czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Tragedia.. Smolensk.. fakty

chcialbym podyskutowac na ten temat. Mimo iz jest bardzo ciezko o czyms takim mowic. mozna wywodzic rozne spekulacje... napewno za kilka lat prawda wyjdzie na jaw.. te rozne czarne scenariusze jakie pisza gazety i opowiadaja media sa naprawde makabryczne. jakby byli podatni na kazde uslyszane slowo, oczywiscie nic nie skladajac do kupy.. zastanawia mnie jedno, godzine przed rozpoczeciem ladowania samolotu prezydenckiego na lotniku wyladowali juz reporterzy... lub powinien jakis komitet powitalny na nich czekac nikogo nie bylo.. czemu oni nie kamerowali, przeciez zawsze biegna z kamera tam gdzie ich nie prosza. wydaje mi sie ze to byl atak i zaden kamerzyta nie mogl kamerowac byl zakaz to nie moglo wyjsc na jaw, ci co nagrywali zostali zastraszeni i zabrano im tasmy dziwnym trafem jakis filmik trafil do internetu gdzie slychac wyrazne strzaly broni palnej, nie wiem po co komu tam bylo strzelac przy udzielaniu pomocy w katastrofie, nastepnie zdziwily mnie komentarze jeden facet bedacy w hotelu wypowiadal sie ze widzial samolot jak na dloni i ze nagle on runal bylo pare bylskow i hukniec i samolot znalazl sie na ziemi.. takie blyski daje efekt spalajacego sie paliwa aczkolwiek o dzwiekach przy tym zjawisku nic nikomu nie wiadomo. dlatego samolot mogl zostac zestrzelony pod pretekstem ze zachaczyl o drzewo.. na duzej wysokosci wiadome byloby ze samolot zostalby zestrzelony bo o nic nie mogl by zachaczyc. na domiar zlego samolot byl tak rozstrzaskany ze nie bylo co zbierac.. media opisywaly ze zachaczyl o drzewo na wysokosci 15m czy na tak niskim pulapie i przy tak malej predkosci przy probie ladowania samolot niszczy sie doszczetnie? wydaje mi sie ze nie...
prosze o porownywanie faktow medialnych jakie uslyszycie, bo kontrowersje w tym temacie sa tak olbrzymie ze nie mozna tego opisac.

nie raz blizny!
ale nigdy pęknięcie

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Tragedia.. Smolensk.. fakty

Coś w tym jest,ja też myślę że jednak to nie był wypadek.

Mało ci informacji , teorri spiskowej ci się zachciewa . Idź idź człowieku napisz do Przyjaciółki

Poczekajmy może z tym tematem, póki wszyscy nie ochłoną. Mi też sprawa wydaje się bardzo podejrzana i nie sądzę aby był to wypadek. Nie wiem dlaczego, ale nie chce mi się w to wierzyć.

jedna rzecz nie daje mi spokoju po wizycie ryzego w rossiji nagle ten kraj stal sie taki dla nas mily na wszystko sie zgadzali otwarcie mowili o Katyniu i jak nigdy do tad atmosfera nie byla taka bardzo pokojowa

Na tym filmie nie widać żadnych żywych pasażerów samolotu rządowego. Nie piszcie głupot i nie wprowadzajcie ludzi w błąd. Ten sam film jest na YouTube, wpiszcie "strzały smoleńsk" jako pierwszy wyświetla się ten sam film tylko w lepszej jakości. Tam zobaczycie czym rzeczywiście jest "machająca ręką postać" - jakaś wystająca gałąź.

Co by było gdyby to rosjanie w takim składzie się rozbili u nas???
Nawet nie wolno nam by było dotknąć śrubki z wraku a co dopiero skrzynki rejestrujące.
Rządowe elity POLSKI POBUDKA!!!!!!!
Jedyny w Polsce chciał to zmienić i po stokroć powinien spoczywać na Wawelu.

Szanowni zwolennicy "spisków". Oto gorzka prawda:
Dla takich krajów jak Rosja Polska jest PYŁKIEM i dlatego NIKT przy zdrowych zmysłach nie brudziłby sobie rąk krwią (i przy okazji ryzykował rozlania się historii Katynia przy okazji BEZPRECEDENSOWEJ w skali świata katastrofy, co jest grubszym kalibrem, na cały świat) z tak błahego powodu. Ja wiem, że to byłoby dowartościowujące, że tak strasznie gryźliśmy tego niedźwiedzia że aż łapą machnął, ale to bzdura, znajcie miarę, waszmościowie. Zadziałały totalna bezmyślność organizatorów obchodów i "ułaństwo" kogoś spośród pasażerów (albo - co IMO jednak mniej prawdopodobne - załogi) i tyle w temacie. Wasze "domysły" są tyleż śmieszne co żałosne, więc ciszej nad tymi trumnami.

Rzeczą normalną jest iż start i lądowanie samolotu z głową państwa podlega osłonie kontr wywiadowczej i jest nagrywane -dlaczego nikt nie nagrywał?

Dlaczego dochodzenie jest prowadzone w kierunkach wskazanych przez stronę rosyjską a nie jest brany pod uwagę wariant zamachu - w końcu zginęła głowa państwa wraz z najważniejszymi dowódcami wojskowymi?

Kto prowadzi akcję dezinformacyjną na wszystkich forach internetowych przekonując Polaków do błędu pilota, skąd pochodzą wpisy czy ABW to sprawdza?

Gdyby rosyjski samolot z taką delegacją rozbił się na terenie Polski to Polakom nie wolno by było dotknąć nawet śrubki z tego wraku.

a zreszta powiem tak ten filmik wyemitowala w sobote panstwowa tv rosyjska myslicie ze by sie podkladali sami bzdura

pewnie ze tak.. rosyjskie media tak samo nie wiedza jak my, jak naprawde bylo.. z dnia 11 wrzesnia, wiadomo kto zainicjowal atak.. taki binladen to osoba na ktora mozna bylo wine zwalic.. tak samo bedzie tutaj.. kolega w poprzedniej wypowiedzi dobrze powiedzial ze Polska jest "pylkiem" dla Rosjan... ale nic nie powstrzyma Polakow do odebrania im ojczyzny... nie powinnismy sie poddawac. zyjemy w XIX wieku.. musimy dzialac z glowa aczkolwiek radykalnie.. Śp. Lech Kaczynski sumiennie walczyl z rosja po stronei Gryzji.. odplacili mu sie.. lecz moze to nie byl zamach ze strony rzadu rosyjskiego, rebelia rosyjska tez moze maczac w tym palce... zloza ropy roznego rodzaju bogactwa, swiat ma do nich dostep, a rosja nie chce sie dzielic

nie raz blizny!
ale nigdy pęknięcie

Samolot TU-154 według ekspertów uderzając podwoziem o ziemię nie uległaby takim zniszczeniom przez co wielu osobom udałoby się przeżyć. Jak wiemy zahaczył skrzydłem o antenę obrywając je przez co pochylił się na bok i przy bocznym uderzeniu uległ całkowitemu zniszczeniu nikt nie przeżył.
Pilot lądował na tym lotnisku kilka dni wcześniej a więc znał to lotnisko w takim razie kto go tak naprowadził, czyżby aparatura zle wskazywała?

A Elvis żyje, zresztą razem z Jacksonem siedzą na jakiejś wyspie.

te lotnisko nie obslugiwalo apap lts automatycznego naprowadzania dlatego radzono pilotom z wiezy poprzez pogode leciec na zapasowe

Odnośnie rad obsługi lotniska - skomentował to dzisiaj w sposób jedno znaczny Żyrynowski w rosyjskim Dumie.

Wszystko w białych rękawiczkach -my chcieliśmy dobrze, my chcemy wszystko wyjaśnić jako "zaprzyjażniony naród"

istotna sprawa jest to.. ze tak wazne wladze Kraju laduja na jakims zapomnianym przez murzynow lotnisku..... ktorego pracownicy nie znaja angielskiego, i wyposarzeni sa w stare sprzety...Moskwa powinna ich witac! a nie... mgla, i smiertelna cisza.

nie raz blizny!
ale nigdy pęknięcie

Samolot znajdował sie poza linią pasa startowego, co świadczy że nie trafił w pas, a co świadczy że nie widział dobrze pasa.
Naprowadzania to lotnisko nie ma więc nawigował nie na przyrządy tylko na "oczy".
Jakby go zestrzelili to chyba byłby na linii pasa prawda?

Zobacz co zostaje z samochodów po zatrzymaniu na jednym drzewie przy prędkości 100 km/h
A przy wadze samolotu impet uderzenie jest potworny, wprasowuje wszystko w ziemię.
Poza tym mamy doczynienia z konstrukcją sprzed wieków - i nie ważne że sam samolot został wyprodukowany w 1990 roku, ale technologia była historyczna.

Dajcie spokój tym wymysłom....

Co wy bierzecie?????? Oczywiscie nie wszyscy....
Zmiana dilera wskazana..
Ja pie.....ole nie mieli by sie kim Rosjanie przejmowac tylko taka wycieczka dajcie spokoj...
Moje zdanie to ktos wewnatrz samolotu kazal ladowac bo chcial byc na czas a pilot bal sie zavetowac...
Nawet podejrzewam kto....

Ziemia jest piekłem innej planety.

Autor: smok24 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 14-04-10 23:47

Samolot TU-154 według ekspertów uderzając podwoziem o ziemię nie uległaby takim zniszczeniom przez co wielu osobom udałoby się przeżyć. Jak wiemy zahaczył skrzydłem o antenę obrywając je przez co pochylił się na bok i przy bocznym uderzeniu uległ całkowitemu zniszczeniu nikt nie przeżył.

Człowieku, oglądałeś dokładne wypowiedzi ekspertów? Ja myślę, że nie. Samolot nie uderzył podwoziem o ziemię. Pewnie nie wiesz też dlaczego duże kawałki samolotu były do góry kołami na miejscu zdarzenia? Obejrzyj zdjęcia gdzie są koła. Bo samolot wykonał obrót i sunął do góry nogami. Dlatego wszstko zostało zmiażdżone. Rozumiesz? Taka siła, taka waga. Pomyśl.

http://www.tvn24.pl/-1,1652223,0,1,wielka-ukladanka-jak-rozpoznac-fragmenty-samolotu,wiadomosc.html popatrz sobie. I popatrz, gdzie jest pierwsza część samolotu, daleko daleko przed jezdnią jeszcze...

a te strzały co były to podobno amunicja z pistoletów ochroniarzy z BOR-u.

70 lat temu władze sowieckie nie pozwoliły dowiedzieć sie Polakom i światu prawdy o zbrodni w Katyniu.
Mam nadzieję, że dzisiaj po 70-ciu latach, w sprawie "drugiego Katynia" ,Rosjanie będą kierowali się już tylko prawdą.

farm3.static.flickr.com/2763/4515204703_07f966c125_o_d.jpg

do Brzenczyszczykiewicz... jestes kolejnym wariatem ktory sobie wysymulowal w swojej glowie lot samolotu... wracajac do katastrofy z 11 kwietnia zamach na pentagon.. wedlug opisow badan i wymierzen samolot za nim uderzyl w pentagon skosil kilka lamp oswietlajacych.. twardosc tych lamp jest porownywalna z twardoscia drzewa... Podobno samolot zawadzil o masz radiowy wtedy rownie dobrze moglo sie oderwac skrzydlo... ale zachaczeniem o drzewo skrzydlo nie powinno tak o sie oderwac

nie raz blizny!
ale nigdy pęknięcie

Zrób sobie zbliżenie tej mapki i zobacz co leży przed ulicą, niedaleko wiaty. Czy to nie kawałek, albo kawał skrzydła aby?

dziś jest dzień otwarty w szpitalu w Choroszczy spiskowcy zgłoscie się tam:)))))))))))))))))))))))

Kola choroszcz juz dawno zamkneli....
obejzyjcie sobie ladowanie tego smolotu
http://www.youtube.com/watch?v=1fh8-qJqMX4&feature=related
sila ogromna, mimo tego udalo sie

Bohater_Wojtek... Czy tobie sie wydaje ze oni jechali samochodem? Czy wiesz ile wazy samolot i z jaka predkoscia sie porusza? Moze jeszcze powinnismy Rosji wojne wypowiedziec ze nam prezydenta zestrzelili? Otoz nie. To byl wypadek. Nikt im nie kazal tam ladowac. Nikt im niestety tez nie mogl zakazac....
Rosjanie przyznali sie do zbrodni w Katyniu wiec czego jeszcze chcecie? Po co doszukujecie sie jakis absurdalnych zamachow? Pokolenie ktore teraz zyje nie ma nic wspolnego z Katyniem bo jaki oni maja wplyw na to co robili ich dziadkowie? Zostawcie ich juz w spokoju a sprawe tego wypadku niech badaja odpowiednie osoby.
P.S. Nie ktorym polecam zaczac pisac bajki bo marnujecie prawdziwy talent...

te niby strzały to jarający sie jakis materiał i tak jak w ognisku strzela drewno tak i tam cos strzelało bo sie jarało ! ....tak mysle

Brzeczyszczykiewicz- przeczytaj najlepiej kilka razy jak masz z tym problem -przemyśl - i komentuj. Nigdzie nie napisałem że uderzył podwoziem o ziemię tylko gdyby uderzył podwoziem o ziemię wiele osób miało by szansę na przeżycie.

wojtek

ty nie jesteś bohater wojtek ty jesteś pierdolnięty wojtek.

Amunicja boru a wtle gdzie wyje syrena wyrażnia słychac dawajcie gnata. Zobaczcie tu: http://www.youtube.com/watch?v=im6hSCxXvb0

ktos...

ty jestec ktos zero...

jak masz sie udzielac to najlepiej nic nie pisz... teori mozna snuc wiele..

nie raz blizny!
ale nigdy pęknięcie

szokiem jest to,ze samolot z tyloma pasażerami i to z PREZYDENTEM na pokladzie nie był ubezpieczony!!!!!!!!!!!

Xxxx

Autor: Dr Still Hummer (---.elomza.pl)
Data: 15-04-10 20:17

Amunicja boru a wtle gdzie wyje syrena wyrażnia słychac dawajcie gnata. Zobaczcie tu: http://www.youtube.com/watch?v=im6hSCxXvb0

Ja tam nie slysze zadnego gadania dawajcie gnata tylko jak ktos mowi co po rosyjsku... Gdzie niegdzie pisza tez ze ktos krzyczy 'ja zyje!' Tego tez nie slysze... Raczej cos w stylu 'Jezuuu' I lament w jezyku rosyjskim. Co mnie nie dziwi bo kazdy by chyba lamentowal gdyby zobaczyl cos takiego...
A jesli chodzi o ludzi ktorych niby widac na filmie to ja widze jednego. Nie widze zadnego zastrzelonego upadajacego na lewy bok itp. Widze tylko tego ubranego na jasno gdzies tam z tylu. I uwazam ze nie jest to nikt z samolotu. Jak ten ktory krecil filmik zdazyl dobiec to inni gapie tez. I ten w jasnym ubraniu to najprawdopodobnie jeden z nich.
Czytacie te bzdury ktore ludzie wypisuja na roznych forach i pozniej ogladajac ten filmik widzicie i slyszycie to co chcecie...

jest film o 4x zwolnionym tempie widac jak w oddali ucieka jakis facet w biało granatowej kurtce, wiecej ludzi tez tam nie widze, ale napewno można usłyszeć tekst: dawaj gnata, - nie strzelajcie.

Autor: Bohater_Wojtek (---.xdsl.centertel.pl)
Data: 15-04-10 21:20

ktos...

ty jestec ktos zero...

jak masz sie udzielac to najlepiej nic nie pisz... teori mozna snuc wiele..

nie raz blizny!
ale nigdy pęknięcie

Teorii można snuć wiele ale nie debilizmów takich jak twoje.

Nie masz czym się durniu zająć??? To zajmij się zbieraniem plastikowych nakrętek na wózek dla chorego dziecka a nie wypisywaniem debilizmów na forum.

IDIOTO.

ktoś-coś jesteś git

naprawde nikt nie prosi cie o udzielanie sie w temacie.. wiec przymknij swoja zacną i sie nie odzywaj.

nie raz blizny!
ale nigdy pęknięcie

hej still hummer

rosyjskiego uczyłem się bardzo dawno w szkole, ale coś tam pamiętam i są translatory w internecie. polecam skorzystać.
a tu
http://www.asme.pl/12712361572027.shtml
masz cytaty. jeżeli chociaż trochę pamiętasz ruskie literki to nie ma żadnego gnata i innych pomysłów...

zdrawim

czlowieniu uczylem sie 4 lata rosyjskiego i mi nie wmowisz. pierwsze 2 zdania sa spoko.. ale reszta do bani! na koniec rusek mowi w przetlumaczeniu "a kiego wy tu chodzicie, uciekac!"
a gnata slychac a nie zadne czyt."atsiuda"

nie raz blizny!
ale nigdy pęknięcie

ja się uczyłem 7 lat, gdy byłem piękny i młody. ale to nie ma znaczenia.

lepiej czuję się w tzw logicznym mysleniu, niż w rosyjskim, więc zakładając że rusek chce gnata, czyli chce zabić i chwilę później, dość uprzejmie, jak na ruska, "prosi" gapia żeby uciekał stąd, tak?

czyli w twoim schemacie myślenia, na oczach rosyjskiego cywila zabija jakąś bardzo ważną osobistość (powód w tych rozważaniach nie istotny), za to zupełnie bezwartościowemu (z militarnego punktu widzenia), rosyjskiemu cywilowi, który nagrwa całe zajście na telefon, pozwala spokojnie uciec, wręcz prosząc go o to...

gratuluję logiki...

zdrawim

chyba slyszysz jak on to mowi.... wcale nie uprzejmie.. a wresz sie z pretensja i zloscia..
ale mozne ruscy krzyczeli to do tych kamerzystow, ze pare osob sie zebralo i nagrywalo i chcialo ich nastraszyc zeby odeszli.

Czas wyszstko pokaze.

narazie trzeba wpolczuc rodzinom ofiar...

nie raz blizny!
ale nigdy pęknięcie

dokładnie...
nie kłóćmy się, bo nie czas na to i nie miejsce.
czas pokaże, ale ja chcę do jasnej ciasnej wiedzieć co tam się naprawdę stało...

wziąłem dźwięk z tego filmu i zdjąłem z niego tak dużo szumu jak potrafię. czy jest może ktoś, kto zna ten nieszczęsny ruski język i wychwyci może coś więcej, niż na oryginale?

tu link
http://w513.wrzuta.pl/audio/16djlZmMpMr/smolensk_dzwiek_po_filtracji

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org