Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Chore ceny paliw w Łomży |
Czy nikt z Was nie zauważył, że w Łomży robią Nas w balona z cenami paliw? Tydzień temu na Orlenie cena w Łomży ON -4,05PLN jeszcze wczoraj 4,10PLN a dziś już 4,15PLN. Czy to nie chore??? Dziś w Białymstoku w centrum miasta ON na stacji BP 3,99PLN dalej na SHELL ON kosztował 3,98PLN. Coś nie tak to wŁomży powinniśmy mieć takie ceny ponieważ do Białegostoku firmy transportujące paliwa mają dalej a co jest z tą cholerną Łomżą. Począwszy na władzach miasta, kombinują też cepeniarze, Czy żaden UOKIK nic nie zrobi?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Chore ceny paliw w Łomży |
nier zrobi bo sie boja lomza zawsze byla potega w najwyzszych cenach paliw wyjedziesz kilkanascie km pozalomze i ceny o wiele mniejsze ' na tych samych rafineriach" niech pan prezydent wkoncu zajmnie sie tym
|
|
To koledzy Pana Prezydenta pilnują żebyś nie miał taniej. Był pomysł utworzenia taniej, miejskiej stacji i już nie ma. A do tego jeszcze każdy (z przerwami, teraz może już mniej) dolewa do paliwa c..j wie czego i podwójnie napycha kasę!
|
|
Ciągle Niedorozwinięte miasto
|
|
Z tego co mi wiadomo to ceny paliw zależą od właściciela stacji, on może ustalać ceny dowolnie.
|
|
Podobnie jest z Pb95 w Łomży ~4,44 Białystok Orlen / Warszawa LukOil ~4,24 jeśli nie taniej
|
|
Okradają nas skur...,taka droga benzyna w tą zimę że aż się nie spodziewałem,nie dość że auto więcej spali to i cena na litrze prawie taka sama jak w lato.jak dojdzie do 5zł to ja piernicze i nie jeźdzę :D
|
|
Może dobrze, że wreszcie będzie market to pobudują jakąś stację i wielu pojedzie tam i Nasze darmozjady będą musieli zejść z cen.
|
|
i tak będzie zmowa to mafia
|
|
Ceny paliwa to fakt że są wysokie w Łomży ale spójrzmy też na ogólne ceny produktów spożywczo-chemicznych. Łomża słynie z bardzo wysokich marż i dawne powiedzenie że jadąc do dużego miasta do pracy np. Warszawy będzie droższe życie... nie prawda gdyż wydamy więcej na mieszkanie ale nie na jedzenie. Szkoda że tak się dzieje w Łomży i niema co się dziwić że młodzi ludzie uciekają do większych miast.
|
|
dosłownie zmowa cenowa w Łomzy istnieje nie od dzisiaj. Nawet sam Orlen na swoich stacjach ceny dla naszego miasta ustala specjalne tzn zawsze wyzsze. Pomysł tej nowej stacji upadł ponieważ godziłby bardzo powaznie w interesy miejscowych biznesmenów którzy z handlu paliwami zyja. A to ,że Pan Prezydent widywany jest w tym towarzystwie to fakt. Tak więc czyzby zarzucony pomysł budowy stacji paliw miał taki podtekst ? Jedno jest pewne tylko jedna stacja sprzedająca paliwo po cenach takich jak w innych miastach zmieniłaby całkowicie kształt lokalnego rynku. Bimbo
|
|
smutna prawda drodzy koledzy .. :))) przynajmniej LPG jest w lato taniejsze . :)
|
|
A może Panowie sprzedajcie swoje stare graty palące po 15 litów w mieście i kupcie coś nowego. Nowy mniej pali i nie będziecie musieli biadolić. Opcja 2 to weźcie sprawę w swoje ręce zbudujcie tanią stację i sprzedawajcie paliwo w cenach hurtowych. Będziecie bohaterami. Opcja 3 możecie się przesiąść na rowery tak jak ja i będziecie po za zasięgiem strasznych zmów cenowych. W zasadzie skoro nie stać was na paliwo i biadolicie z powodu 15 gr to nie stać was na samochody. Żyjecie ponad stan koledzy heheheheheheh.
|
|
ludzie byłem dzis w raciborzu cena za litr on 3.79zl i to na BP
|
|
Tu rządzi mafia paliwowa.
|
|
Nie ma sprawy, zorganizujcie akcję typu nie tankujemy w Łomży i zejdą z cen. Wystarczy, że akcja będzie wystarczająco duża i nie znajdą się łomy co to oleją. Storonka www, zapowiedź w esce i rmf. I wyjazd poza miasto żeby zatankować i tak przez tydzień :D Zajebiste straty
|
|
pisze siem na tio ... na tydzien mi starczy ehhehe
|
|
Klika Paliwowa zawsze ustalają ceny o kilkadziesiąt groszy wyższe niż w innych regionach a jak podwyższają to też w tym samym czasie żeby jeden albo drugi przez pare dni nie zarabiał mniej niż reszta. Kupczyki-Sprzedawczyki blokują handel (głupi przykład Venedy-10 lat) bo jeden z drugim ma sklep w którym dostępność towarów i tak jak za komuny ale co tam ważne żeby im klientów nie odebrali. A wszystko pod patronatem Kleru. Chore ceny-raczej chore miasto.
|
|
Cena gazu na BP wczoraj: 2,25 zł. Pryma tak samo: 2,25 zł. Statoil 2,21 zł. Live for nothing or die for something...
|
|
djalban ok, tylko gdzie tankowac?
|
|
Nie wiem ale przy tak poważnym temacie okradania Nas wszystkich zawsze znajdzie się jakiś pier...ny kretyn, który nagle dla 15groszy na litrze uważa wszystkich za biedaków. To ty szmaciarzu jesteś dziadem, że próbujesz wogóle się wypowiadać na forum. Jest to poważny problem bo 15gr na litrze to na całym baku np. 50litrów to aż 7,50PLN nadpłaty, a ja wolałbym przeznaczyć to np na godzinę basenu dla dziecka a nie dla złodziei!!!
|
|
może zbierają dla szefa na kaucje :D
|
|
Zmowę najbardziej widać na przykładzie łomzyńskiego barona paliwowego pana Ku.........go, który ma Orlen m.in w Kolnie. W zeszłym roku jadąc na mazury przez Kolno na tamtejszym Orlenie Pb 95 była tańsza od łomzyńskiej o 18 groszy. To chyba jednoznacznie pokazuje że coś tu nie gra, ten sam właściciel i stacje oddalone od siebie o raptem 30 km, a różnica jak by to było inny region Polski.
|
|
w lomzy nie masz co liczyc na taki protest juz kiedys byla proba zrobienie czegos takiego ze zbieramy ekipe i ruszamy na stacje kazdy tankuje sobie 2 litry wachy i placi za ta karta a jak wiadomo jezeli klient placi karta wlasciciel placi firmie obslugujacej terminale bodajze 3zl od kazdej transakcji ale jak to w lomzy z poczatku tysiace chetnych a jak cos do czegos zostaje 2 osoby
|
|
jedyne wyjscie jakie zostaje to chyba krecic na lewo. bo te paly nic nie zrobia z tym paliwem. aby do siebie hm...
|
|
Ja na Prymie tankuje tylko wtedy gdy maja promocje.
|
|
Nikt z nas tankować do innego miasta jeździł nie będzie a "baronom":Kurpiowi,Zacharemu i Rysiowi kaska będzie spływała szerokim strumieniem,bo dzięki układzikom władze miasta ani myślą o żadnej alternatywnej stacji paliw.Taki np.Łukoil rozwiązał by problem. Kokosz
|
|
Dlatego między innymi mamy bojowe zadanie - zmienić władze. Całkowita czystka.
|
|
mafia paliwowa tylko popatrzec statoil obnizyło lpg z 2.23 na 2.21 a bp podnosło no 2.25 to i statoil tez na 2.25 w zadnym miescie takich cen nie ma umówili sie
|
|
wszystkich stacji nei da się bojkotować ale dla przykładu mozna się umowić , że przez tydzień nie tankujemy w jednej określonej - może tak uda sie rozbić ten układ. Bimbo
|
|
Proponuje tankować w Krakowie albo kupić rowery :-) Jak was dupki nie stać na paliwo to z buta możecie walić haha gg 7268632
|
|
Ty samuraj już po samym loginie widać, że wojownik, a więc może powinieneś tak wszystkich prześwietlić? Proponuję zacząć od piekarni Pana Karwowskiego i sprawdzić ile na każdej bułeczce zarabia i na ile Cię okradł, a następnie kwiaciarnię Pana Skoczylasa, bo tulipana tez pewnie w życiu zdarzyło Ci się kupić twardzielu, może też robótki chałupnicze…, a jak tak wszystkich zweryfikujesz i cały rynek zbadasz to może odechce Ci się pisania takich głupot i oczerniania ludzi, a jak masz cos do któregoś to bądź mężczyzną i oficjalnie mu to przekaż, albo odpowiednie instytucje powiadom, a nie tu siedzisz i kolejny raz tak nudny temat poruszasz i ludzi buntujesz płaczku. Inna opcja to może działasz w imieniu stacji konkurencji i chcesz wymienione oczerniać? Podejrzewam, że żaden z wymienionych osób przez Ciebie i przeze mnie tego nawet nie przeczyta, bo w odróżnieniu do Ciebie pracują ciężko i nie mają czasu na takie głupoty Pozdrawiam.
|
|
VX_2100 masz racje. powinnismy zniemic wladze. jestem za. niedlugo wybory wiec trzeba zaczac dzialac.
|
|
A na dodatek zbliża się lato i okres urlopowy.W tym czasie zwiększa się ilość klientów na stacjach benzynowych, a ceny paliw pójdą jeszcze do góry. Niestety, mniejsze spalanie latem nie nadąży tego zrekompensować...
|
|
Panie "pancernyrower" ja uważam, że takie formum służy nam wszystkim do wypowiadania swoich opinii. Uważam taki głos za głos do wszystkich a nie tak jak mi Pan proponuje, że niby miałbym Panu Kur...mu powiedzieć prosto w oczy, bo On wie że jednostka dla niego się nie liczy, więc po co mi to aby się zeszmacić. Dlatego uważam Pana za służalca wszystkich, których Pan wymienił (ich lizusa i pomywaka) Mój głos uważam za słuszny bowiem nie chodzi o weryfikację ale o sprawiedliwość. Ja nigdy nie występuję w żadnej roli np. jak Pan stwierdził innej stacji, ale chociażby proszę mi odpowiedzieć czym różni się paliwo Orlenu od Pana Ku....ego ON za 4,15PLN a np. z Orlenu w Piątnicy gdzie mamy blisko i ja np. ostatnio tam tankuję a tam ON za 4,05PLN. Pozdrawiam i proszę się nie pienić więcej bo Panu wrody na żołądku wyjdą
|
|
Dziękuję za troskę o moje zdrowie Panie SAMURAJ, a co do oskarżeń to nie życzę sobie, bo nie jestem żadnym służalcem lizusem, ani pomywakiem, a jedynie denerwuje mnie to, że wypowiada się ktoś potajemnie oczerniając zupełnie nie znając rynku i nie ma pojęcia o czym pisze. Proponuję chociażby wejść na stronę Polskiego Koncernu Naftowego i policzyć średnią marże z roku, a co do kosztów utrzymania to już nie będę się wypowiadał, ale wiem ile sam płace… Ceny paliw dla Pana wiadomości zmieniają się codziennie, a i tak na dystrybutorze inaczej to wygląda, a więc z tego mogą wynikać różnice. Zresztą myślę, że jest w Panu tyle goryczy, że nie warto tłumaczyć i w ogóle żałuję, że odpisałem na te wypociny zakompleksionego internauty który wypił browarka i nabrał odwagi by odezwać się na forum w ukryciu, a nie może przepatrzyć, że komuś jest lepiej. miłego wieczoru...
|
|
Nie tyle miłego wieczoru. Ale skoro Pan jesteś też sprzedawcą paliw to proszę mi wytłumaczyć, że to samo paliwo ale dowiezione dalej (koszty transportu wyższe) np w Białymstoku kosztuje przynajmniej 0,15groszy taniej niż w Łomży i co dziwne tam ceny nie zmieniają się codziennie jak wŁomży bo słuchaj Pan dalej byłem w ubiegłym tygodniu 2 razy w tym 2 razy i dalej są takie same ceny a u Nas przeczyta Pan sobie w moim poście pierwszym.
|
|
I znowu w ubiegłym tygodniu chyba zaraz po tym poście zeszli paliwiarze zŁomży z ceny za ON z 4,15PLN na 4,10 i za długo nie pocieszyliśmy się tym i niewielu zdąrzyło zaoszczędzić a już wczoraj zafundowali nam z powrotem podwyżkę za ON na 4,16PLN. Cieszę się z jednego powodu, że w czwartek jadę do Białegostoku i zatankuję sobie ponownie po 3,99PLN na BP albo na Statoil a w Łomży to w ramach protestu rzeczywiście przyjmmę zasadę, że będę tankować za 20 lub 30 PLN aby dojechać do Ostrowi Maz., Białegostoku, Olsztyna itp. bo i tak wyjeżdzam w trasę to po co kasę zostawiać w Łomży jak lepiej dać zarobić uczciwym stacjom, które nie oskubują swoich klientów jak robią to ciągle stacje w Łomży.
|
|
A kto dziś nas robi w bambusa.
|
|
Ale kotleta zes odgrzal ... Z rosji jestes? ...skylink.ru ?
|
|
Paliwo w Łomzy jest już po 5.40 KMKM Łomża
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |