poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
autentyczny przebieg

Witam czy wiecie czy w lomzy lub w okolicy jest zaklad ktory moze sprawdzic autentycznosc przebiegu , ciekawy jestem ile moje autko tak naprawde ma przejechane :D ma 10 lat hehe i niby 170 tys

I tylko jedno może unicestwić marzenie - strach przed porażką.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: autentyczny przebieg

moje ma 10 lat i 130 tys nie cale nawet :)
jak masz benzyniaka to jest spoko :P

jak ktos zaklada lpg albo ma diesla to przewaznie robi duzo km :D

VizeV to co ty nim tylko w niedzielę wyjeżdżasz ?? :P Może ma cofnięty ale nie musi :P

wlasnie ze codziennie zapierniczam :D ale wiesz zrobi sie te paredziesiat km i styka :D wszedzie blisko :D

znajomi mają auto kupione w salonie 2003r i aktualny przebieg to niespełna 40tyś km.

Moi znajomi maja auto z 2000r z salonu a przebieg 260000 wiec róznie to bywa

Oszuści się panoszą. 90% z nich to katolicy...
Nie wierzyć, sprawdzać i olewać cwaniaczków.

a ja ci powiem tak samochod typu matiz seicento moze miec taki przebieg bo przewaznie samochody tego typu nie nadaja sie na dluzsze trasy i ich wlascicele jezdza tylko po miescie i od swieta zrobia np warszawe ale odnosnie samochodow rodzinnych a tym bardziej diesel nie lodz sie nawet ze przebieg jest autentyczny a juz na 100% byl krecony diesel sprowadzony z za granicy

jakie auto?

Szwagier ma turana 1.9tdi 2003 190000tyś

moja bunia jest z 97 ma 321tysi przebiegu smiga jak nufka ;)

zobaczymy ile jeszcze posmiga xd

znajomy kupil toyotke z 2006 czy 2007 z przebiegiem o ile sie nie myle kolo 200 tys

Co do przebiegu to nie ma reguły , że musi być duży. Często ludzie maja po 2 auta w rodzinie i to się rozkłada. wiadomo większym autem częściej wyjeżdża się na dłuższe wycieczki,

kruger, jak to dyzel to jeden rok = 30 tys przelotu ... co najmniej ...

Tyle to na podtlenku lpg robiłem w 3mies :P
Do autora - dobrze jakbyś napisał jakie to wogóle jest auto i coś więcej o nim, bo w ciemno to nikt nie pomoże.

czasami lepiej nie wiedzieć ;)

powiedz mi skad masz te auto to bedzie wiadomo.
tzn od kogo je kupiles?
komis , handlarz na 99procent cofniety...

passat b5 wzialem od handlarza , ogolnie nie widac przetarc na kierownicy wszyystko w standardzie w calkiem dobrym stanie wiec gdzie bym mogl zrobic taki tescik :D jest to diesel 115 km rok 2000

I tylko jedno może unicestwić marzenie - strach przed porażką.

A ja kupiłem passata B4, 96 rok bez gazu z przebiegiem 163 tyś dopiero sam włożyłem bo dużo jeżdzę i myślę, że to prawdziwy przebieg i raczej elektronicznego wskaźnika przebiegu się nie da cofnąć ale nie jestem pewien ;]

Ja mam Astrę z 2002 z przebiegiem 155 tyś a jak ją kupiłem miała 117 i była lekko puknięta , zrobiłem 38 tysięcy kilometrów i w tym czasie kierownica się zaczęła mocno przecierać,zauważalne po zimie i letnich upałach(słaba jakość z którego jest wykonana i jazda po mieście) więc nie jest powiedziane że po kierownicy sprawdzić przebieg,kolega ma golfa z 2003 z przebiegiem 160 tys gdzie przy ok 125 wyglądała jak by ktoś zrobił minimum 300 tysięcy oczywiście jazda w 90 procentach po mieście ,aha cofnięcie licznika elektronicznego jest łatwiejsze niż analogowego ,wystarczy popatrzeć na przebiegi aut używanych na mobile.de

:)

Mój wujek w 3 lata zrobił 210000 km. myślę że są lepsi od niego.

Ludzie kalkulator się kłania, Przemek auto z 1996 roku Przbieg 163000km ehheheh. 13letnie auto = 156 miesięcy
Czyli miesięcznie auto robiło 1044 km ( średnio 33km dziennie) hehehhehe
Fura ma zapewne dwa razy tyle jak nie trzy.
Śmieszy mnie to jak ktoś pisze że auto nawet 3-4 letnie w dieslu ma przebieg 110-160 tyś i oczywiście przyjechało z niemiec z takim przebiegiem.(Sam jeżdżę autem 3 letnim z przebiegiem 190 000km)
Jest to nie realne no chyba że ktoś wypuli ze 1500euro więcej to ok.
No ale ludzie cieszą oko licznikiem i stanem fajery obszytej na nowo i wyczyszczoną tapicerką.

Znajomy w Łomży ma Awensis z 2001 benzyna i na liczniku 330 tyś jeden właściciel bez gazu. Gdyby chciał sprzedać cofnął by do 179 tyś i każdy by łyknął że przebieg autentyczny. Z małym przebiegiem to można kupić seicento lub matiza od starszej osoby.

jak to passat b5 to trzeba by bylo sprawdzic ile ma w ecu a ile w liczniku. moge ci to sprawdzic jak cos tel 511101278

y

Moja żona używając auta przejechała nim 7 tyś z hakiem w ciągu roku. Dojeżdżała nim na etat, po godzinach własna działalność. Auto było w dizlu. , Silnik cykał jak metronom, w środku cacko. A auto i tak poszło do żyda bo po zimie dziury na wylot w nadkolach by były.
Więc niech mi tu wszyscy najmądrzejsi nie pieprzą że nie można kupić auta z małym przebiegiem.

--
tomek w.

\"Rzuciłem myśl, że cokolwiek mi się należy\"

\"Żeby mi się chcialo tak, jak mi sie nie chce\"

Na nic nie ma reguły....... Dla tych co się znają nie trzeba licznika.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org