Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ukradli stronę!!! |
Tiger`owi ukradli stronę internetową- przedruk z Współczesnej z 09 marca 2005r.: "Nawet e-mail ten sam – Ja się naprawdę bardzo cieszę, że mój projekt tak się podoba, ale chyba jakieś normy przyzwoitości powinny obowiązywać – denerwuje się Krzysztof Cieśliński, autor strony internetowej Łomżyńskiej Spółdzielni Mieszkaniowej, którego projekt witryny został wykorzystany przez dwie inne spółdzielnie. Po wpisaniu do przeglądarki internetowej hasła: Łomżyńska Spółdzielnia Mieszkaniowa, Krzysztof Cieśliński zauważył, że wyświetliła mu się strona internetowa spółdzielni z Ostrowca Świętokrzyskiego. – Okazało się, że cały stworzony przeze mnie kod HTML został skopiowany bez mojej zgody. Zresztą nikt nawet mnie o nią nie pytał – podkreśla Krzysztof Cieśliński. – Nie pokuszono się nawet o zmianę adresu e-mailowego podanego na stronie i zostawili tam mój. Zarządcy ŁSM już w grudniu ub. roku rozmawiali z prezesem ostrowieckiej spółdzielni, jednak bezskutecznie. – Najbardziej przykre jest to, że nasz pracownik wykonał tę stronę społecznie. Jest pasjonatem i chociaż jego obowiązki tego nie obejmowały, stworzył witrynę i nią administruje – podkreśla Jerzy Brodziuk, wiceprezes ŁSM. – Skradziono jego ciężką pracę. Niepokój Cieślińskiego wzbudziła także duża liczba odwiedzin łomżyńskiej strony przekierowanych z witryny spółdzielni z Sandomierza. Po wejściu na tamtą stronę ponownie okazało się, że jest ona po prostu kolejną kopią projektu Cieślińskiego. ŁSM ustala aktualnie ze swoim radcą prawnym jak zareagować w takiej sytuacji. Jak myślicie , co w takim przypadku ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ukradli stronę!!! |
Tu się zgłasza takie przypadki http://www.bowi.org.pl/
|
|
Panie Włodzimierzu Chrostowski vel autochton 1. Nie Tiger'owi ukradli stronę - tylko spółdzielni - bo strona jest własnością ŁSM a nie Krzysztofa Cieślińskiego. 2. Na pytanie "co w takim przypadku?" - odpowiem - sprawą zajmuje się radca prawny i już jego w tym głowa aby jak najlepiej wybrnąć z zaistniałej sytuacji. T i g e r ![]()
|
|
Ładne kwiatki... Przyznam szczerze, że mnie z deczka przytkało... No to wyrazy współczucia, Tiger, i do bojuuuuuu!!!!! Ryskago
|
|
skurczybyki :o
|
|
W szafie śpisz ? po 1 to już dawno pisało a po 2 to ! Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane .
|
|
No i wszystko jasne.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |