sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Okularium

Czy ktoś wyrabiał sobie okulary w tym salonie optycznym?To jest na dmowskiego tam gdzie kiedys był kantor.Jak tam wyglądają ceny oprawek?Ostatnio wyrabiałam okulary jakies 5 lat temu w salonie pryzmat j kosztowały 300zł ale przez ten czas wiele się mogło zmienić.No wiem że wszystko zależy od tego jekie oprawki i szkła ale może ktoś tak mniej więcej umie powiedzieć czy ceny są normalne czy jakies z księżyca.A może wybrać inny salon optyczny?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Okularium

ceny są z księzyca idz na piłsudskiego obok generali tam teraz jest promocja i w szpitalu obok szatni sa dość tanie za szkła i oprawki zapłacilam 315 zł

usługi krawieckie

Jeśli umówiłam się w okularium na wizyte do okulisty i to jest wizyta na kase chorych to czy to zobowiązuje mnie do tego żeby okulary zrobić właśnie u nich?

nie nie zobowiązuje, nikt Cię do tego nie zmusi. Wizytyta to wizyta a okulary swoją drogą.

acha dzieki

Mam niewielką wadę wzroku,okulary to dla mnie nie za dobra wygoda i wogóle za nimi nie przepadam,gdzie polecacie aby iść na wizytę w celu dobrania i kupna na miejscu (o ile to możliwe) soczewek?jak z cenami?

Ja na codzien chodze w oklarach a czasem na jakies wjscia wkładam soczewki.Na pierwszą wizyte umówiłam sie wlasnie w okularium.Trzeba prywatnie.Wizyta kosztuje 70 zł i w cenie jest para soczewek na 2 tygodnie.A teraz kupuje soczewki w salonie Pryzmat koło kontaktów.Jenda soczewka kosztuje ok 20.Wiec para ok 40 plus do tego płyn do ich przechowywania.Mała butelka kosztuje ok20 zł. To jest cena soczewek miesięcznych.Ostatnio kupiłaam tam trzymiesięczne to w sumie 60 zł z płynem.

Bardzo dobrze dobiera soczewki i okulary B. Siemion na Małachowskiego (przy K1) tel. 0600 072 235, a najlepiej opłaca się kupować soczewki 3 miesięczne Bausch & Lomb (można je kupić w Optyku przy Kontaktach), cena ok 60 zł za parę + płyn Renu duży za 40 zł + sól fizjologiczna 2,8 zł. Komplet wystarczy na 3 - 4 miesiące ciągłego noszenia.

Pani B. Siemion przyjmuje na kasę chorych, czyli za darmo. Tylko trzeba trochę poczekać na wizytę.

Z tego co mi wiadomo to na soczewki zaden okulista nie przyjmuje na kase chorych tylko prywatnie.Siemion przyjmuje na kase ale na okulary.wiem bo byłam.

Może i tak, jak dobierała mi soczewki to miała tylko gabinet prywatny, ale to troche dziwne nie uważacie? Okulary, czy soczewki nie powinno być żadnej różnicy, ale takie rzeczy to tylko w Polsce.....

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org