Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
lomzynskie kanarki |
są smieszni...to wszystko co cisnie mi sie na usta jak widze jak stoi takich trzech delikwentuw na mrozie, z soplami u nosa,snieg pizdzi po oczach i czekaja zeby komus zjebac humor wlepiajac mu bilet karny.ale niedajcie sie zwiesc ich wygladowi,tak naprawde to twardziele z krwi i kosci,nieprzepuszcza nikomu,nie masz bileciku to nie ma zmiluj!! raz bylem swiadkiem takiej sytuacji: jade sobie jakim tam czerwoniakiem spokojnie ( bo miesieczny mialem ;) nagle,na rondzie "PSSSSSSSSYT" otwieraja sie tylko jedne dzwi i wpadaja, z szalem w oczach, dwa kanarki."bileciki do kontroli" no to ja mu "pyk" miesieczny,odchodzi.przyszla kolej na pewna starsza pania( w sumie dziwiw sie czemu prosili ja o bilet, w swoim wieku powinna miec darmowe przejazdy), ona na luzie wyciaga bilet (wieloprzejazedowy) pewna swego...a tu niestety... bilet nie jest skasowany...po prostu zabraklo tuszu w kasoniku...na nic sie zdaly tlumaczenia ze kasowala, tylko niesprawdzila...i widzialem jak z dzika satyswakcja wyprowadzaja ta pania z autobusu i wypisuja mandacik...zenada a na koniec kawal :) -jak robi kukulka ???? -ku ku ku ku -jak robi kanarek -???????!!!!! - BILECIKI DO KONTROLI !!!!!!! TO BY BYLO NA TYLE :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: lomzynskie kanarki |
Ja wracalem autobusem ze szkoły i stał jeden kanarek wsiadł do autobusu (jechałem linią numer 2) zobaczył ze sam nie sprawdzi tylu osób i tylko napisał że sprawdzil ten autobus a naprawde tylko wsiad cos napisal i wysiadł moze czekał na kumpli i chcial niestać na dworze i wsiadłdo autobusu ocieplił sie i wysiadł. Nasze Łomżyńskie kanarki boja sie młodzieży a te zaś z Warszawy odrazu czepjaja sie zabyle co.
|
|
Kanary są niefer !!
|
|
lomzynskie kanary powinny sie cieszyc ze nie maja tak przejebane jak kanary warszawskie...tam o godzinie 22 w tramwajach kazdy robi co chce..."mozna" pic co sie chce,palic co sie chce...istana samowolka...jezdzilem takimi tramwajami dosyc czesto.... i nigdy nie milame zadnej lipy... a wrecz przeciwnie..czesto bylem czestopwany alkocholem ktorego lepiej nie odmawiac, ale mi to nawet przez mysl nie przeszlo :-] kanary wtedy nawet nie wchodza do tramwaju...a nawet jak wchodza to najpierw rozgladaja sie czy jest bezpiecznie a dopiero wtedy sprawdzaja bilety:) i tak powinno byc w lomzy :) ...tylko tramwajow brak ;///
|
|
Łomza nie Warszawa ale tramwaj chyba mieć swój będzie.
|
|
Ptysiu, ty coś wiesz ale nie do końca. Ten "kanarek wcale nie wpisywał że sprawdzał bilety tylko kontrolował kierowcy czas przyjazdu, tak że nie pisz o czymś jeśli ma być to jakiś domysł, wal fakty. Cycq, a ty chyba jesteś z księżyca jeśli cie rajcuje taki dreszczyk emocji że żulostwo robi co chce w tramwaju to życze sukcesów, do czasu aż przestaną cię częstować a dadzą w mo...to chyba nie jest miejsce na imprezkę? A wracając do tematu, ci co maja bilet nie obawiają się kanarów. Czemu nikt nie wpada na pomysł żeby pojeżdzić na gapę taxi, spróbujcie, myśle że lepiej trafić na kanara. P.S. Ptyś aty się chyba gubisz w tym co piszesz. Cytuje: tylko napisał że sprawdzil ten autobus a naprawde tylko wsiad cos napisal. To chłopie w końcu wpisał że sprawdził czy tylko coś wpisał?????
|
|
Aha jeszcze jedno Cycq, piszesz że są śmieszni? A ja myślę że ktoś to musi robić, wykonują poprostu swoją pracę zarabiają w ten sposób na chleb dla swojch rodzin, wyobraż sobie gdyby ich nie było dawno byś zasówał piechotą bo te MPK by nie istniały poprostu by splajtowały,więc kto tu jest śmieszny? Mam nadzieje że ty masz fajną robótkę której nie musisz się wstydzić, i nikt nie napisze o tobie na tym forum że ten koleś to jest śmieszny z to swoją robotą.
|
|
STRASZNIE MNIE RAJCUJE TAKI DRESZCZYK emocji ...mam mokro w majtach jak jakis zul podaje mi butelke,i daje uswiechtana pojare... to jest cos co mnie kreci jak nic na swiecie ;-]] cytuje "...to chyba nie jest miejsce na imprezkę?" to ja odpowiem...a na co ?? lepiej siedziec jak ten buc i patrzec sie tepo za okno do nikogo sie nie odzywac i na nikogo nie patrzec bo akurat za to moga dac ci w morde... daj spokoj "MORDA NIE SZKLANKA" a do ludzi trzeba z sercem (a czasami z flaszko) podchodzic :))) TO BY BYLO NA TYLE :)
|
|
cycq: Ty światowiec jesteś. Ja nie mam kasy nawet na MPK i wszędzie zasuwam piechotką. Nikt mnie także nigdy nie obdarował darmowym bilecikiem. Piszesz, że nocne autobusy i balangi w nich (Wa-wa po 22.00) to dla Ciebie "chleb z masłem". Masz 21 lat i teraz jeździsz MPK po Łomży. Posługujesz się bilecikiem miesięcznym. Czyżby jakieś urojenia albo rozdwojenie jaźni? Przybyłeś po studiach w stolicy robić na prowincji karierę ??? ADALL
|
|
ja to dopiero jestem smieszny bo jestem pasozytem i pasozytuje na swoich rodzicach ktorzy na mnie lozo hajsik i mam zamiar robic to jak najdluzej sie da i bylbym glupi gdubum tego nie wykorzystywal ;-]] narazie studiouje a studiowanie to najlepsza praca dla czlowieka w moim wieku :) polecam wszystkim ..wracajacc do tematu,oni jednak sa smieszni bo dla mnie kontrolerzy biletow w lomzy to buractwo pierwszej wody od ktorych czesto jedzie alkocholem,a na dodatek to wredne skorumpowane skur...ny ktorzy sie ciesza jak kogos jadacego na gape zlapia.mnie zlapali dwa razy... i dwa razy od podalem im dowod osobisty, co jeden do drugiego skwitowal krotkim " teee popatrz on ma plastikowy miesieczny..hehehe " tak jak muwilem buractwo pierwszej wody takie moje zdanie na ten temat!!!!!
|
|
ja nie masz kasy to napewno nie jest muj, a wylacznie twoj problem, ze nikt cie nie obdarowal biletem tez nie muj problem, widocznie nikomu sie nie spodobal twoj wyglad na tyle zeby oddac ci niepotrzebny bilet. zadnym miesiecznym...zawiode cie ..niestety nie mam miesiecznego, jezdze samochodem ;)) widac ze masz kompleksy powazne ze meiszkasz w lomzy... piszesz "stolicy" ," na prowincje" o co ci chodzi ??jaka kariere????jakie rozdwojenie jazni??? takie moje zdanie na ten temat!!!!!
|
|
POST WYZEJ POWINIEN ZACZYNAC SIE OD SLOWA "JAK" A NIE "JA" ;-]] ADALL miesieczny mialem kiedy jeszce chodzilem do liceum ....i sytuacja jaka byla opisana w pierwszym poscie to wlasnie wtedy miala miejsce A TERAZ WOZE DUPE SAMOCHODEM I MAM ******** NA KANARY !!!!! to tyle na ten temat!!!!!! KEEP HIGH!!
|
|
Nooo teraz widze że Ty Cycq to jesteś z lepszej gliny i jak ktoś ci nadepnie na odcisk to Boże zmiłuj, wiesz dziwie Ci się bo jeśli tak jesteś cięty na tych"kanarków" a widziałeś i czułeś że jedzie wódą to nie wiesz co się robi? oni są w robocie, chyba masz tel.kom.997 i tyle, i dziś nie wściekał byś że kanary BLE. A wracając do tego że( lepiej się nie odzywać) to chodziło mi o to że takie rzeczy o których piszesz nie powinny mieć miejsca( picie,palenie,bójki) powinniśmy czuć się bezpiecznie jadąc do szkoły czy pracy. Takie moje zdanie na ten temat !!!
|
|
Jeżeli chodzi o "kanarki" to nawet nie ma co ich prosić o zmiłowanie bo od każdego karnego mandatu mają odpalaną działkę... Ja tam do nich nic nie mam... chce jechać kupuję bilet, nie mam biletu ide z buta... Jak jadę bez biletu i mnie akurat trafią - moja strata... Trudno...;) Szkoda tylko że nie jest powszechny w Łomży zwyczaj przekazywania biletów przy wysiadaniu, ale myslę że to dlatego że większośc jeździ na wieloprzejazdówkach... Pozdrawiam... k_T
|
|
No i właśnie Stary bardzo się mylisz bo sam byłem nie raz! świadkiem jak Łomżyńskie kanarki puszczały delikwenta "wolno". A spróbuj tego z tymi co teraz są z Warszawy. Pozdrawiam....
|
|
cytuje leszek16064 :"wiesz dziwie Ci się bo jeśli tak jesteś cięty na tych"kanarków" a widziałeś i czułeś że jedzie wódą to nie wiesz co się robi? oni są w robocie, chyba masz tel.kom.997 i tyle..." gdybym byl konfidentem to napewno bym tak zrobil...no comment
|
|
cytuje leszek16064: "No i właśnie Stary bardzo się mylisz bo sam byłem nie raz! świadkiem jak Łomżyńskie kanarki puszczały delikwenta "wolno"...puszczaja ale zapewne wczesniej dostali w łape...ale tego pewnie juz twe sokole oczy niedostrzegly
|
|
To po co drążysz temat," nie zlapałes za rękę to nie pisz że tam coś,kiedyś od kogoś jechało wódą" może jakiś nachlany pasażer go oblał "siwuchą" ? he,he , to tyle.
|
|
Tak, dostały w łape od 10 letniego dziecka!!! zastanów się co piszesz, pewnie żyją z łapówek, taki to dochodowy interes.
|
|
jakbyś tym swoim samochodem jeździł, to byś tak nie klnął na kanary. No, chyba, że pisząc "woże dupe samochodem" miałeś na myśli, że jesteś kierowcą któregoś z opisywanych czerwoniaków". Zwracam honor panie kierowco. A te studia, to chyba wieczorowe jakieś, po robocie w MPK !!?? ADALL
|
|
>>lomzynskie kanary powinny sie cieszyc ze nie maja tak przejebane jak >>kanary warszawskie...tam o godzinie 22 w tramwajach kazdy robi co >>chce..."mozna" pic co sie chce,palic co sie chce...istana samowolka...>>jezdzilem takimi tramwajami dosyc czesto.... i nigdy nie milame zadnej >>lipy... a wrecz przeciwnie..czesto bylem czestopwany alkocholem ktorego >>lepiej nie odmawiac, ale mi to nawet przez mysl nie przeszlo :-] kanary >>wtedy nawet nie wchodza do tramwaju...a nawet jak wchodza to >>najpierw rozgladaja sie czy jest bezpiecznie a dopiero wtedy >>sprawdzaja bilety:) i tak powinno byc w lomzy :) Sądząc po twoich błędach ortograficznych, to może i studiujesz, ale chyba co najwyżej w podstawówce w Łomży...
|
|
Cytuje:(gdybym byl konfidentem to napewno bym tak zrobil) no tak kochany internet można sobie zarzucać co i komu się chce,publicznie posądzać o branie w łapę i pijaństwo, jak anonimowo to ok, ale jak pokazać że nie jestem obojętny na,takie zachowanie, cytuję:( to buractwo pierwszej wody od ktorych czesto jedzie alkocholem)i(puszczaja ale zapewne wczesniej dostali w łape) i zrobić to co się w takich sytuacjach powinno zrobić,to już dla ciebie konfidencja.
|
|
Ale wpadka niedowiary w autobusie są kanary a ten KANAR choć ... duży nie zakłuci mi podróży.
|
|
HWDK
|
|
ale wy macie naj e b a n e w e łbach !!!!! bes kitu... Autor: leszek16064 (80.240.171.---) Data: 08-03-05 15:53 Tak, dostały w łape od 10 letniego dziecka!!! zastanów się co piszesz, pewnie żyją z łapówek, taki to dochodowy interes. sam buraku pisales ze widziales jak kogos [puszcza;li ....zkad moglem wiedcziec ze mial 10 lat ????? a pozatym mozesz zjesc moje jajca frajerze !!!!!! bo jak widze z jaka checia dzwonic lubisz na psy to jestes konfi i takim frajerom pogarde adall i nemo czy jak cie tam zwo,jedno zdanie w waszym kierunku : ZJEDZCIE MI MAJTY FRAJERKI !!!!!!!!! ADALL NAWET NA BILET NIE MA I JA Z TAKICH FRAJEROW PI ZDE CISNE !!!!!! JA ODCHODZE A WY ZOSTANCIE NA TYM ZJE BA NYM FORUM I DALEJ KISCIE OGORY PRZED NETEM !!!!!!!!! PASZLI !!!!!!!!! ZJEDZTA MUJ HUUUUUUUUUJ DLA KONFIDENTUW POGARDE I WSTRET !!!!!!!! ZAWSZE I WSZEDZIE POLICJA JE B A N A BEDZIE !!!!!!!1 MAM POMYSL NA FLESZMOBA ...WESCIE SIE WSZYSCY ZBIEZCIE I OBSRAJCIE SE KLATY, NA TAKIEGO FLESZMOBA TO I JA BYM PRZYSZEDL !!!!!
|
|
bo ja mam na was w-y-j-e-b-a-n-e!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Te kanary to mnie wkurzają, że podczas kontroli trzymają autobus 5 albo i więcej minut w żadnym mieście nie widziałem takich zwyczajów w innych miastach to kanary wsiadają i kontrolują podczas jazdy. Nie wiem z kąd oni mają takie zwyczaje. Czy ich nie obchodzi ze kierowca powinien trzymać się rozkładu jazdy tyle razy się przez nich spóźniłem do pracy.
|
|
Student. Szkoda slów!!!
|
|
BUHAHAHAHAHAHA JAKIE WKRETY
|
|
Stódend, hahahahahahahahahahahaa. Czereśniak spod Łomży - ot co! Wiem to, bo prastary lud pastewnych (buraki) podczas omłotów zboża takim językiem się porozumiewają ! Ktoś mu dziś widocznie kopa w dupę zasadził i dlatego go tak nerwa trzepła, jak to mawia czasami poczciwy Ferdek Kiepski. ADALL
|
|
Kasuje się bilet to i się nie przejmuje kanarkami. Kanarki takie same jak inne, tyle, że nie żółte :) NiemoralnieNormalna
|
|
Kanarki nie są groźne gdy masz bilet.
|
|
Żenada... Co do kanarków to niech mnie całują w d*** :-) Złapali mnie, i zamiast spisać dane z legitymacji szkolnej, zawieźli mnie idioci na komendę... H W D K Pozdrawiam
|
|
Takie sa kanary bo ich oszukuja !!
|
|
Autor: ADALL (---.lomza.sdi.tpnet.pl) Data: 08-03-05 14:50 cycq: Ty światowiec jesteś. Ja nie mam kasy nawet na MPK i wszędzie zasuwam piechotką. Nikt mnie także nigdy nie obdarował darmowym bilecikiem <===--- buhahahahah strasszne...tylko sie nie potnij...buhahahaha no co za lamus je_bany!!!!!!! jesli uwazasz ze jestem burakiem to i tak J E B I E MNIE TO,J E B I E S Z MNIE TY I TWOJE OBSRANE ZDANIE. SZKODA ZE NIE WIEM JAK WYGLADASSZZ BO POMACHALBYM CI Z SAMOCHODU JAK POPIER DALASZ Z BUTA W TAKA POGODE BUHAHAHAHAHA ZRESZTA.... MOZESZ CO NAJWYZEJ ZJESC MUJ *** !!!!!!!! HEUHEUEHUEHUE BRUDASIE :)
|
|
JUZ WIEM DLACZEGO ADALL TAK BRONISZ TYCH LOMZYNSKICH KANAROW...PONIEWAZ WIESZ DOKLADNIE ZE SKONCZYSZ TAKJAK ONI I BEDZIESZ STAL JAK PIES NA MROZIE I WYPISYWAL MANDATY !!!!! BO ZAWSZE POZOSTANIESZ TAKIM SAMYM BRUDASEM :) BO MIALEM TAKI FOCH !!!!!!YO!!!!!!!
|
|
Krótko podsumowując. Jestem za kanarami, jestem za kontrolami w autobusach, jestem za policją. Jeżeli każdy chciałby jeździć za darmo (a tak by było, gdyby nie kanary), to pozostali z lokalnych podatków musieliby utrzymać to MPK. Nie będę za nikogo płacił. Ktoś wcześniej mądrze napisał: ...... albo jeździ się taxi, allbo MPK, albo zapierdziela z buta, kiedy nie ma na bilet. Jestem za policją, bo jeżeli są na tym świecie idioci i zboczeńcy, to normalnych obywateli winna ona chronić ! I też płacę na to podatki ! I w autobusach częściej kontrolować i napieprzać pałami tych, którzy chcieliby urządząc w nich po 22.00 spotkania towarzyskie przy flaszce !! Bez pozdrawiania. ADALL
|
|
Wlaśnie, Ja ADALL jestem z Tobą. I z tego co wiem to jeszcze wielu Normalnych ludzi którzy w swoim kraju chcieli by czuć się bezpiecznie, a ich podatki były wydawane rozsądnie.
|
|
BUHAHAHAHAHAHA TRZYMAJCIE MNIE BUHAUAHUAHUAHUA KONAM BUHEUHUEHUEHUEH OKU RWA CO ZA PRZESZCZEPY ;HEUHEUHEU
|
|
cycq ja tez mieszkam w warszawie i zgadzam sie ze tam w srodkach tranportu miejskiego jest samowolka w nocy. Kanary po 22 bojo sie kontrolowac. Tylko ze w tych autobusach, tramwajach to nikt cie alkoholem nie poczestuje a co najwyzej da ci w morde albo zabierze komorke. Nie mowie juz o podpalaniu autobusow w czasie jazdy. Wiec nie pisz glupot. Raz sie przejechales autobusem w stolicy i uwazasz wiesniaku ze taki znawca z ciebie? A co do kanarow w lomzy to i tak kontroluja bardzo rzadko. Ja przez ponad 2 lata pracy w naszym miescie zostalem zlapany tylko raz a przez caly ten okres jezdzilem na gape do i z zakladu. Zreszto teraz juz nie jezdze w lomzy na gape, bo doszedlem do wniosku ze skoro stac mnie na bilet miesieczny w wawie to dlaczego nie mialbym kasowac biletow w lomzy. Pozdrowienia Grzegorz
|
|
hahahah to jakos mnie poczestowanio kilka razy...a za to nikt w morde nie dal i komurki nie zabral.pewnie wygladasz jak frajer, a wiadomo ze frajerow zawsze wali sie w morde i kroi z komurek
|
|
>>ja tez mieszkam w warszawie i zgadzam sie ze tam w srodkach >>tranportu miejskiego jest samowolka w nocy. Kanary po 22 bojo sie kontrolowac Nie przesadzaj, już kilka razy mi sie zdarzyło widzieć kanarów po 22 w tramwajach i autobusach, tyle, że wtedy chodzą w większych grupach... Co do tramwajówi autobusów nocnych, w razie jakiejkolwiek rozruby na następnym przystanku w 99% przypadków czeka policja i zabiera co niektórych delikwentów .... Więc nie pisz, że jest aż tak tragicznie...
|
|
Prócz kanarów to są w ałtobusach jeszcze kamery co rejestrują wszystko w ałtobusie i dokoła ałtobusu????
|
|
A ja jestem za Adminem niech wreszcie wyrzuci tego DEBILA z forum.
|
|
No właśnie ten cycq to niewiem z kad on sie urwał...
|
|
byłam świadkiem 1 września 2 lata temu jak to uczniowie ubrani po uczniowsku w garniturki itp. wracją do domku a tu niepowodzenie.... kanar wsiada na Płsudskiego :/ a żeby było zabawniej to koleżanka która skasowała za mnie bilet wydsiadła przystanek wcześniej!!! normalnie tylko się zachlastać!! dzięki Bogu jakaś pani powiedziała że ta koleżanka skasowała za mnie :) a ja szybko spieprzyłam z autobusu, bo chceili mi mandacik zaserwowac. i jeszcze cos powiem na temat tych chamów!! dziewczyna z I klasy LO (pierwszy dzień w nowej szkole, odebranie ligitymacji z rąk dyrektora itp) no i poprostu zapomniała biletu!! i *** ich obchodziło cokolwiek!! MANDAT I TYLE!! popieram hasło wyżej: HWDK!! Don't You Want Somebody To Love?! Don't You Need Smebody To Love?! I Have Someone =) He Is My Secret.....
|
|
ludzie: od 10 - do 99 lat !! Kanar też człowiek. Musi żyć ! Chcąc żyć - czasami zmuszony jest wychowywać swoje dzieci. Chcąc wyżywić dzieci - musi pracować ! Jego praca - to sprawdzanie biletów. Żeby jego dzieci mogły się kształcić - musi sprawdzać bilety dzieciom z tego forum - Czy to jasne ?? Młodzież zrozumiała ?? ADALL
|
|
Adall popieram - decydując się na jazdę bez biletu powinni co niektórzy zdawać sobie sprawę z ewentualnych konsekwencji. Do kogo pretensja ? Równie dobrze można mieć pretensję do samochodu, że co jakiś czas trzeba weń wlać paliwo. cHWDS i ich konstruktorom że nie wymyślili aut na wodę..... Pozdrawiam T i g e r
|
|
CHWDK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Tiger......... no właśnie... Gdyby były na wodę :))) A tak a propos. Dlaczego niektórzy piszą to przez c-h a niektórzy przez samo h ?? :)) (ptysiu napisał inaczej, inaczej gosia...., już się w tym wszystkim pogubiłem). ADALL
|
|
Witam, sprawa jest oczywista: przy istnieniu organizacji transportu miejskiego do prawidłowego jej funkcjonowania (czyli jak najmniejszej absorbcji finansowej z budżetu miasta) konieczne jest utrzymywanie ludzi, kontrolujących klientów - czyli tych, którzy z usług firmy korzystają. A więc popularnie zwane na tym forum "kanary" owszem są potrzebne - ale w Łomży, faktycznie można zauwarzyć u Nich pewne "deformacje". Mianowicie: żal człowieka ściska, widząc przerażone dziecko w wieku co najwyżej 8 lat, z teczką na plecach i bez biletu w ręku, które nieświadome chyba jeszcze do końca sytuacji jest po prostu wyciągane z autobusu i "maltretowane" procedurami wręczania mandatu karnego. Inna sytuacja: niedziela, przedpołudnie - w autobusie jedzie kaleka z widocznym paraliżem prawej strony ciała. Porusza się o kulach, z pomocą żony. Przysługuje mu prawo do bezpłatnych przejazdów komunikacją miejską ale nie ma przy sobie dokumentu stwierdzającego jego przywilej. Kontrolerzy wymagają od niego biletu, a gdy On i żona próbują tłumaczyć sytuację, panowie "sprawdzacze" zaczynają szarpać kalekę i wykrzykują, że jest pijany i ma natychmiast wysiadać z nimi z autobusu. Mężczyzna wyraźnie protestuje po czym każe, aby kontrolerzy puścili go (ponieważ cały czas trzymają go za rękaw kurtki). Dopiero po interwencji ludzi - obserwatorów zdarzenia dają za wygraną. Przeklinając i złorzecząc wszystkim na około opuszczają autobus. Jest jeszcze jedna podstawowa sprawa, która frustruje zwykłych zjadaczy chleba uprawiających sporty nerwowe związane z przejazdem MPK. Autobusy nie są ogrzewane, nie jeżdżą w/g rozkładów lub ciągle się spoźniają bądź jeżdża za wcześnie. A więc w przypadku braku wywiązania się usługodawcy(MPK ZB w Łomży) z niepisanej umowy z usługobiorcą (czyli Kowalskim próbującym jeździć MPK) ten drugi nie ma obowiązku uiszczania opłaty za przejazd. Nieprawdaż? Pozdrawiam polską motoryzację, Zafir - nocny wiatr....
|
|
Zafir: dobry tekst. Tak naprawdę, to nie do końca znałem chyba realia łomżyńkiego MPK i przede wszystkim "jego organów kontrolnych". Pozdr. ADALL
|
|
Kiedys mój kolega z drugim kolegą sie kłucili jak sie posze ch** i kumpel przyniusł słownik i mu pokazał ze przez CH.
|
|
Najlepszym sposobem na ustawienie "ptaszeńków" do pionu (już słyszę komentarze :DDD), jest poprosić go o dokument potwierdzający bycie kanarkiem - mamy do tego święte prawo. Po takim wstępie jegomoście powinni spuścić nieco z tonu. No i jeśli widzimy, że komuś dzieje się krzywda ze strony sprawdzających nie milczeć jak zaklęci tylko ruszać z pomocą!! Nie bać się! Czasem wystarczy, żeby jeden osobnik się odezwał a już reszta wali na pomoc... :)) Cycku, Skarbeńku, co Ci to Dziecinko?? Może kierunek studiów za ciężki?? A może jaka insza frustracyjka? Może chcesz o tym porozmawiać?? Jestem do usług. Pozdrawiam Cycka Ryskago
|
|
-Bilecik do kontroli -trąbka -jaka trąbka ? -jaki bilecik ?
|
|
:DDdddddd Ryskago
|
|
dzis u mnie na bawełnie stały kanary (dwóch) Ryskago patrze ze masz taki dobry humorek jak Grzesiu.
