... ludziom sie szklanki na komodach trzesa... zamiast im wlepiac mandaty lepiej patrolowac ulice jadac 30km/h przez legionow ... z tego co mi wiadomo to spowalnianie ruchu tez jest karane mandacikami
|
|
Troszkę obok tematu, ale niedaleko... Poznałem trzy zupełnie różne osoby z Litwy. I trzy zupełnie niezależne ich opinie są jednakowe - Polska to bandycki kraj, przez który strach jeździć. Może to jakoś powoduje ich wariackie jeżdżenie? Chociaż moja odpowiedź była prosta - przecież nie musicie jeździć przez Polskę na Zachód, możecie śmigać przez Białoruś, Ukrainę, Słowację i Czechy :)
|
|
Polska bandycki kraj....hahaha...a bialorus i reszta to oko... Smierdziele jezdza bo szybciej taniej... Jak beda egzekwowane ostro ich przewinoenia przez policje to sie naucza zreszta polskie prawo w sprawach drogowych jest liberalne... Ja u siebie przekroczylem predkosc o 40km.i dostalem 500 $ przeliczajac na dolary mandatu. I dziekuje narazie sie nie spiesze... Ziemia jest piekłem innej planety.
|
|
jak dla mnie chamstwo i skur.... Litwini pierdz.... a u siebie jeżdżą jak trzeba, gdyż mają dyscyplinę na co dzień narzucaną przez policję.
|
|
Słuchajcie, nasza policja robi co może. Ostatnio byłam świadkiem zatrzymania przez tajniaków w Vectrze takiego zabójcy z Litwy. Jechał sk... na czołówkę...włos mi sie zjerzył, bo myślałam, że masakra będzie... Kasia Arbuz
|
|
moim zdaniem powinny być dla nich takie kary, żeby im się odechciało brawury np. jak w Anglii, wystarczy raz zaparkować tylko w niedozwolonym miejscu i już się zapamięta na zawsze ile to kosztuje. A u nas tak jest, że dajemy po sobie jeździć!
|
|
Jasne :-)) My wszyscy to jeździmy przepisowo, kulturalnie, bezpiecznie :-)) Tylko Ci wredni obcy są zakałą naszego pięknego kraju :-)) Pozdrawiam praworządnych Polaków :-))) Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
Widziałam gdy kiedyś Litwin zajechał drogę na rondzie facetowi i gdy ten zatrąbił to LT rzucił mu na samochód kubek plastikowy po kawie (chyba z pestkami, bo się coś rozsypało). Widać bardzo dobrze i pewnie tu się czują.
|
|
Balthazar2205 aż nie wierze w to co napisałeś ty chyb chłopie nie widziałeś jak te gąsiory jeżdżą nie dalej jak dziś rano miałem z jednym z nich przygode myślisz że jak oni wjeżdżają TIRami na rondo to patrzą w lewo czy coś nie jedzie pfff... poprostu wjeżdża na rondo a Ty jak chcesz top czekaj nie chcesz to ładuj w niego
|
|
Wy też nie lepiej jeździcie po tych łomżyńskich "szosach" i nie tylko....
|
|
nie daja przejechac' osobowym, zaslaniaja caly widok
|
|
A won od kierowców cięzarówek :D Kierowcy rlz :D. Maja wiekszą mase i nie macie podjazdu tymi swoimi zasranymi osobówkami i tyle oo :D
|
|
rozwala ci sie tylek szefusiu
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |