Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czy ktoś był w ostatnich dniach na spacerze przy plaży? |
Czy ktoś spacerował w ostatnich dniach przy plaży? Czy tam coś sie dzieje? W ostatnich latach już w tym okresie poprawiano parkingi, powiększano je każdego roku o troszeczkę. Czyniono to bez specjalnych nakładów, wywożono ziemię i gruz z Łomży. I tak bez wielkiego inwestowania w wyniku corocznych działań pwstały niemałe parkingi. Są jednak one niewystarczające, szczególnie przy pięknej pogodzie, parkujące samochody zajmują miejsca na chodniku po lewej stroni drogi do mostu i wszędzie gdzie da się wcisnąć. Proponuję połączyć obydwa parkingi znajdujące się przed mostem maleńkim przejazdem i zorganizować tam ruch jednokierunkowy z wyjazdem z parkingu z prawej strony /patrząc od Łomży/ . Spowoduje to lepsze wykorzystanie obydwu parkingów i usprawni przejazd przez nie. Oczywiście trzebaby zrobić jakiś zjazd na plaże dla pogotowia itp. Corocznie małymi kroczkami, bez wielkich nakładow możnaby uczynić wiele. To urocze miejsce w lato jest wizytówką Łomży, bywa tam wiele osób przejżdżających przez Łomżę. Ewentualnie trzebaby wykupić kilka pół czy łąk w sąsiedztwie. Panowie Prezydenci, Panowie Radni i członkowie stosownych komisji ten fragment Łomży należy zapisać plus dzialalności porzednich włodarzy. Wzywam do kontynacji i rozwinięcia tego dzieła. To wiele nie kosztuje, ewentualnie troszczkę czasu poświęconego na myslenie. Oczywiście parkingi to tylko fragment tego co możnaby tam uczynić. Jeśli Panowie podczas swojego zamieszkiwania w Łomży nie zdążyli tam dotrzeć to zapraszam na spacer w te okollice, miejsce jest urocze. Natomiast to kąpielisko powinno być czynne już w połowie maja, a najpóźniej na początku czerwca, lubię spacery i widzę tłumy plażujących i kąpiących się już w tym okresie. Lepiej , aby do refleksji nad tym nie pobudzały nas tragiczne wypadki. Życzę przyjemnych spacerów i twórczych refleksji, zaplanowałem przynajmniej jeden spacer w tą okolicę w dni świąteczne. heniek
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czy ktoś był w ostatnich dniach na spacerze przy plaży? |
Miało być na plus działalności poprzednich włodarzy. "Zjadłem" na. Jeśli Panowie nie z Łomży, muszą na święta wyjechać do rodziny to wybaczam i podchodzę z pełnym zrozumieniem, ale zapraszam na spacer po świętach. Życzę miłych Świąt i zdrowego odpoczynku. heniek
|
|
Gadaj zdrów ......może ktośwyslucha :)
|
|
Jestem ratownikiem i co roku pracuje na plaży i chciałbym powiedziec ze nie tylko parkingi można by poprawić ale także wyposażenie poprawiające bezpieczeństwo na plaży (np. sprzęt ratowniczy ). Jeśli panowie radni przeczytają moją prośbę, proszę o rozpatrzenie tego tematu. RybiK
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |