wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Obraz z kamerki do góry nogami :(

Witam :)
Mam laptopa Asus X5DAB ,win 7 z wbudowaną kamerką internetową.Niestety obraz z kamerki jest do góry nogami... Trzeba jakieś sterowniki czy to wada fabryczna i nadaje się pod gwarancję? Mógłby ktoś pomóc? pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Obraz z kamerki do góry nogami :(

masz camerkę do góry nogami przekręconą więc albo kamerkę przekręć albo obróć laptopa.

najlepiej siadaj do gory nogamy;)

Faktycznie, podczas montażu, ktoś mógł odwrotnie zamontować element (choć nie powinno się to zdarzyć). Nie ma co się wściekać, tylko trzeba zgłosić się do sklepu gdzie się to kupowało i zareklamować powołując się na rękojmę (http://www.twojaeuropa.pl/796/gwarancja-czy-rekojmia-prawa-konsumenta)

dograj sterownik od kamery i powinno być wporządku. czasami jest tak że windows7 wczytując swoje sterowniki nie robi wszystkiego tak jak być powinno. Też miałem taką fazę ale po dograniu sterownika było wszystko ok.

a tak na poważnie to tam musi być aplikacja obsługująca to dzieło,i być może w ustawieniach masz zapisany obrót 180"

i spojrzysz sobie prosto w twarz

Niedawno rozwiązywałem ten problem. Również w Asusie. Sprawdź jaki jest model kamerki (pewnie jakaś "Chicony") i ściągnij ze strony producenta albo przez Googla sterowniki do Windy 7. Powinno pomóc.

caly ten swiat jest obrocony do gory nogami wiec sie nie przejmuj wszystko jest w porzadku

Dzięki Rbn i franio :) Rzeczywiście chodziło o sterownik,który znalazłem na stronie Asusa ;) pozdrawiam

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org