Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Renault Scenic 2.0 8v 98r |
Witam mam mały problem z autem mianowicie nierówno pracuje silnik na wolnych obrotach (tak jakby za niskie) na wydechu słychać takie perkotanie, a spalanie jest na poziomie 14l gazu!!! Zastanawiam się czy to nie jakiś czujnik może sonda lambda? Proszę o radę ewentualnie namiary na dobrego mechanika.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Renault Scenic 2.0 8v 98r |
Być może gaz jest do regulacji,udaj się do gazownika.
|
|
Mam ten sam silinik co ty i też mam gaz. Niestety te silnik nie przepadają za gazem :( Mi falują obroty jak jest silnik zimny. Pojechałem do gazownika i powiedział żęby świece wymienić. I tak planuje niedługo zrobic. Mi pali gazu 11litrów w mieście. A powiedz mi tobie też tak słabo działa nadmuch?? Jak włączam na 6 to nie jest to żadna rewelacja. Nie wiem czy tak ma byc czy coś jest nie tak??
|
|
Salon Renault .lomza ul.handlowa 9
|
|
No właśnie też mam ten problem ale myśle że to może przyczyna termostatu bo zazwyczaj dochodzi do połowy i staje.
|
|
Termostat wymieniłem tydzień temu. I to samo :( A nie masz może na sprzedaż bagażnika na dach?? bo pilnie potrzebuje
|
|
http://renault.auto.com.pl/forum/viewforum.php?f=1399 to jest strona do forum moze ci ktos pomoże. A jeszcze jedno nie zbiera ci sie woda w kabinie tzn pod dywanikami z przodu a z tyłu w schowkach??
|
|
nie
|
|
do milaszkiwicza on wam pomaże.
|