piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
kto został zaatakowany przez czeczenów?

witam, tak jak w temacie chciałabym się dowiedzieć, kto może napisać, że został zaatakowany przez czeczenów? gdzie to miało miejsce i w jaki sposób zostaliście zaatakowani? czy była to jedna osoba czy więcej? informacji tych potrzebuję do napisania pracy na zajęcia. bardzo proszę, aby osoby, które nie mają nic rozsądnego do powiedzenia na ten temat nie wypowiadały się. dziękuję też za wszelkie przydatne informacje

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: kto został zaatakowany przez czeczenów?

proszę także o POZYTYWNE opinie o Czeczenach

to bardziej gdzieś na forach kombatantów rosyjskich, którzy walczyli w czeczenii, oni byli często atakowani przez czeczeńskich partyzantów.
P.S. jak napiszesz tą pracę, zwiń ją w rulon, wsuń do środka metalowy pręt i jeb... się tą pracą w głowę...

niepajacujty - nie chcę mi się rozpisywać, więc po prostu: zamknij mordę.

nie jestem rasista,
gadam nawet z czarnymi
czarni potrafia, byc' kulturalni i na nich zbijam najwiekszy biznes
tyle na temat

ja po prostu chcę udowodnić, ze nie wszyscy mieszkańcy Łomży są negatywnie nastawieni do czeczenów. Przeczytałam w Nesweeku artykuł, w którym jest napisane, że łomżanie to rasiści a przecież nie wszyscy tacy są dlatego zadałam takie pytania, żeby udowodnić, że w każdej narodowości są złe osoby i każdy potrafi zrobić innym krzywdę.

do Donald: jeśli masz zamiar mnie obrażać to lepiej nic nie pisz

ja widziałem jak 2 małych Czeczenów zaatakowało małego chłopca, wszyscy mieli mniej wiecej po 6-10lat. Jeden z Czeczenów bił Polaka po twarzy a drugi, do momentu nim tam dobiegłem z samochodu, nagrywal to na komórkę. Kiedy nakrzyczałem i zapytałem czemu tak robią, co to ma znaczyć?? to oczywiście odpowiedz jakby wyuczona! cos w stulu " pan on mi ubliżać, on mnie przezywać" Kto nie widzial tego polskiego chłopca, może pomyśleć że tak było. Ja wiem że nie, on miał minę jakbym uratował mu życie, był blady, przestraszony i nie był w stanie wydisić z siebie nawet jednego słowa!

Szkodzą Rosji...
Może dlatego nie mam nic przeciwko nim (a nawet nieśmiało popieram).

Poza tym wśród nich są także ludzie wykształceni i mądrzy. Poznałem nawet jednego takiego.
Wśród nas też są ludzie mądrzy - poznałem nawet jednego takiego.

P.S. Głupków żadnej narodowości poznawać nie mam przyjemności...

raz piardłem w błękitnej lagunie

Czesio lubisz South Parka co ? ;d

no :)

Ci Czeczeni, którzy walczyli z Rosją to są spokojni - niestety jest ich mało i są w podeszłym wieku. Najbardziej agresywni są młodzi.
Na przykładzie Francji można przypuszczać, że popalić nam dadzą ci urodzeniu tutaj - będą czuli się pewnie, będą wiedzieli, że są bezkarni. Za 10 - 15 lat miłośnicy Czeczenów zmienią zdanie.

Co do pytania - do mnie kiedyś coś tam po rusku gadali. Nie był to atak, ale przyjemnie mi też nie było - wyglądali na pewnych siebie i napalonych.
Popytaj policjantów - oficjalnie nikt ci nie odpowie, ale w luźnej rozmowie policjanci przyznają, że jest z Czeczenami duży problem. Kiedyś podczas kontroli drogowej zagadałam i przyznali, że przypadki agresji Czeczenów są częste, często wyzywają policjantów i "stawiają się" jednak policjanci boją się zgłaszać takie przypadki, bo zaraz adwokaci, Ocalenie, przełożeni, media na nich atak przeprowadzają i szukają dziury w całym.

1. lab.os3.nl ? To i tam macie Czeczenów ?

2. Że po rusku zagadali ? To coś nagannego ?
A co mówili ? Coś złego ?
Chcieli coś ? Psioczyli czy chwalili ?

3. Nie twierdzę, że nie ma z nimi problemów. Nie twierdzę też, że z nami nie ma problemów. A problemów nie lubię.
Lubię ludzi miłych. Boję się ludzi niemiłych (bez względu na narodowość). Dlatego bałbym się nocnej Pragi i nocnej Łomżycy. Bardziej Pragi...

4. Twierdzę, że ludzie dzielą się nie ze względu na kolory (języki, wiarę, pochodzenie itp).

Sztuczne są podziały przykładowo na:
- z Grajewa/z Zambrowa
- prawosławny/rastafarianin
- żólty/czerwonoskóry
- Eskimos/Pigmej
- Niemiec/Czech
Sztuczne bo nie nadają/nie ujmują konkretnym ludziom jakiejś konkretnej wartości.

Prawdziwe są tylko podzialy wartościujące:
- glupi/mądrzy - mądry wartościowy
- dobrzy/żli - dobry wartościowy
- kobiety/mężczyźni - dla mężczyzny kobieta wartościowa/verte
- dzieci/dorośli - o dzieci trzeba dać (wartościowe)

Sorry: sztuczne podziały to takie, które się sporządza na potrzeby statystyki a nie ludzi.

Nie twierdzę, że nie da się ludzi podzielić na czarnych i białych. Da się. Tak samo da się ludzi podzielić na łysych i resztę. To też sluży wyłącznie statystyce a nie mnie. No bo jak spotkam czarnego i na dodatek łysego to co mam o nim myśleć ?

No, fajny temat :)
Jak dotąd:
a/ 6-10 letni Czeczeni zaatakowali małego chłopca (post Soho),
b/ zaatakowali Wietnamczyka (informacja Policji).

Sporo jak na tę całą akcję :)

Pozdrawiam.

Wygląda na to, że opinia o nich powstaje na zasadzie : słyszałem, że .... ; jeden taki mówił mojemu koledze ... ; ktoś mówił mojej znajomej ... itd ...
Raptem tworzy się opinia negatywna i nie wiadomo skąd. Koronnym argumentem, najczęściej tu podnoszonym są kwoty, które dostają uchodźcy od naszego państwa. To też wiele mówi o nas. Jeśli ktoś uważa, że jeśli nie damy im, to dla nas będzie więcej, to jest to dość płaskie myślenie. Jeśli idzie o mnie, to kilku z nich spotkałem w jakimś barze, gdzie przegrywali spore sumy na automatach do gier, a potem, jeśli wygrali, to dość stanowczo domagali się wypłaty wygranej. To trochę mnie dziwiło, że grają, bo przecież ich nie stać. No ale to już ich wybór. Ci których spotkałem dość dobrze mówili po polsku, a to też o czymś świadczy.
Podsumowując : liczba wypowiedzi o agresywnych zachowaniach Czeczenów świadczy, że problem został rozdmuchany i jest sztuczny.
cbdo , pozdrawiam :-))

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)

uomrzan: walnij sie w pusta banie.jakie sztuczne podzialy?normalny jestes?
podzialy sa od zawsze i chyba tak juz zostanie.i to jest naturalne.boisz sie lomzycy w nocy?walnij sobie zastrzyk z testosteronu bo widze ze masz go powaznie brak.powiedz jeszcze czego sie nie boisz?

kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania

up

the thruth tracker

uomrzan - zapytaj się Czeczena, czy wg niego wszyscy ludzie są równi - czy ateista zasługuje na takie same przywileje jak Muzułmanin, czy gej ma prawo do życia, czy Polak zasługuje na taki sam szacunek jak Czeczen. Gwarantuje ci, że debilna polityczna poprawność ci minie.

Pierr- dlaczego sądzisz, że ich nie stać? Stać ich na czarne VW i BMW, na nowoczesne komórki, na skórzane kurtki to niby czemu nie stać ich na automaty?
U nich rodzina to conajmniej 6 osób a to daje 3600 zł miesięcznie zasiłku.

Podnoszę.

Ciekawym, kogo jeszcze zaatakowali :)

Pozdrawiam.

Magdaleno
Pytałaś? Znasz odpowiedzi? To je tutaj przytocz, bo jak myślę, to są Twoje domniemania z obiegowych opinii. Myślę, że wśród nich jak i wśród nas są ludzie dobrzy i źli, są glupsi i mądrzejsi, cwańsi i mniej zaradni ... nie umiem czuć niechęci do zbiorowości, owszem mogę nie lubić lub nie akceptować czyjegoś postępowania ale tak w czambuł wszystkich Czeczenów, czy Ormian, czy Żydów lub jakiejkolwiek innej nacji, to bym już nie potrafił.
To by było na tyle ..

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)

magdalena316

czemu ktoś kto jest tolerancyjny, uprzejmy w/g mnie normalny powinien się zmienić ze względu na to, że w jego otoczeniu są ludzie o przeciwnym charakterze? dzięki takim osobom w tym wielkim bajzlu w którym żyjemy są jeszcze ostatki NORMALNEGO człowieczeństwa, można z tym walczyć ale nie trzeba od razu zmieniać się w ścierwo

uomrzan

w pełni popieram Twoje wypowiedzi w tym temacie (nocnej Łomżycy tylko się nie boję, może o czymśnie wiem...)

pozdro

1. Magdalena: mogę zapytać Czeczena - ale którego ? Wystarczy jeden, żeby mieć zdanie o nastepnym ?

Nigdy nie napisałem, że wszyscy ludzie są równi ! Wręcz przeciwnie !

Nie są i nie należy ich traktować równo. Ten, który mi szkodzi jest zły. Ten, ktory pomaga - dobry. Głupi jest gorszy niż mądry. Chama traktowac należy inaczej. Pedał jest szkodnikiem (bo sam siebie wyklucza z rywalizacji o przetrwanie genów ludzkich). Przestępca jest gorszy od uczciwego. W rywalizacji konkurująca firma (osoba, drużyna) jest tą którą należy pokonać (ale nie delikatnie tak jakoś tylko ZMIAŻDZYĆ). Niektórym przeszkadza palący, innemu napity, jeszcze innemu kaszlący lub wyperfumowany.
Każdy wartościuje inaczej.

Tutaj pojawia się poważny problem. Skoro każdy uważa inaczej to co stanowi o normie społecznej. Czyje poglądy ? Które ? Jak je sumować ?
Odpowiem - olać to - najważniejsze jest to co ja/ty myslisz. Jeśli byłeś wychowany podobnie jak ja, jesteś osobą myślącą i jesteś mężczyzną a życie nie potraktowało Cię zdecydowanie gorzej od reszty to normy mamy prawdopodobnie te same.
Ciekawym zbiegiem te najbardziej podstawowe normy są prawie identyczne na całym świecie.

Czym innym jest wartościowanie a czym innym dbałość, troska lub obojętność.
Uważam, że JA jestem najważniejszy.
Potem moja rodzina, znajomi sąsiedzi, mieszkańcy Łomży, Polacy itd... Myśląc w tych kategoriach Czeczeni są dość daleko i relatywnie słabo zależy mi na ich powodzeniu. Co nie znaczy, że ich wartościuję.
Takie myślenie jest naturalne dla każdego czlowieka. Powiedzmy, że ktoś twierdzi że sąsiad jest ważniejszy niż on sam, i że to sąsiad powienien wygrać w lotto. Jeśli tak twierdzi to kłamie.

2. kaligulik: Boję się wszystkiego - wczoraj po meczu bałem się wrócic do domu.

P.S. Z idiotami się nie dyskutuje bo ktos z boku może nie odrożnić - dlatego dyskusji z idiotami należy unikać.

jesteś gość

Teraz mogę odpowiedzieć na pytanie: Moskwa została zaatakowana przez Czeczenów.

uomrzan - najpierw zapytaj jednego, potem następnego. Jak pogadasz z kilkunastoma to już będziesz mógł sobie o nich zdanie wyrobić.

Hanes - głupie pytanie. Jak ktoś jest tolerancyjny, wręcz ciotowaty i w jego środowisku pojawia się agresywny cham to oczywiste jest, że ten politycznie poprawny idiota albo się zmieni i zacznie walczyć albo zginie. Popatrz na Francję - tam jak Muzułmanie biją Francuza to żaden przechodzień nie stanie w ego obronie - wszyscy się tylko patrzą - bo przecież sią tolerancyjni i brzydzą się przemocą. Kiedyś był taki filmik jak śniadzi bili pasażerów w autobusie.

Pierre - znam bardzo dobrzę osobę pracującą z Czeczenami. "********** chrześcijanin"- o innowiercach, "żółtki to piedierasty" - o wietnamczykach , to ich określenia. Oczywiście ta osoba nigdy nie poruszała z nimi drażliwych tematów (religia, narodowość, kultura, równouprawnienie), gdyby o tym z nimi pogadać na pewno usłyszałoby się wiele niecenzuralnych słów.

Ktoś szuka dziury w całym i nie może znaleźć. I napewno w końcu powiedzą razem z koszernymi gazetami i innymi mediami, że pan poseł zawinił.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org