|
|
Tak Adasiu... Ryskagho
|
|
Autor: ptysiu91 (---.lomza.rtb161c.4lan.pl) Data: 10-03-05 14:41 -Bilecik do kontroli -trąbka -jaka trąbka ? -jaki bilecik ? Hahahahahahaha. Super Ptysiu !!! ADALL
|
|
ADALL znam ja sie na zeczy hehe A co chcesz Ryskago ?
|
|
hehehe no to już teraz wiem co gadać do kanarów :) heheeh ale powracając do tematu no to teoretyczna sytuacja: cały poprzedni rok jeźdizłam na biletach do domku (bileciki za 1,80 w jedną stronę naraz kasowałam :/ ZAWSZE!!!!!!) i teraz kiedy poruczam się autobusami raz w tygodniu i gdyby zabrakło mi tego 1,80 i nie kupiłabym biletu to bym się chyba zajebała!!!! ale najpierw bym się tak wkurwła na tego kanara że poezja...... tyle na ten temat!!! Don't You Want Somebody To Love?! Don't You Need Smebody To Love?! I Have Someone =) He Is My Secret.....
|
|
CIEKAWA JESTEM ILE WY WYDAJECIE NA BILETY MIESIĘCZNIE, TYGODNIOWO?! PISZCIE! KONIECZNIE!!!!!! Don't You Want Somebody To Love?! Don't You Need Smebody To Love?! I Have Someone =) He Is My Secret.....
|
|
Tyle co na ryzę papieru i tusz do drukarki, hrhr... Pozdrawiam
|
|
ja miesiecznie place 33 zł.
|
|
ja tam nie wiem....... czasami nie uda się za pierwszym razem poprawnie wydrukować....... papier i farba kosztuje (robocizna darmo) ADALL
|
|
Ja place tez 33zl miesiecznie tyle ze w warszawie... Grzegorz
|
|
A ja 89 PLN za cały mies. na wszystkie linie. Gosieńko, A skąd Ty tak świetnie łacinę znasz?? Rysakgo
|
|
A ja na wszystkie linie po calej łomzy 33 zł heheryskago napisał(a):
|
|
A ja na wszystkie linie po calej łomzy 33 zł heheryskago napisał(a):
|
|
A ja na wszystkie linie po calej łomzy 33 zł hehe Ryskago
|
|
Baaaardzo śmieszne, Ayubowan...:) Ryskago
|
|
Ryskago a co takie drogie w krakowie bilety ? miesieczne :P a w tramwajach są kanary ?
|
|
Aaaaa fruwa tego ptactwa pełno po tramwajach i spokoju niedają. Człowiek se czyta spokojnie a tu przyłazi taki i "Bilet" mówi... No i trza sięgać do tej torby... Ryskago
|
|
a jak ktoś niema ?
|
|
To albo: 1). zalewa się łzami natychmiast i bierze na litość, albo 2). udaje że szuka i gra na zwłokę (czas pokaże co będzie dalej), albo 3). licytuje cenę, albo 4). jak tylko drzwi się otworzą bierze nogi za pas... :)) Ryskago
|
|
karny bilet to 90 zł w Łomży
|
|
A kto widzial kanara jak wygląda kanar ...
|
|
Kanary w Łomży nie mają uprawnien do kontroli robią to nielegalnie nie zgodnie z prawem ???
|
|
ptysiu a ty wiedsz jak wyglada kanar ??
|
|
Ryksago a kto Cię nauczył pisać nie z czasownikami razem?! :P Don't You Want Somebody To Love?! Don't You Need Smebody To Love?! I Have Someone =) He Is My Secret.....
|
|
Kanara widziałem nieraz.
|
|
chciałam jeszcze coś dodać!! w autobusie nr. 9 który kursuje do Nowogrodu kanarki sprawdzały bileciki i kolesiom którzy owszem bilety miesięczne posiadali, wplepili mandacik za.... UWAGA(!!) brak pieczątki w ligitymacji szkolnej!!!!! BRAWO DLA KONTROLERÓW ZA NIE PODDAWANIE SIĘ, BEZCZELNOŚĆ I PRZEDE WSZYSTKIM POMYSŁOWOSĆ!!!! Don't You Want Somebody To Love?! Don't You Need Smebody To Love?! I Have Someone =) He Is My Secret.....
|
|
ADALL zgadzam się z toba inni mysla za za darmo będa jeździli autobusami beda chodzić w firmowych dresach itp. nie ma tak łatwo któregos dnia napewno wpadnie w rece policij za jazde zaramo
|
|
pewnie, że tak będzie ptysiu !! Może się udać, raz, dwa, może rok. Nie więcej. I potem na mandat dreski trzeba bedzie sprzedać. ADALL
|
|
No włąśnie a kto wie za rok jakie beda cany mandacików i kto kupi te dresiki ?
|
|
co wyscie sie uczepili tych fresow takl ????? nie kazdy kto nosi deresy jest cwierc inbteligentem,wacha koks, chodzi codziennie na silke.co wam sie w tych durnych lbach poprzestawialo ??dresy nosi sie ze wzgledu na ich funkcjonalnosc i przyjemnosc w urzytkowaniu( nie chamuja tak ruchow jak jeansy) dres spoko jest...a ze firmowy??? jesli kogos stac to czemu nie ?? po prostu zal was za dupe sciska ze nie macioe na wylozenie kilkuset zlotych na dres firmowej marki... proste :)
|
|
...o **** ile bledow narobilem..../wstyd/
|
|
Autor: GoSieŃkA (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 12-03-05 10:49 Ryksago a kto Cię nauczył pisać nie z czasownikami razem?! :P Aaaa, pani w szkole podstawowej... :)) Ryksago
|
|
no wstyd i to jaki :P hehe
|
|
Ryksago to skargę na nią złóż bo to sie oddzielnie ponoć pisze :P Don't You Want Somebody To Love?! Don't You Need Smebody To Love?! I Have Someone =) He Is My Secret.....
|
|
A to jeszce skargi ? a gdzie jest księga zażaleń ?
|
|
Ryksago??? Jest tu taka?? RySKago
|
|
Ryskago ktoś wzioł i sie pomylił niemartw sie.
|
|
No dobra, już się nie martwię... Ryskago
|
|
Ryskago wiem i przepraszam więcej nie będę! Don't You Want Somebody To Love?! Don't You Need Smebody To Love?! I Have Someone =) He Is My Secret.....
|
|
ooooooooo teraz sie przepraszaja hehe
|
|
ptysiu gratukluje ...liczba twoich wpisow zbliza sie niechybnie do tysiaca... szkoda tylko ze 90% z nich byla zupelnie niepotrzebna i po prostu glupia i swiadczy o tym ze jestes niedokonca rozwinietym bachorem ktoremu rodzice na komunie kupili komputer a babcia ze swej skromnej renty zalozyla internet...az zal za dupe scicka gdy widze niektorer twoje wpisy....zastanow sie najpierw kilka razy czy to co masz napisac ma sens a jesli sadzisz nadal ze ma to sie gruuuuuubo mylisz ...:P GRA I SPIEWA ZESPOL Z PNIEWA :DDDD
|
|
ty idx lepjej sluchać zespołu z pniewa.
|
|
jka tam wole sluchac zespolu ( dałna) z bawelny...niezle daja czadu... JEEEEEEEAHHHH !!!!!!!!
|
|
tak cycq słuchasz zespolu downa ( poprawnie naposz dałnie !!!!) a po drugie mieszkasz w Warszawie jak wyzej napisałęś zatkalo !!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
sluchaj.......................................ptysiu widze ze jestes jednak niereformowalny i nic nie zmieni twojego,ytroche opuznionego, rozumowania....jak otrzymasz promocje do podstawowki to zrozumiesz kilka istotnych rrzeczy i twoje wpisy nie beda takpozbawione tresci jak dotychczas...
|
|
Autor: GoSieŃkA (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 15-03-05 16:03 Ryskago wiem i przepraszam więcej nie będę! A kto się gniewa???
|
|
jak nikt się nie gniewa to spoko =) a swoją drogą skąd masz taką ksywkę?! Don't You Want Somebody To Love?! Don't You Need Smebody To Love?! I Have Someone =) He Is My Secret.....
|
|
Ryśka. Tak mnie zwali lat temu... dużo :). "go" to skrót od "Gocha", bo "rysek" już trochu było w tym no... internecie...
|
|
ryskago ten nick od początku mnie intrygował więc podrążyłem ciut :), reszta to tajemnica Ave
|
|
Qrde, jaki ten Grzesio tajemniczy... :)
|
|
...nie dla wszystkich, prawda ? Ave
|
|
Eeee no, jak nie?!
|
|
dzięki za wyjąsnienie :) teraz już raczej nie pomylę się :) Don't You Want Somebody To Love?! Don't You Need Smebody To Love?! I Have Someone =) He Is My Secret.....
|
|
no niemozna sie pmylic hehe
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |