poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Dworek Matejki u "schyłku" zimy...

- Maaaamo! Zalew już niedaleko! Wydaje mi się, że widzę mleko... - to okrzyk córci mej na widok tafli "jeziorka"pokrytego puszystą białą pierzynką. W pierwszewj chwili myślałam, że to skojarzenie takie, bo przecie mleko białe i śnieg... Ale zaraz wyprowadziła mnie z błędu:
- Nieee, to tak, żeby się rymowało.
Mówię: - Woda w jeziorze jest zamarznięta.
- Śnieg o tym także pamięta - odpowiada bez namysłu. I dalej w tym tonie sobie gawędzimy. No tak, nie sądziłam, że kiedykolwiek będzie mi dane "hodować"przyszłą polską Safonę XXI wieku :D
Niewielka cześć zalewu pozostała w ciekłym stanie skupienia. Dzikie kaczki (jakie one tam dzikie - w ogóle się nie boją) urządziły sobie tam zawody pływackie.
- Mamusiu, patrz, one się biją! Czy to je boli?
- A jak się bijecie z bratem to was boli? - odpowiadam pytaniem na pytanie.
- Nooo nie...
Rzut oka na metaliczne niebo... Słonko jakby przysłonięte popielatym cieniutkim szyfonem, cynowe chmury rozpylają porcje śniegu w sposób jednostajnie przyspieszony...
Wózek zaczyna wydawać odgłosy zniecierpliwienia, więc trza ruszać dalej. Przemierzamy więc szemrzącą Dłubnię metalowym mostkiem. Na mostku - para, której mróz niestraszny najwyraźniej... Uśmiecham się do nich. Kilka kroków ścieżyną i ... jest Dworek Matejki, jakże inny niż ten jesienią...

Zimoooo! Wynocha! Nie wzrusza mnie twoja zamieć i wymieć! Chociaż.. Szkoda trochu. Śmiem twierdzić, że to jedna z najpiękniejszych zim mojego życia. Może nie ostatnia...

Ryskago

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Dworek Matejki u "schyłku" zimy...

fiu, fiu. Ryskago chyba zakochana !

ADALL

:))))

Ryskago

a może ONA głodna była i mleczko jej na myśl przyszło ?!

ADALL

Sugerujesz, że głodzę swe pociechy??? :D

Ryskago

no nie wiem. Jeżeli piszesz, że biją się o pokarm..... Nie wiem, co o tym wszystkim sądzić :)

ADALL

Aaaa boć to takie nienażarte gadziny, że jak tylko widzą coś co nadaje się do konsumpcji, zaraz się dopominają. Zwłaszcza to młodsze - mówię Ci Wyjątkowo Nieekonomiczne Stworzenie... :)

Ryskago

Bardzo fajna historyjka.

Ryskago z takim talentem niepotrzebnie marnujesz się w tym zakichanym banku. Trzeba kupić laptopa, i brać się ostro za pisanie poezji, czy prozy. Może już niedługo zostaniesz tak znaną osobą z Noblem w ręku w dziedzinie literatury jak Pani Wisława Szymborska, notabene krajanka z tego samego miasta. Nie marnuj czasu i talentu. Bierz się za pisanie! A może już piszesz, tylko nie chcesz ujawnić się? Obym nie mylił się co do swoich podejrzeń.

Pozdrowienia.

..A my wszyscy-krajanie z Forum będziemy dumni...(jeśli się potem Ryskago do nas zechce przyznać):-)

Zbych

Tak, tak. Ja zawsze w nią wierzyłem ! Zobaczcie, jak szybko "wypłynęła". Jeszcze niedawno w sklepie GS robiła, potem wzięła się za wypisywanie druków przelewów, a teraz NOBEL ! Jestem b. dumny :))

ADALL

Ryskago bedzie poetką będzie pisać historyjki,opowiadania i książki.

ADALL!
Skąd znasz taki dokładny życiorys Ryskago, Ty jej najbliższy kolega i nie znałeś jej możliwości. Zobacz jak od ręki pisze niektóre swoje posty, niczym poezja Szymborskiej. Nie wiedziałem że tak ją mało znasz.

Pozdrowienia.

kobieta zmienną jest. Każda z nich to swoisty kameleon. Patrzy w oczka, przewrotnie się uśmiecha, a potem się okazuje, że już od 2 lat jest twoją żoną ! Z nimi trzeba ostrożnie, a już w szczególności z Noblistkami :)))

ADALL

Nie wiedziałem, że sprawy tak się mają. To zmienia postać rzeczy , nic dziwnego że za nią tak obstajesz. No to Powodzenia.

:) wiesz dlaczego się uśmiecham

Ave

Grzesiu ma dobry humorek ostatnio.

podczas ostatniej rozmowy przez komórkę mówiłaś, że idziesz na urlop zaległy z 2004. Ale obiecywałaś wpadać, choćby na chwilkę. Co się stało? Czyżby któreś z maleństw zachorowało ?? (odstukać w niemalowane). Odezwij się, bo Maciek pytał mnie już ze 4 razy, co się z Tobą dzieje ?!

ADALL

ADALL!
Nie zwalaj, że to ja Ciebie pytałem się, bo nie mam takiej możliwości, a na postach nie widać moich pytań, chociaż przyznaję, że trochę jest pusto na forum bez tej Pani, zawsze podchodzi z humorem do wszystkiego, a może trochę i tęsknota. ADALL, tak się nie kamufluj bo przez Ciebie aż przemawia tęsknota za tą Panią.

Bożesz Ty mój!!

Wiem, że cokolwiek teraz powiem może być użyte przeciwko mnie, więc... dajcie mi trochu czasu na pozbieranie się, zebranie myśli i odgrzebanie się w robocie... Marzec w pełni a urlop zaległy był... :))

Pozdrawiam Serdecznie
Ryskago

PS. Szczerze mówiąc powoli dostawałam "kota" z powodu braku dostępu do netu - mówię Wam, to się nadaje do leczenia:))

...aaatam zaraz przeciwko Tobie :).
No a ja neciku nie mam już dłuższy czas :( i coś się nie zanosi na razie.

Ave

Whyyyyy????
Grzesiaczku...

Ryskago

Otóż mój status na tym świecie jest przechodni na razie i dopóki się gdzieś nie osiedlę na stałe to sama wiesz :).

Ave

Wiem, ale to c zekanie...

Ryskago

No właśnie, czekanie jest niestety najgorsze, ale cóż poradzić ?!

Ave

Musim uczyć się cierpliwości caaaałe życie, bo ona potrzebna jak mało co...

M

Oj tak

Ave

Avonku...

... :)

Ave

Idzie Grześ przez wieś worek piasku niesie,
a przez dziurkę piasek ciurkiem sypie się za Grzesiem.........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

:))

Ryskago

...Beyond the Hall of Heroes enter ...

Ave

Dzień Dobry Wszystkim. Dzień Dobry Ryskago. Witam po urlopie. Widać że jesteś wypoczęta i jak się domyślam, uśmiechnięta. Ostro zabrałaś się do pracy!

O tak. :)

Ryskago

co tu tak tego piachu wszędzie ?????????? O co chodzi ?????????
Ooooooooo NOBLISTKA !!
Wypoczęłaś ??

ADALL

Psze paniiii! Bo ADALL się przezywa po dzwonku!!!!

I'm fine, thx.

A bo My z Grzesiem piaskownicę budujemy... :)

Ryskago

PS. No nareszcie, jużem myślała że nikt na tym forum nie bywa ostatnio...

.......piasek już niosę ................ ale się sypie ................i sypie ................

Ave

Nic się nie sypie, don't worry, bedzie dobrze... :))
Potrzebna krawcowa, od zaraz!!

Ryskago

hihihihi. U nas słoneczko, przestało padać, temperaturka - spacerowa: (tylko w nocy jeszcze straszy -17C). A w Krakowie ??

ADALL

Dzisiaj przymarzłam do przystanku na ul. Dietla przy aptece "Pod Aniołem", przez o mało nie spóźniłam się do pracki...
Nie patrzałam na termometr, ale klapy w nosie zamarzały... :))

Ryskago

To było same mleko czy z kakaem ?

Same mleko, bo białe przecie...
Kakało było wieczorem...
Nesquik...
Mam bzika na pk-cie NesquickA

rYSKAGO

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org