czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kaczyński - walczący?

o co on walczył? A głównie chodzi o to, że ludzie przyklejają flagę polski ze znakiem "Polska walcząca". O co on walczył? Przecież to był wypadek, a nie jakaś wojna albo powstanie... Ludzie pomyślcie co oznacza ten znaczek... Nawet głupi ksiądz w TV stoi i ma taki znaczek. Zastanówcie się nad tym!!!

Pjotr

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kaczyński - walczący?

Niewiem oco walczył, ale jeszcze trochę a będzie męczennikiem i wyniosą go na ołtarze.

normalnie porąbane to jest...

Pjotr

no

Dla mnie wystarczy że walczył o prawdę Katyńską oraz konsekwetnie i bez strachu mówił co myślał (patrz wystąpienie w Gruzji).

Piszę poprawnie po polsku

Tylko Łomża ŁKS!!!

Dla mnie wystarczy że walczył o prawdę Katyńską oraz konsekwetnie i bez strachu mówił co myślał (patrz wystąpienie w Gruzji).

a czemu odpuścił całkowicie ludobójstwo na Wołyniu ... ??

jedna tragedia ważna a druga już nie ... brak konsekwencji

wystąpienie w Gruzji to nie brak strachu a jedynie głupota

linia pomiędzy odwaga a głupotą jest jednak cienka ale widoczna

osobiście po za poparciem nic nie tracił stracił na tym interes narodowy ....

patrz rurociąg nie przez nasze terytorium a po dnie Bałtyku ....

narażanie bez postawne życia wielu oficerów BOR-u dla własnego i wyimaginowanego widzimisię ...
wyrzucenie do cywila pilota który nie chciał wylądować w Gruzji

nieznajomość prawa i wywyższanie się straszne

"a czemu odpuścił całkowicie ludobójstwo na Wołyniu ... ??
jedna tragedia ważna a druga już nie ... brak konsekwencji"

Może chciał się tym zająć? Tego nie wiemy także nie wyszukujmy nowych wydarzeń którymi zajął/nie zajął się Kaczyński. Dobrze, że poruszył tą myślę najważniejszą w historii Polski podczas II WŚ.

Stawianie czoła samowolce Rosjan nie jest głupotą. Mamy siedzieć z podkulonymi ogonami i się nie odzywać? Te czasy już się skończyły.

Nieznajomość prawa u absolwenta szkoły prawniczej?

Tylko Łomża ŁKS!!!

nie łączmy powstania warszawskiego, gdzie była walka ze jego śmiercią, to jest chore przecież... to był tylko wypadek, a nie walka o kraj...

Pjotr

Kiedyś walka wyglądała inaczej. Dziś wiele robi dyplomacja i prezentacja sił oraz wyrażanie swojego stanowiska na dany temat. Dla mnie Kaczyński walczył. Walczył o prawdę Katyńską. Finito.

Tylko Łomża ŁKS!!!

Zgadza się. Bohater walczy, czasami nawet umiera. Podejmuje ryzyko, naraża życie.
Tu są ofiary katastrofy. Wielu do końca pewnie nie wiedziało,że umrze. Piloci zorientowali się 5 sekund przed, reszta pewnie wcale.
Nie umniejsza to wcale tragedii jaka nas dotknęła, ale trzymajmy się faktów.

a-z sam siebie oszukujesz może chciał się zająć ponad 4 lata prezydentury to za mało czasu by nawet o tym wspomnieć? Tym bardziej ze na reelekcję nie miał szans .....

On nie szukał prawdy .... liczyła się walka z Rosją... tylko nie wiem po co i o co ?

Do polityki podchodził w sposób wybiórczy.. Za Gruzją się wstawić a Czeczenów niech tam tłuką.. Albo potępiamy działania militarne Rosji w całej rozciągłości albo je olewamy...

W dyplomacji był osobą porywczą i impulsywną działał chwilą co nie cechuje dyplomaty ... Łatwo go było wyprowadzić z równowagi....

Katyń a Wołyń gdzie poległo więcej Polaków?

nie wyszukujmy ? to może całkiem trzeba było odpuścić ?
gdzie jakaś konsekwencja ? albo się domagamy prawdy historycznej albo ją odpuszczamy.... a czemu domagamy się jedynie od Rosji a od reszty nie ?

ile krajów na świecie się odezwało ? jako niewielki kraj mamy ... to nie chodziło o dobro Gruzji ale o "dopieczenie" dla Rosji .....

pamiętasz sytuację gdy strzelano w kierunku pojazdów z prezydentem ?

wiesz ilu oficerów boru naraził na niebezpieczeństwo przez własne widzimisię ......
to brak rozwagi i logicznego myślenia

amerykański prezydent nie ryzykuje ... on liczy sie ze zdaniem sicret service .. oni mają zapewnić mu bezpieczeństwo i on im nie przeszkadza....

a u nas wychodził z przeświadczenia że skoro do tej pory nic mu się nie stało to i dalej nic nie będzie a jednak ... okazało się 10 kwietnia ....

Moim zdaniem tez przesadzone jest jego celebrowanie,niebawem pewnie beda chcieli go zrobic swietym ,ale tak naprawde za co?????
To ze mowil otwarcie o Katyniu to normalne czasy gdy byl to temat tabu minely.....
Czlowiek jak czlowiek nic specjalnego nie zrobil jakies tam jednostkowe sprawy....
A ludzie juz uczynili go najwiekszym meczennikiem,troszke za duzy tu rozglos...
czemu nie wspominacie ze cala prezydentura to pasmo klutni i walka oczywiscie o utrzymanie wladzy....Jakos ja nie widze zmian do ktorych sie przyczynil w naszym kraju...
I dlugo ich jeszcze nie bedzie....
Moja opinia jest (niestety) taka....bez urazy....

Ziemia jest piekłem innej planety.

Prezydent Kaczyński walczył o prawdę katyńską- tę walkę wygrał, bo świat w końcu dowiedział się prawdy o Katyniu.Niestety musiał wraz z innymi 95 osobami zapłacic za to najwyższą cenę...

Prezydent Kaczyński pełen patriotyzmu i bez wstydu modlił sie nad grobami pomordowanych...
Prezyden Kwaśniewski jako ateista , choć wielokrotnie był na obchodaqch rocznicy katyńskiej,nie modlił się w Katyniu, a dodatkowo chwiał się pijany nad grobami pomordowanych..

Prezydent Kaczyński w Solidarności wraz z innymi działaczami walczył o demokratyczną Polskę, a po upadku komunizmu i w czasie swej prezydentury pozostał wierny ideałom Solidarności...
Prezydent Wałęsa w PRL-u podążał ta samą drogą, ale podczas swej prezydentury i obecnie zatracił idee Solidarności...

Wstyd mi dzisiaj za prezydenta Kwaśniewskiego i Wałęsę!

Prezydent Kaczyński obudził w narodzie polskim ducha patriotyzmu i pokazał, że są jeszcze w Polsce politycy, dla których Ojczyzna jest najwyższym dobrem.

Dzisiaj Polsce nie są potrzebne "rzekome cuda gospodarcze" czy też "druga Irlandia" tak bardzo modne modele polityki liberalnej lansowane przez polityków PO.

Dzisiaj Polska potrzebuje funkcjonowania w oparciu o prawdę historyczną i budowę państwowości nie na błędnym liberalizmie krajów Europy Zachdniej, ale państwowości opartej o wzajemny solidaryzm i szacunek wszystkich Polaków.

Prezydent Kaczyński pokazał dobry dla Polski i Polaków wizerunek swej prezydentury.Potrzeba wiernego kontynuatora tej drogi.Wierzę, że taki się znajdzie!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org