Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
pytanie dotyczące internetu |
Mam pytanko - może trochę prymitywne dla znawców komputerów..:) no ale ja akurat tego nie wiem..a wiec : czy do starego kompa mającego z tyłu wejscie usb można założyć/podłączyć internet przenośny (taki jak w laptopie) i czy będzie on działał bez problemu..? Z góry dzięki za odp, wiem że jest na forum sporo "komputerowych fachowców" ;))
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: pytanie dotyczące internetu |
szczerze.. bedzie on dziala 100 razy lepiej niz na innych portach. bo sa porty szybkie i wolne.. na tych z tylu bedzie szybciej dzialal byc moze z przodu tez bedziesz mial szybki port. popatrz... np. przy zrzucaniu czegos z pendrive widzisz roznice czy zrzuca sie szybko czy wolno. czy czas zrzucania nie jest to 90 minut a powinno byc 2 minuty.. tak wiec sprawdz szybkos portow
|
|
90 min. to sie zrzuca kołdre w niedziele rano o_O _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
porty szubkie i wolne he he usb 1.0 - predkosc do 12 Mbit/sek - wiec pytanie jest o jakim internecie przenosnym piszemy? czy chodzi o odbiornik wi fi? - wtedy usb 1.0 jest za wolne przy polaczeniu z nowym routerem, czy chodzu o usb modem do internety bezprzewodowego od firmy telekomunikacyjnej - wtedy usb 1.0 w wiekszosci przypadkow powinno wystarczyc usb 2.0 do 480 Mbitoe/sek i najnowsze usb 3.0 do 4.8 Gbit/sek
|
|
np internet z Orange lub Play..
|
|
tzn np internet z Orange lub Play....?
|
|
czego sie pytasz jeszcze jak D juz ci odpowiedzial. UMTS(3g) to max 7.2 Mbit/s a najgorsze USB (1.0) to 12Mbit/s jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
bo ja w tej dziedzinie to niewiele sie znam..jakies tam skróty UMTS,Mbit itd nic mi nie mówią.. Czy przenośny internet z Orange lub Play można założyć jak ktoś wcale nie ma?
|
|
można założyć jak ktoś wcale nie ma? ze co? jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
..czy można założyć przenośny internet do starego kompa jak ktoś wcale nie ma podłaczonego internetu..! Domyśl się o co chodzi "podróbko jasia śmietany" a jak nie chcesz to nie odpowiadaj - przecież te pytanie nie jest kierowane tylko i wyłącznie do ciebie!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |