Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
vectra przyspiesza internet!? |
dziś sprawdziłem nowe pakiety internetowe vectry: za 65zl/mc dają 8mb a w nocy 16... sprawdzał to ktoś ? myślę o rezygnacji z IST bo tutaj transfery są tragiczne od dawna ..
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: vectra przyspiesza internet!? |
oczywiscie ja sam nie sprawdzilem a jedynie reklame widzialem i na ich stronie przeczytalem :)
|
|
Ja mam ten pakiet i ie narzekam,jest ok
|
|
Transfery tragiczne w IST ? Chyba ci ktoś wiadrem internety podbiera.... w IST jak było tak jest, nie zauważyłem wyraźnej różnicy.... a przechodzenie w Łomży z IST gdziekolwiek to trochę fail.
|
|
Ja mam IST najwyższy pakiet i potwierdzam pomiędzy 17-22 transfery są tragiczne(2 mbit na speedtescie) i nikt mi wiadrem internetu nie podbiera.Ale mimo wszystko bralbym IST ze wzgledu na DC++ i inne bajery.
|
|
Jak masz 16mb to i DC nie potrzebujesz
|
|
ist ma to ze ma upload lepszy w porach gdy nie ma przeciazenia, vectra tego nie daje, ale prawda jest taka ze w godzinach intensywnego ruchu w sieci 15-22 predkost to 2mb wiec jak na taka firme to FAIL. zamiast dac pozadne lacze to nie chca tego utrzymac, a co za problem dac 100Mbit..? na cala lan, i tak maja tych laczy od groma, wtedy konkurencja nigdy by im nie wyskoczyla, ale to taka polityka ich ze jak ktos da 12 to oni dadza dopiero 16Mb itp troche przykre dla nas urzytkownikow, w vectrze speed jest prawidlowy za dnia i nocy, tylko jedynie co to ubolewac mozemy dan uploadem, ale cos za cos ;/ y
|
|
nawet tutaj (us) w godzinach szczytu predkosc spada do 3-5 mbit. to nic dziwnego. poprostu firma nie chce inwestowac i postawic nowego "nod-a" wiec w godzinach szczytu dzielisz to lacze ze wszystkimi na tym samym "nod-zie. co do laczy 100 mbit to sa tutaj dosyc drogie (dokladna oferta to 105 mbit) i w szczycie moze spasc nawet do 45 mbit, plus sa wymagane modemy nowego typu, pracujace na trzech kanalach jednoczesnie. ponarzekaj do firmy to moze cos zaradza.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |