Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
vectra b -benzyna |
Witam mam problem przy ruszaniu samochód szarpie ,do tego spadają obroty i zaraz idą z powrotem do góry.samochód ma ponad 120 KM ale chodzi jakby miał ich 90 czy może ktoś mi powie co jest nie tak lub poleci dobrego mechanika który tym się zajmie ?jeździłem kolegi vectra 101 KM bez porównania wszystko chodzi gładko nic nie szarpie idzie jak na 101 KM
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: vectra b -benzyna |
uszczelka pod głowicą
|
|
jestes tego pewien?
|
|
kolego - vkp.pl - strona klubu Vectry, tam na forum wszystko Ci o niej powiedzą, polecam
|
|
silniczek krokowy
|
|
mozliwe ze cewka cała, albo poprostu ktoras z swiec sie nie nadaje
|
|
a mi sie wydaje ze to kolo dwumasowe
|
|
masz pojecie co to dwumasa i jakie sa objawy wadliwej pracy?
|
|
Nie prościej podjechać do DOBREGO mechanika ? Tutaj, przez forum, można tylko zgadywać w nieskończoność... _________________________________________________________
|
|
NO TAKIE JAK NAPISAL KLUS89 HEHE FACHOWIEC SIE ZNALAZL POCZYTAJ TROCHE NIE MOWIE ZE 100% ALE BYC MOZE TO
|
|
A JESZCE MAM PYTANIE TO STUKA CI CZY SZARPIE MOZE JA ZLE ZROZUMIALEM JAK TAK TO SORKI :)
|
|
stuka i obroty troche spadaj i ida do gory po chwili
|
|
najczęściej w takich wypadkach siada silniczek krokowy, albo czujnik temp, poczytaj na forum vectry na pewno coś znajdziesz,
|
|
Wymontować i wyczyścić silniczek krokowca a przy okazji zawór EGR a jaki masz silnik chodzi mi pojemność i czy jest 8v 16v konkretniej chłopie pisz
|
|
podepnij pod OPEL-tech to dziala na odb2 i zobaczysz czy nie masz nic tam ciekawego w bledach. Duzo to nie pomoze ale zawsze cos ;p y
|
|
nie ma co dotykac' takiego, jak siedzenia sie nie ruszaja, w moim sa, nawet podgrzewane!
|
|
Przede wszystkim to najpierw sam sprawdź kody błędów i sam zobaczysz co jest nie tak. Jeśli nie wiesz jak to zrobić to zapraszam tutaj -->http://www.vectraklub.pl/index.php/advices/pokaz/52 jak już się podepniesz to tutaj masz kody usterek -->http://www.vectraklub.pl/index.php/advices/pokaz/95 Najlepiej by było gdybyś podjechał na ul.Nowogrodzką do Pana A. Śmiarowskiego , on ma techa to poznasz przyczynę w 5 sekund. U mnie było podobnie, mianowicie falowały mi obroty i gasł. Przyczyną był zepsuty silniczek krokowy. Po jego wymianie wszystko wróciło do normy. Jeśli u Ciebie padło to samo to daj znać a dam Ci namiar na tani i dobry zamiennik. Pozdrawiam Radecki_VKP www.vectraklub.pl
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |