czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Buty antypoślizgowe.

Dzisiaj w radiu usłyszałem jaki sposób wymyślili władze Kijowa dla przechodniów przed upadkiem na śliskim chodniku ( tam nie ma komu odśnieżać ani posypywać chodników): trzeba podeszwy butów wyczyścić papierem ściernym, potem posmarować dobrym klejem, później postawić na piasku, aż klej zastygnie razem z piaskiem. Na drugi dzięń buty gotowe. Pomysł godny naśladowania w obecnym czasie. Nie drogi.

Pozdrowienia.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Buty antypoślizgowe.

No tak pomysł napewno nie jest głupi i niedrogi mozna by było u nas w polsce wprowadzic takie metody. Ale jest problem np. w domu masz dywany nowe a tu wchodzisz i cale dywany pobrudzone w piachu i nawet klej sie moze odkleić a potem sa koszty do poniesienia ... trzeba bedzie kupic nowy dywan. I potem buty do wyżucenia a masz takie piękne buty firmy nike. Tak musisz papierem sciermym zetrzeć podeszwy a tak to buty by wytarczyły ci na 2 lata lub wiecej.

eee, tam. A co to za pomysł ?! Tam w Kijowie dla tych nowobogackich można kupić buty z mikrosilniczkami. Mają zainstalowane mini wentylatory do przedmuchiwania drogi i charakterystyczne czuby na wypadek wyczerpania baterii. Działają wtedy jak naturalne pługi śnieżne. Pełno tych butów na wystawacg w dobrych sklepach. Ale drogie. W przeliczeniu na dolary kosztują ok. 40 $. Sam widziałem, nie wszystkich niestety stać !

ADALL

Re: ADALL
Wlasnie nie każdego stać na wydatek 40$ na buty ale mogli by robic buty za 20$ anty poślizgowe wytarte papierem sciernym naozone troche kleju i piasek.

głupi pomysł! wystarcza normalne glany :) lub jeszcze lepiej... jak na kreskówkach :) przywiązmy sobie rakiety tenisowe do butów :)

Don't You Want Somebody To Love?! Don't You Need Smebody To Love?!
I Have Someone =) He Is My Secret.....

Tam obok nowobogackich mieszkają także średniozamożni, biedni i najbiedniejsi, których nie stać na takie luksusy. Taką podeszwę można wykonać we własnym zakresie. Ptysiu, buty można zdejmować na klatce schodowej.

Pozdrowienia.

Gosieńko!
Ja tylko napisałem to co w radiu usłyszłem i trzeba ten pomysł traktować w formie żartu, a widzę że Ty wzięłaś go na poważnie. Nie denerwuj się, bo jeszcze nie jeden głupi pomysł w życiu poznasz .

Pozdrowienia.

Ps. Gosieńko, czy motto pod postem to też jest prywatna tajemnica?

Tak teraz jest. A buty by sie przydały.

Moim zdaniem lepsze byłyby takie kolczaste podkładki pod buty używane do spólchniania trawników. Mocuje się je do butów paskami i ma się buty z kilkucentymetrowymi kolcami. Do nabycia w sklepach ogrodniczych - polecam.

Ale te kolce mogły by być zle ponieważ nie kazdy by chodził po trawniku ale na trawniku nie potrzebny chyba ci sa buty antyposlizgowe.

...idiota

cycq idiota to cie robił i niedorobił idź lepiej jeszcze spać ale pierw paciorek i siusiu/. brudasie jeden

Maćku drogi!! Czy " :) " takie buźki dla Ciebie są oznaką mojego zdenerwowania?! Jeżeli tak, to niestety ale źle je zinterpretowałeś :P co do mojego motta pod postem to jest ono cytatem z pewenej piosenki, a ostatnia linijka jest moim dodatkiem.
Bardzo gorąco Cię pozdrawiam i coraz bardziej mnie intrygujesz.....

GoSieŃkA - zakochałaś sie ?

uuuuuuuuuuuuuuuu..... już 7 miesięcy KOCHAM :)

własnie zauwazylem a zdradzisz sekret w kim ? (niemusiszm mówic bo ja moge nieznać)

Gosieńko!
Czy nie lepiej by to wyglądało, żeby było to napisane w języku polskim, tłumacząc to, wychodzi przekład w formie bezosobowej. Razi mnie to, że tak kaleczycie mowę ojczystą wstawkami w języku angiejskim. Chyba dla szpanu. Chcąc przeczytac Wasze posty, trzeb mieć pod ręką słownik angielski. Nie wszyscy są biegli w mowie i piśmie w języku angielskim.

To jest tak jak polacy spiewaja angielskie piosenki

Żyjemy w XXI wieku, kultrua naglosaska jest kulturą dominującą i chcąc nie chcąc duuuuużo słów lecz także zwyczajów itp. zapożyczamy z tej własnie kultury. Mojego podpisu nie przetłumaczę bo straci sens! Jak już mówiłam to jest z piosenki!! Niestety w Polsce nie robi się jeszcze muzyki tego typu na poziomie więc naprawdę nie ma się czemu dziwić że mam "motto", jak to sam nazwałeś po angielsku! =) Buziacki dla Dziadka Maćka :*

Gosieńko nie zapominaj o naszej słowiańskiej kulturze, nie jest wcale gorsza od anglosaskiej i dlatego że jest wiek XXI, to musimy ściągać wszystko z zachodu? Co zachodnie to modne. Niedługo zapomnimy o naszym języku, zwyczajach, świętach i obrzędach. Szczególnie młodzież podatna jest na nowinki anglosaskie. Dlaczego ma Nas zdominować kultura anglosaska, a czemu nie może być odwrotnie?

Pozdrowienia dla młodzieży.

w XXI wieku zyjemy to prawda.

przygotowuję się aktualnie do matury, co nie oznacza ze jestem w klasie maturalnej :P (nie powiem ile mam lat, bo Maciek powie że się poniża rozkminiając z Małolatką jakąś na forum ----> :* <---- dla Maćka i żart to jest (!!) :) i z problemem wpływów obcych kultur na kulturę rodzimą jestem dość obeznana! ja nie mówię że to dobrze że ulegamy kulturze anglosaskiej! ale zastanówmy się czy my mamy coś do zaoferowania! jeśli podoba mi sie pewna piosenka niepolska to jej słucham! :) i nie widzę nic w tym złego!! owszem mamy "fajoskie" zespoły polskie typu: Red Head (ups niepolska nazwa... :/) lub Ich Troje :) ale to nie jest zadowalające.....
i jeszcze coś.... to co polskie w miarę dobre to jest równiez bardzo często drogie :( a to co np. made in China jest dla mnie przystępniejsze!! tyle na ten temat! czekam na odpowiedź jeśli takowa będzie :*

chinczycy najlepsze buty antypoślizgowe by robili ! Popierwam wszystkich wykonawców butow antyposlizgowych.

Ja też polskie rzeczy popieram: np. ogórki małosolne !! :))

ADALL

ogórki małosolne są dobre ale jeszcze lepsze jest jedzenie z wiochy kielbacha z chlebem jak to powiedziala Gosienka.

Nie wiem o co chodzi bo nie czytałem :/ więc nie wypowiem się na ten temat :P

oj trzeba czytać i wypowiedzieć sie na w/w temat.

GoSieŃkA: masz rację. Broń Boże, nie zdradzaj swojego wieku, bo tu aż roi się od zboczeńców :))

ADALL

...ui wszelkiej masci ignorantow !!!!

Ach, te Gosieńki to dożarte stworzenia są...:))

Ryskago

hehe zboczency moze i są hehe (napewno nie ja )

mam 17 lat :) powiedzieć gdzie mieszkam?! :P :P

gosienka wystarczy a co do butów to to jest chyba najlepszy wynalazek w kijowie !

A jak ktoś zboczy z temata to kimże jest??

Ryskago

no ja nieweim a co sie stało Ryskago ?

Ptyś o to ze wg Ryksago ktoś kto zboczy tematu jest zbokiem :) jestesmy wszyscy zbokami :D mi się podoba taka wizja :)

osz ty ja nie jestem zbokiem ja nie jestem taki !

no to po co zbaczasz z tematu Zboczku?! :p;p;p;p;p;p

A jak nie udzielam się w danym temacie, tylko stoję z boczku, to tyż jezdem zboczkiem???

ja już sama nie wiem kto jest a kto nie jest :) Ryskago przecież sama wymyśliłaś to to wiesz najlepiej kto jest a kto nie :) więc jak?!

z(o)boczę do Słownika Wyrazów Obcych - może to coś wyjaśni...

Tigerek jest dobry w definicjach wszelakich...:)
Tigerek liczymy na Ciebie!!

Tiger Tiger Tiger!!! Pomożecie?!.....

Właśnie świeże mięsko dostał za kratki, więc dajmy Mu może się posilić w spokoju...:)

no niech i tak będzie! =)

Karol Żera (1743-1798+) - Facecyja 57 - Gospodarska rada na dobre butów używanie

"Sekret: Żeby but długo trwał, niech wiechieć nigdy w bucie nie nocuje.
Sekret: Jakim sposobem but na nogi włożyć, gdy się on zsechłszy, pół roku aabo rok leżał?
Odpowiedź: Zagrzej garnuszek piwa z masłem i w niego wlej. Pochiłbawszy trochę, wylej i kładź na nogi. Abo, gdyć to będzie przytrudno, to samej wody wlej i pochiłbawszy trochę resztę wylej i kładź go na nogi, a będzie tak wygodny, jakbyś go wczoraj miał na nogach.
Pożytków stąd masz dwa. Raz, że ci nogi nie będzie mulał; drugi raz, gdybyś go zeschłego włożył na nogę, tedyby za jeden dzień owe w rzemieniu piłki, które się przez zeschłość, jak piłką dratwy, przegryzą i we dwa abo we trzy dni podeszew odpadnie, gdy zaś tym sposobem odwilżysz, to te piłki rozmokną i dratwy rznąć nie będą.
Gdy tedy jeszcze zechcesz, aby ci podeszwy stało na czas długi, to podeszew posmaruj delikatnie smołą płynącą z pojazdu, po niej posyp drobnym piaskiem, a ten, gdy przylgnie do podeszwy poszmarowanej smolą, będzie się drzeć piasek ze smołą, a podeszew tymczasem w całości swej będzie zostawać. Co możesz tak uczynić drugi i trzeci raz abo i więcej. Bądź zdrów!"

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

:))))))

Zagadka:

Takiemu jednemu panu by sie przydaly, co to go wczoraj w telewizji pokazywali.

O kogo chodzi ?

Kefas,

No to dzisiok jak przyde do dom, to sie biere za te smołe...:D

Frotuś,

Pojencia ni mom!!! Wczora ino Krecika puszczali u mnie w tv...:)

Pozdrawiam

To jak tu na forum są wyrazy obce to po jakiemu my mówimy ?

Esperanto...:))

To juz niedlugo chyba tylko ja będe tu pisał do was po polsku ;)

ej wiecie co?! a ja nie wiem co to eperanto =(

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org