poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Rolnicy myślcie trochę.

Przez głupotę giną ludzie.Kto przy zdrowych zmysłach nocą ,wyjeżdża nieoświetlonym sprzętem na drogi.
Inny przypadek:jak się wiezie złom to trzeba trochę inaczej ładować że o zabezpieczeniu ładunku nie wspomnę.

[IMG=http://img18.imageshack.us/img18/4691/traktork.th.jpg][/IMG]

br1

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Rolnicy myślcie trochę.

do myślacych to wiekszość na wsi nie nalezy ( oczywiscie nie wszyscy) światła? jakie swiatła przeciez w ciągniku światła nie obowiązują , trzeżwość? jaka trzeżwośc , jaka to nie można trzasnąć trzech granatów w wiejskim sklepie i wracać ciągnikiem ? nie to nie dotyczy rolników......

szpenio - człenio!!!!

ogarnijcie sie tam xD

@szpenio "przeciez w ciągniku światła nie obowiązują"

Na jakim ty świecie żyjesz? Oczywiście, że obowiązują.

;) bystrzacha

Niestety, ale na wsi istnieje spoleczne przyzwolenie na jazde po pijaku. Przeciez to normalne, wszyscy tak robia. A sprobuj tylko powiedziec ze tak nie mozna. Powiedza ze nienormalny, albo z ksiezyca sie urwal.Przeciez i tak policja nie zlapie, a to najwazniejsze.

Zamiast pierd*lic glupoty na temat wsi zajrzyjcie sobie za te wasze "miejskie" kolnierze i sprawdzcie ilu mieszczuchow jezdi pijanych samochodami ilu mieszczuchow przyjezdza na wiejskie dyskoteki robic zadyme po pijaku a pozniej mowia a na tej wsi to takie rzeczy sie dzieja

DonVitoCorleone po raz kolejny udowadniasz swoja glupote autor tematu zwrocil uwage na samowolke wiesniakow na naszych drogach a Ty tu wyskakujesz jak filip z konopii o alkoholu i dyskotekach idz sie ogarnij

a ja to niby o czym pisalem o tym ja mieszczuchy bawia sie po alkoholu i o tym ze samochodami jezdza po pijaku ten problem nie tyczy sie tylko wsi ale tez i miasta niech autor bedzie obiektywny piszac o pijanych rolnikach za kierownica traktora niech powie tez o pijanych ludziach z miasta za kolkiem samochodu niech nie uogolnia

Czytam jeszcze raz co napisałem i nigdzie nie mogę znaleźć że napisałem coś o pijanych rolnikach.

DonVitoCorleone-zrób to co ja,przeczytaj jeszcze raz tylko wolniej.Jak wyczytasz coś innego niż ja napisałem,to daj znać.

br1

Za mało Policji na drogach. Za niskie kary.Za szybka jazda kierowców.......Brak rozumu na drogach....i mamy to co mamy.......A miasto od wiochy wcale nie jest lepsze i odwrotnie......Każdy pije i pić trzeba ale z rozumem a nie z kiełbasą....!

DonVitoCorleone w takim razie otwieraj KebabBar u siebie na wiosce a nie w Łomży, i nas "mieszczuchów" nie pytaj jaką bułkę do kebaba chcemy tylko weż ankietę i pochodź tam u siebie od chatki do chatki..:D

green w twojej juz bylem ale nikt nie wiedzial co to kebab...

Jaki tam kebab,już lepiej wybuduj szalet a forumowiczów popytaj się na jaką wysokość umieścić pisuary :D.Po co te bary kebabowe jak i tak jest ich sporo,wystarczy.
Co do tematu tak samo są rolnicy którzy nie myślą jak i miastowi którzy lepsi nie są.Miastowy niech nie poucza rolnika a rolnik miastowego tylko warto samemu ruszyć wyobraźnią,pilnować siebie samego a nie kłócić się który jest lepszy a który nic nie warty.
Głupi temat,który nic dobrego nie wniesie,jedynie kłótnie i sprzeczki tak jak widać.

Jesteś moją kokainą... jestes chyba pierwsza osoba ktora spojrzala na to obiektywnie ze wszedzie sie znajda czarne owce. Dobrze gadasz polac jej/mu :)

Mu :) i nie polać bo jadę na antybiotyku,innym razem :D.
Zawsze patrzę obiektywnie i tak jak należy,szkoda tylko że tu tylu takich napinaczy którzy szukają zaczepek do kłótni i pierd... o dup.. maryny.

Powiem Wam że na wsiach policja cześciej kontroluje ludzi kierujących ciągnikami itp. niż w mieście!!! Teraz nie te czasy co kiedyś, że rolnicy sobie mogli po pijaku jeździć a mandat można było przekupic. Trafiają się ludzie co może pieniędzy nie mają na przegląd techniczny ciągnika, a tym bardziej na remont oświetlenia i tak jeźdzą. Ten temat jest poprostu idiotyczny, założony przez człowieka który nie ma pojecia o tym co pisze. Poprostu "zwykły zarozumiały mieszczuch"

Ale co prawda to prawda. Nikt tym tematem nie chciała wywołać kłótni tylko zwrócić uwagę na pewne istotne rzeczy - teraz zaczynają się prace w polu i rzeczywiście rolnicy jeżdżąc głównymi drogami na pole nie mają przystosowanych pojazdów co może skutkować nieszczęściem..właśnie był nie dawno wypadek w okolicach Wizny - samochód wpadł na nieoświetlony traktor i zaraz pod tira który jechał z naprzeciwka..skończyło się to tragicznie....:(

Autor: karol_012345 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 31-03-10 18:42

Powiem Wam że na wsiach policja cześciej kontroluje ludzi kierujących ciągnikami itp. niż w mieście!!! Teraz nie te czasy co kiedyś, że rolnicy sobie mogli po pijaku jeździć a mandat można było przekupic. Trafiają się ludzie co może pieniędzy nie mają na przegląd techniczny ciągnika, a tym bardziej na remont oświetlenia i tak jeźdzą. Ten temat jest poprostu idiotyczny, założony przez człowieka który nie ma pojecia o tym co pisze. Poprostu "zwykły zarozumiały mieszczuch"

Trafiajaą się ludzie co jeżdżą bez oświetlenia???? Człowieku, ja czesto przejeżdżam przez różne wsie i uwierz mi że czesto widzę takie złomy bez świateł lusterek i w ogóle szkoda gadać. Tylko mi nie mów, że to jednostki, bo nie każdego stać na ciągnik z XXIw. Najczęściej są to stare Władimirce lub Ursusy.
Albo inaczej. Dostają dopłaty i niekoniecznie wydają je na modernizację i renowację sprzętów którymi jeźdża. Wstyd i hańba. I jeszcze niebezpieczeństwo na drodze. Przypomnij sobie ile było już wypadków spowodowanych nieoświetlonymi ciągnikami rolniczymi.......

masz racje kolego biora doplaty z uni i samochody se kupuja a sprzet rolniczy maja w oplakanym stanie szkoda chlopaka znalem go osobiscie ale niepowinien jechac niesprawnym pojazdem

....

Do :karol_12..... Absolutnie nie masz racji ! W mieście też są ludzie, którzy nie zawsze mają pieniążki na remont oświetlenia np . I co ? Po prostu nie jeżdżą ! Byle niechlujny i arogancki wieśniak nie może być uprzywilejowany . Kodeks drogowy jest jeden dla wszystkich . Wieśniacy biorą dotacje i mają takie ulgi w wielu sprawach, o jakich Tobie się nie śniło. Ale chłop polski zawsze narzekał, narzeka i narzekał będzie - tak, aby z siebie nic nie dać . Czyżbyś nie wiedział , skąd przegrana pod Maciejowicami ? Mentalność wsi nie zmieniła się ani na jotę . Pozdr.

jaro2818 nie wiem czy wiesz ale w Polsce dominuja male gospodarstwa i taki rolnik ktory ma powiedzmy 5 ha i kilka kur ze 3 swinki i 2 krowy dostaje nieduze te doplaty wiec sobie nie kupi ani nowego samochodu ani traktora ci rolnicy ktorzy maja duze gospodarstwa badz sa nastawieni na konkretna prokucje np mleko dostaja duze doplaty i akurat oni nie jezdza przestarzalym maja duzy obrot pieniedzmi i moga sobie pozwolic na modernizacje swojego gospodarstwa

Nie jeden z was chciałby miec taki ciągnik jak mają niektórzy "wieśniacy" brrr tak samo brr jak "mieszczuchy" , czasami a nawet teraz coraz częściej taki ciągnik wiecej jest wart niż nasze mieszkanka w bloku. I są często w lepszym stanie niż beemki z niebieskimi światłami ... A debile i buraki są wszędzie niezależnie czy to miasto czy wieś.

a za co oni mieli walczyc pod maciejowicami za pana ktorym ich wyzyskiwal ?? dla nich to zadna roznica byla kto bedzie panem czy Polak czy Niemiec czy Rosjanin czy jeszcze ktos inny a skoro weszlismy w temat historii to ciekawe jaka grupa spoleczna walczyla w trakcie I Wojny Swiatowej o wolnosc?? ...wlasnie ci zli i okrutni chlopki ktorzy maja wszystko w d...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org