poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Łomżanie nie są wyjątkowi

W innych miastach, gdzie hoduje się agresywnych pasożytów też ich nie lubią. Na forach piszą o nich dokładnie to co my:

http://www.gorakalwaria.net/news-moj-sasiad-czeczen-dyskusja-na-temat,869.html

Poczytajcie komentarze - sa tam też politpoprawni idioci broniący darmozjadów - zupełnie jak na 4lomza.pl.

http://www.gorakalwaria.net/news-czeczen-porzucil-samochod-gmina-ma-klopot-nad-wisla,524.html

Tam kasę z zasiłków wydają na szalone rajdy po mieście i grę na maszynach - u nas na razie tylko grają na jednorękim bandycie. Czy może ktoś słyszał o wyścigach na Wesołej? Ja JESZCZE nie.

Dlaczego media nie piszą, że dosłownie WSZĘDZIE gdzie pojawią się agresywne pasożyty lokalna społeczność chce się ich pozbyć?
Scenariusz jest ten sam - na początku ludzie z ciekawością obserwują Czeczenów - bez niechęci. Dopiero po paru latach ludzie poznają tę nację i zaczynają się ich bać. Co tępe dziennikarzyny nazywają ksenofobią.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Łomżanie nie są wyjątkowi

..... a jak to nazywają tępe MAGDALENY ??

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)

są i rajdy tylko o tym nie piszą u nas

Pierre - to zapytaj tępych magdalen, osiołku.

Co mnie obchodzą Czeczenii ?? tylko tyle aby ich w Łomży nie było

ona ma całkowitą rację

Bimbo

DROGA MAGDALENO

z całym szacunkiem należnym płci ładniejszej, czytając Twoje wypowiedzi od jakiegoś czasu doszedłem do wniosku, że masz jakiś problem z ludźmi, których nie znasz, a nawet nie próbowałaś poznać ..... bo i po co ?
Przecież ONI zabierają Ci jakieś wirtualne pieniądze .... i to Cię najbardziej boli ... może zarób więcej swoich, to wtedy ten dojmujący ból stanie się mniejszy, a może choć bardziej znośny ??

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)

brawo! z tego artykulu wynika ze nie tylko lomza ma problem ale rowniez inne polskie miejscowosci

OCB

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem Pierre_Dolain

poprostu nie mozecie zniesc tego ze ona ma racje, tylko nudzi juz mnie temat o zasilku, a, i w lomzy nie chodzi tylko o czeczenów, widzialem także rodziny niemieckie, mysle ze ta malutka miejscowosc niedlugo będzie cała w imigrantach i nie bedziecie mieli z kim mowic niedlugo po polsku ;)

niedługo was będą z tąd deportować, bo czeczeni sie nie będą miescili, a władze miasta przeczytają wasze posty ze nie macie nic przeciwko :)

Też Cię lubię, Czesiu :-))

Pierre - czemu interesujesz się moimi pieniędzmi? Co cie obchodzi ile zarabiam? To nie twoja sprawa - nie utrzymujesz mnie.
Czeczeni nie dostają wirtualnych pieniędzy - oni dostają żywą gotówke, plus świadczenia - mieszkanie, jedzenie, ubrania.
A Czeczenów znam bardzo dobrze.
Dlaczego uważasz, że nasze pieniądze najbardziej należą się Czeczenom?
Są dzisiątki tysięcy osób, któe bardziej zasługują na te pieniądze:
- emeryci (całe życie pracowali na nasz kraj)
- inwalidzi (pokrzywdzeni przez los)
- repatrianci - dlaczego Polska wypina się dupą na swoich obywateli i zamiast nich sprowadza tu zarazę islamską?
- kombatanci - stracili zdrowie za naszą wolność: http://demotywatory.pl/1346402/Kombatant-walczyl-za-kraj

- czy chociażby zwkły Polak, uczciwie pracujący, którego nie stać na dwójkę dzieci za Czeczeny płodzą po 8 małych Czeczeniaków, ba na każdego 600 zł dostają.

Dlaczego uważasz, że to właśnie czeczen zasługuje na nasze pieniądze bardziej niż wymienione grupy osób?

Poważnie pisząc, to uważam, że decyzja o umieszczeniu Czeczenów w naszym mieście była błędem. W większym mieście na pewno byłoby im łatwiej znaleźć pracę i zaadaptować się w naszych realiach. U nas będą chyba do końca życia na tych zasiłkach i będą solą w oku dla niektórych mieszkańców, co widać i czytać na tym forum. Każdy cywilizowany kraj przeznacza środki dla uchodźców politycznych i nasi rodacy za granicą też kiedyś z takich środków korzystali. Czas przywyknąć do tego, że Polska dołączyła do grupy krajów o cywilizowanym prawodawstwie. Wywlekanie argumentów finansowych świadczy o małości dyskutantów i zwykłej zawiści.

Nie odpowiedziałeś na moje pytania - to świadczy o twojej małości.
Co cię obchodzi ile zarabiam?
Dlaczego uważasz, że Czeczen zasługuje na pieniądze bardziej niż np. repatrianci?

Tyle, że kraje, które dawały Polakom zasiłki w pierwszej kolejności dbały o własnych obywateli. Czy w ogóle Polacy dostawali za granicą zasiłki? Jeśli tak to były one mizerne. Z tego co wiem to Polacy za granicą pracowali po 12 godzin 6 dni w tygodniu za marne grosze w najgorszych zawodach.
Robili za sługusów w Niemczech, w USA, w Anglii.
Na pewno nie było tak, że Polacy siedzieli w ośrodkach i dostawali zasiłek w wysokości średniej krajowej. Na pewno nie płodzili za granicą dzieci na masową skalę.

A słyszałeś, że "cywilizowane prawodawstwo" (prawo tworzone przez UE) idzie w kierunku, żeby Muzułmańów wysyłać np. do Polski? To się nazywa redystrybucja imigrantów.
To dopiero będzie u nas cywilizacja, jak dorzucą nam kilknaście tysięcy czarnych, śniadych - agresywnych Marokańczyków, dzikich Algierczyków. Pewnie Simon Mol to twój idol i bohater narodowy?

Nie obchodzi mnie ile zarabiasz, ale ciągle piszesz o tych czeczeńskich pieniądzach, więc się odniosłem. Wszędzie na świecie byli, są i będą emigranci, uchodźcy i Polska nie jest wyjątkiem. Nie mam żadnego idola, wydaje mi się, że jestem zwykłym, przeciętnym obywatelem, który nikomu niczego nie zazdrości i dziwią go takie postawy jak Twoja. Zawsze będę szeroko otwierał oczy ze zdumienia, widząc takie postawy .... Jeśli życie Ci upływa na liczeniu cudzych pieniędzy i nienawidzeniu innych, to ja mam prawo to skrytykować i tyle, Droga Dyskutantko ...

"ieście na pewno byłoby im łatwiej znaleźć pracę i zaadaptować się w naszych realiach."

problem polega na tym, ze oni nie chca pracowac.. bo i po co?

A dlaczego uważasz, że należy wypiąć się dupą na repatriantów, emerytów, inwalidów, porządnych ludzi i kasę dać nie im a Czeczenom?

Liczę tylko swoje pieniądze - jak Czeczen żyje za swoje pieniądze, nie sprawia problemów to nic mi do tego.
Wkurza mnie, gdy zabiera mi się kasę i daje ją noe np repatriantom a agresywnym pasożytom.

A nie będzie cie dziwiło jak muzułmanie podpalą twój samochód (tak jak we Francji?) nię będzie cię dziwiło jak porwą ci córkę czy skopią syna?

Powinieneś wiedzieć, że Muzułmanie nie mają najmniejszego zamiaru się integrować. Oni gardzą Chrześcijanami a ateistów uważają za gorsze istoty od psów - każdy Muzułmanin (oczywiście nie chodzi o Tatarów) tak uważa, ale nie każdy ci to powie.

Dlaczego Wietnamczycy integrują się - znajdują pracę nawet w małych miejscowościach. Wiesz ilu Czeczenów (z 1000) ma pracę w Łomży? Żaden. A w Białymstoku? Około 4 Czeczenów pracuje czasem.
W Czerwonym Borze? Żaden Czeczen nie ma pracy. W Górze Kalwerii? Żaden Czeczen nie pracuje.

Oni raczej wprowadzą tu własne obyczaje niż się zintegrują - popatrz na Francję - dlaczego u nas miałoby być inaczej?

Jeśli już ich przyjmować to właśnie rozdzielić ich - zeby nie było muzułmańskich gett - dzielnic, gdzie nawet Policja boi się wchodzić. Lokować ich w małych miejscowościach - po jednej rodzinie. Rozrzucić po kraju - wtedy chcąc tu życ musieliby się integrować.

Uważasz się za wybitnego człowieka? większego niż Grabski, czy Gwiazdowski? Oni non stop wyciągają argumenty finansowe. Masz rozbuchane ego.
Ekonomia głupcze!

... widzisz, bo to jest tak, że po prostu ja inaczej podchodzę do życia i chyba się nie porozumiemy ... Twoja argumentacja zupełnie do mnie nie trafia i tyle. Na tym bym zakończył tę uroczą wymianę poglądów :-))
Trzym się ciepło i żyj jak uważasz :-))

w tym temacie na samym dole jest link o imigrantach i ich zachowaniu

http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=259612&t=259612

magdalena316 przytoczyła bardzo trafne przykłady!
Nie można się z nią nie zgodzić!
Dlaczego tracąc pracę dostaję zasiłek dla bezrobotnych przez 6 miesięcy, a taki Czeczen dostaje sobie kasę cały czas za frajer?
Dlaczego musimy z naszych podatków utrzymywać tych darmozjadów?
Przepraszam najmocniej, ale dla mnie to jest po prostu nie zrozumiałe!
Za parę pokoleń nie będzie komu na emerytury pracować, ale Czeczenów trzeba karmić co???
W kraju, gdzie jest takie bezrobocie, ludzie nie mają pracy, na jedno miejsce aplikuje 200-300 osób Państwo daje kasę dla nich?????
Ci na górze się z * na łby pozamieniali?????
Ludzie ogarnijcie się!

I tak te nasze gadanie o kant dupy potłuc... :/

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org