Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
pytanie o fachowca który zajmuje sie czyszczeniem baków ! |
Witam jest jakaś firma w Łomży która zajmuje się czyszczeniem baków motocyklowych od środka a później zabezpieczeniem tego aby za jakieś czas rdza nie powróciła. Może opisze swój problem niedawno kupiłem motor trochę stał przez zimę w garażu z zalanym paliwem na full i jak próbowałem go odpalić to nie chciał zapalić kombinowałem , kombinowałem aż doszedłem ze nie dochodzi paliwo z baku do gaźnika zlałem paliwo a tu zamiast paliwa to brązowa substancja z rdzą a wlewałem nowe paliwo. jak zajrzałem do środka to bak jest zardzewiały i zatyka mi kranik i nie podaje dalej paliwa widocznie wcześniejszy właściciel nie dbał o bak :( słyszałem ze są jakieś patenty na czyszczenie baku ale słyszałem ze są jakieś firmy które zajmują się czyszczeniem i konserwacja ale nie wiem jak w Łomży może możecie mi pomóc pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: pytanie o fachowca który zajmuje sie czyszczeniem baków ! |
znajdź dobry bak na allegro i nie kombinuj, ktoś go wykręci przepłuka ropą lub benzyną i skasuje więcej niż zapłacisz za sprawny
|
|
Zdejmij i sam go wypłucz.zaoszczędzisz
|
|
tylko jak bak gnije od środka to płukanie ew. konserwacja pomoże na krótki czas to tak jak na zgniłą blachę samochodową pryskać sprayem co kilka miesięcy...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |