Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
rekrutacja do przedszkola |
Witam! Zapisałam moją córkę elektronicznie do trzech przedszkoli (zgodnie z zasadami nowej rekrutacji) Niestety nigdzie się nie dostała pomimo, że mieszkamy w rejonie, a dokumenty zostały złożone niezwłocznie po ukazaniu się ich na stronie. Może ktoś wie w jaki sposób przebiegała ta rekrutacja i na podstawie czego zostały wybierane dzieci?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: rekrutacja do przedszkola |
idz do przedszkola gdzie składałaś i sie dowiedz, może to tylko błąd w systemie, na drzwiach przedszkoli powinna być wywieszona lista z przyjetymi dziecmi p.s - sprawdzałas dzis na stronie wyniki poprzez wpisanie peselu dziecka i pinu? szpenio - człenio!!!!
|
|
Ile lat ma twój maluch????? Jeśli którakolwiek z moich opinii narusza obowiązujące zasady, normy prawne, etykietę, propaguje przemoc, jest wulgarna, wzywa do nienawiści na tle religijnym, rasowym, czy wyznaniowym, lub jest po prostu obrzydliwa - to po prostu jej nie czytajcie :-)
|
|
Ma 3 lata. Sprawdzałam i właśnie się nie dostała do żadnego tzn Przedszkole nr 10, 14 i 15
|
|
niestety na tym swiecie nie ma sprawiedliwosci kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania
|
|
Mój pod koniec września skończy 3, ale też się nie dostał. Dziwnie trochę przebiega ta rekrutacja, gdyż nie przedstawili wg jakich kryteriów będzie sie odbywała. Jeśli którakolwiek z moich opinii narusza obowiązujące zasady, normy prawne, etykietę, propaguje przemoc, jest wulgarna, wzywa do nienawiści na tle religijnym, rasowym, czy wyznaniowym, lub jest po prostu obrzydliwa - to po prostu jej nie czytajcie :-)
|
|
jeżeli składa się kilka podań do różnych przedszkoli jest znikoma szansa żeby się dostać do jednego
|
|
VIP_! podanie składało sie do przedszkola I preferencji i wpisywało sie 2 pozostałe. Jeśli którakolwiek z moich opinii narusza obowiązujące zasady, normy prawne, etykietę, propaguje przemoc, jest wulgarna, wzywa do nienawiści na tle religijnym, rasowym, czy wyznaniowym, lub jest po prostu obrzydliwa - to po prostu jej nie czytajcie :-)
|
|
Tez tak myślę. W dodatku jak składałam podanie do przedszkola Pani przyjmująca dokumenty nie kazała wpisywac daty bo uważała, że to nie ma wpływu na przebieg rejestracji. A jak się spytałam co ma to tylko się głupio uśmiechała. Czyli wnioski wysuwają się same.
|
|
a na jakiej tronie sie sprawdza przyjete dziecko???
|
|
moje dziecko też się nie dostało. No właśnie te głupawe uśmieszki osób przyjmujących podanie!
|
|
https://nabor.progman.pl/preinfolomza/ trzeba podac pesel i nr pin dodany do karty zgłoszenia
|
|
martuska czy ty masz nas za idiotów. Nikt by nie pisał, że jego dziecko się nie dostało po wcześniejszym sprawdzeniu w/w informacji
|
|
sorry martuska, nie przeczytałem posta powyżej!
|
|
Warto wybrać się do placówki na której Wam zależało, często tworzy się tam "listy rezerwowych". Właśnie z takiej listy przyjęte zostało moje dziecko w ubiegłym roku, a dowiedziałam się o tym na chwilę przed 1 września. Warto być w ciągłym kontakcie z przedszkolem - zdarza się, że na początku września ktoś rezygnuje i zwalnia się miejsce. A kryteria naboru: przyjmuje się w pierwszej kolejności - dzieci, których rodzeństwo już uczęszcza do danej placówki - dzieci rodziców samotnie wychowujących - dzieci, których oboje rodzice pracują Data złożenia podania nie ma wpływu na wynik rekrutacji. Pozdrawiam.
|
|
trzeba było separacje zrobić - mądry polak po szkodzie :-) Jeśli którakolwiek z moich opinii narusza obowiązujące zasady, normy prawne, etykietę, propaguje przemoc, jest wulgarna, wzywa do nienawiści na tle religijnym, rasowym, czy wyznaniowym, lub jest po prostu obrzydliwa - to po prostu jej nie czytajcie :-)
|
|
Powinno się złożyć do jednego przedszkola, bo jeśli się składa do kilku to system sam automatycznie odrzuca i stad dziecko nie dostało się nigdzie. A poza tym jeśli składa się do kilku blokuje się miejsce innym.
|
|
xxxxxx21 - po to wprowadzono system, aby właśnie nie było możliwości blokowania miejsc w kilku przedszkolach. Na podaniu wpisywało sie przedszkole preferowane i dodatkowo 2 inne, jakby sie maluch nie dostał do pierwszego. Nie wiem o czym ty piszesz??? Jeśli którakolwiek z moich opinii narusza obowiązujące zasady, normy prawne, etykietę, propaguje przemoc, jest wulgarna, wzywa do nienawiści na tle religijnym, rasowym, czy wyznaniowym, lub jest po prostu obrzydliwa - to po prostu jej nie czytajcie :-)
|
|
Do xxxxxx21: Mam wrażenie, że nie rozumiesz na czym polega nabór elektroniczny. Właśnie on zapobiega blokowaniu miejsc i robieniu "sztucznego tłoku".
|
|
Przedszkola które wybrałaś od wielu lat mają największą liczbę chętnych ja też byłam w takiej sytuacji 3 lata temu obecnie moje dzieci uczęszczają do przedszkola nr 1 na ulicy Wyzwolenia 1, jestem bardzo zadowolona kadra jest fantastyczna dzieciaki też są zachwycone jeśli dowiezienie dzieci nie stanowi problemu to gorąco polecam anika
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |