poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pomóżmy łabędziom

Za naszym Centrum Rehabilitacji na Rybakach pływa na rzece stado łabędzi ( ok.60 ptaków ).Są piękne, dostojne i potrzebują pomocy ludzi.
Ciężka i długa zima dała im się we znaki.Nie boją się ludzi, zostawiły swoją dumę i wychodzą z wody na brzeg,aby żebrać o pokarm .Ich zamarznięte dzioby,pokryte soplami lodu, uniemożliwiają im jedzenie chleba, który przynoszą im dobrzy ludzie.Biją się o każdą kruszynę,głód zabił ich naturalny instynkt obronny - chleb wyrywają z ręki.
Pomóżmy dotrwać im do wiosny.Apeluję do kompetentnych ludzi o fachową pomoc i otoczenie stada łębędzi opieką.
Otwórzmy nasze serca i niepoztawajmy obojętni na los tych Królewskich Ptaków !!!!!!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pomóżmy łabędziom

ja moge przyjac takiego labedzia do domu .... na obiad ;) mniam mniam :) buhahahha

swoja droga ciekawy jestem jak smakuje labedz ??:D wie ktos ???

trzeba dać znać Nadleśnictwu

Trzeba zawiadomić Łomżyńskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami.
Tel. 2163183. Towarzystwo zorganizuje pomoc.

A ktoś już to zrobił?

cycq - porąbańcu, tu mowa o ratowaniu ptaków a ty takie bzdury piszesz. Żal mi cię.

Piszcie, co z tymi łabędziami...

Ryskago

Tak trzeba pomóc łabędziom.

Niewiem cycq jest jakis jiewychowany !

CHŁOP Z BUSZU !! NIEWYCHOWANY I NIE ChLUJNY !

W weekendy nie można się dopchać do tych ptaków - kolejka ludzi do dokarmiania.
Największą frajdę mają malce - widziałem może 4-latka (z rodzicem) karmiącego je z ręki (ja bym się bał o takiego malucha).
Nocują trochę dalej w górę rzeki ale wystarczy parę razy zakwakać i w komplecie zjawiają się po żer.

Łabądki najgorsze mają za sobą. W styczniu pływały 4 sztuki. W czasie dużych mrozów było ich ok 10 (później ok 20) - dokarmiały je wtedy dzieci z sąsiedniego bloku. Łabędzie wyłaziły z wody i biegały za dziećmi jak psy - nawet na góry piachu za nimi się wdrapywały. Niesamowity widok. Teraz już nie są tak zdesperowane.

Chyba zdążyły się oswoić.
No i chyba pogoniły bobry - te ostatnie były już tak bezczelne, że na odległość 5m od człowieka jeszcze nie reagowały - przerywały robotę, siadały na baczność i czekały na ciąg dalszy.

Ale moga w każdej chwili zniknąć i to dopiero bedzie problem.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org