Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Straż Miejska-uprawnienia? |
Witam! Wiadomo,że straż miejska może nakładać grzywnę w postaci mandatu karnego za wykroczenia określone w Rozporządzeniu MSWiA ,a jak to jest z kierowaniem wniosku do Sądu o ukaranie? Straż Miejska może kierować wnioski o ukaranie za wszystkie wykroczenia czy tylko za te określone w rozporządzeniu ? Pytanie głównie do prawników :) Pytam ,bo znajomi mają różne zdania na ten temat i nie moją wskazać jednoznacznej odpowiedzi,a nie mogę znaleźć żadnej podstawy prawnej... Z góry dzięki za pomoc,pozdrawiam.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Straż Miejska-uprawnienia? |
straz miejska moze wszystko kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania
|
|
prawnikow ci u nas dostatek:]
|
|
Na pewno jeśli nie wyrazisz zgody na przyjęcie mandatu to ich obowiązkiem jest skierowanie takiego wykroczenia do sądu, lecz jakie mają prawa i do czego dokładnie są to chyba nigdzie nie jest to ściśle określone, a tak osobiście dla mnie to są czarne mendy społeczeństwa, na które są wywalane niepotrzebne pieniądze podatników (tzw. "Pitbulle" pana Prezydenta). ______________________________________ Pozdro wszystkim pozytywnie i realnie myślącym.
|
|
a Ty w ogóle jesteś z Łomży? :)
|
|
Konsul2 ,jeśli nie wyrażę zgody na przyjęcie mandatu to wtedy to oczywiste i obligatoryjnie jest kierowany wniosek do Sądu,bo jeśli strażnik chciał mnie ukarać mandatem to musiał mieć do tego prawo(czyt. wykroczenie musiało być określone w rozporządzeniu MSWiA) ,ale mi chodzi o wykroczenia za które strażnik miejski nie może nałożyć mandatu,gdyż nie ma upoważnienia do ukarania mandatem za owe wykroczenie. Czy w takim przypadku może skierować wniosek do Sądu czy musi wzywać na "pomoc" Policję ?
|
|
to są ludzie pracy i chyba nowe wozy podostawali i co raz więcej się wożą wozami nowymi się wożą się
|
|
a teraz jeszcze przyjmują kolejnych do pracy..... jest nabór do tej służby na podinspektora he he he
|
|
Straż może wszystko..! Jest tam jeden taki tylko troche wstydliwy i on nie może wszystko....
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |