Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Obraz z kamerki do góry nogami :( |
Witam :) Mam laptopa Asus X5DAB ,win 7 z wbudowaną kamerką internetową.Niestety obraz z kamerki jest do góry nogami... Trzeba jakieś sterowniki czy to wada fabryczna i nadaje się pod gwarancję? Mógłby ktoś pomóc? pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Obraz z kamerki do góry nogami :( |
masz camerkę do góry nogami przekręconą więc albo kamerkę przekręć albo obróć laptopa.
|
|
najlepiej siadaj do gory nogamy;)
|
|
Faktycznie, podczas montażu, ktoś mógł odwrotnie zamontować element (choć nie powinno się to zdarzyć). Nie ma co się wściekać, tylko trzeba zgłosić się do sklepu gdzie się to kupowało i zareklamować powołując się na rękojmę (http://www.twojaeuropa.pl/796/gwarancja-czy-rekojmia-prawa-konsumenta)
|
|
dograj sterownik od kamery i powinno być wporządku. czasami jest tak że windows7 wczytując swoje sterowniki nie robi wszystkiego tak jak być powinno. Też miałem taką fazę ale po dograniu sterownika było wszystko ok.
|
|
a tak na poważnie to tam musi być aplikacja obsługująca to dzieło,i być może w ustawieniach masz zapisany obrót 180"
|
|
i spojrzysz sobie prosto w twarz
|
|
Niedawno rozwiązywałem ten problem. Również w Asusie. Sprawdź jaki jest model kamerki (pewnie jakaś "Chicony") i ściągnij ze strony producenta albo przez Googla sterowniki do Windy 7. Powinno pomóc.
|
|
caly ten swiat jest obrocony do gory nogami wiec sie nie przejmuj wszystko jest w porzadku
|
|
Dzięki Rbn i franio :) Rzeczywiście chodziło o sterownik,który znalazłem na stronie Asusa ;) pozdrawiam
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |