Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Tankowanie gazu Prima |
Zawsze tankuje gaz na tej stacji i było ok auto pali po miescie 15 na 100. 3 dni temu zatankowałem 45 litrów i przejechałem 150 kilometrów pytałem fachowca od gazu powiedział ze to wina gazu co wy na to może ktoś miał taki przypadek .
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Tankowanie gazu Prima |
zatankuj gdzie indziej i bedziesz mieć skale porównawczą, a moze po prostu cos w instalacji sie przestawilo w Twoim aucie
|
|
jak zatankowalem w primie w zime to mi gasl samochod ciagle i nie mial mocy .... tankuje na bp jest ok ;) oczywsice nie to co na benz pżykurwic w pedal :D
|
|
z tego co słyszałem oszukaują tam na litrażu... w weekend była promocja litr za 2pln i o dziwo do mojej butli weszło... jak nigdy... 5 litrów wiecej ŁKS
|
|
a jakie stacje polecacie do tankowania gazu ? (oprócz WZGS, bo coś lewy gaz mają
|
|
To może był nieszczelny układ i te 5 litrów wyparowało? Hehe bo zawsze da się coś wytłumaczyć a tak dla przykładu myślałem że mi dużo pali, bo na zbiorniku w kole robiłem 230km. Posłuchałem się kolegi i pojechałem do Kubusia w Piątnicy by to ustawił, po czym mi wyszło 140km na zbiorniku. Pewnie też miałem wycieki albo odlotowego fachowca teraz ustawiłem sobie sam i 260km na zbiorniku to żaden problem, a na stacjach tankują różnie. Zauważyłem kiedyś na Statoilu że zanim pójdzie paliwo to licznik na kasę wali o dużo wcześciej. Czyżbyśmy tankowali powietrze?
|
|
Shell :P
|
|
tylko shell:)
|
|
bi pi
|
|
ja tez zawsze na bp tankuje i nigdy problemów nie miałem, na prymie sporadycznie mi sie zdarzy ale staram sie nie :)
|
|
Gazownik ma rację tankowałem na stacjach z "orłem" w Łomży wiemy do kogo należą i raz zatankowałem w Piatnicy (tam stacja z "orłem" jest własnością sieci, i .... wielkie zdziwienie po przejechaniu takiego samego dystansu,w podobnych warunkach różnica w ilości zatankowanego gazu wyniosła 6 !!!! litrów. namówiłem znajomego i potwierdził na gazie z "oryginalnych" nie ajencyjnych stacji robi ok. 35-40% więcej kilometrów. Unikajcie stacji z "orłem" w mieście,wiemy kto nas robi w balona.
|
|
Nie od dziś te dwie stacje robio w bambo ;] uklad lomzynski dziala a my dalej bedziemy placic haracz im a oni dalej beda budowac i kase zarabiac .
|
|
jak już to pryma. a 5 litrów więcej weszło Ci dlatego że mają inne pompy i nie oddał Ci zawór
|
|
A propo ceny gazu-w cpn orlen w Łomży przy torach gaz kosztuje 2,25 jak ostatnio tankowałem a w Chojnach 2,16.Ten sam właściciel i 2 różne ceny-czym się to ma?
|
|
w mieście zawsze są wyższe ceny, chodz i tak ja uważam ze u nas w regionie są najwyższe ceny paliwa i gazu w polsce;/ na południu Polski są duzo niższe ceny
|
|
LOTOS Nowogrodzka...gaz bez niespodzianek. CENY PALIW W NASZYM MIESCIE - ZMOWA WLASCICIELI.Codziennie rano dzwonia stacje do siebie i razem ustalaja ceny !!! WAŁ NIEZŁY !!! Wyjezdzasz pare km za Łomże i ceny masz juz nizsze !!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |