niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
"Świat Ideii"

Piszę aby ustrzec!

Posiadam abonament w firmie Idea. Przez ubiegly miesiac mialem zablokowane rozmowy telefoniczne (tylko wychodzace). 7 marca po wyslaniu kilku faksow z potwierdzeniem oplaty za zalegly abonamet, operator odblokowal mi polaczenia wychodzace. Swietnie, sprawdzam stan konta! okazuje sie, ze gdzies przepadlo mi 30 zl z poprzedniego miesiaca (ktore mialy przejsc na mc obecny) na rozmowy etc. Dzwonie do BOK operatora. Tlumacze co i jak. Kobieta z BOK sprawdzila to... okazalo sie, ze moje 30 zl zostalo wykorzystane na polaczenia z numerem *22 (koszt 1zl za polaczenie) w okresie blokady polaczen wychodzacych. Potwierdzam to informacje, iz probowalem dzwonic 20x moze wiecej na numer *22 w dniach 6,7 marca by sprawdzic czy zostala zdjeta blokata polaczen wychodzacych, tyle ze polaczenia nie byly realizowane z w/w bo zglaszal sie automat i informowal mnie, ze polaczenie nie moze byc zrealizowane z powodu zaleglych platnosci. Automat tak samo zglaszal sie i tak samo informowal gdy probowalem dzwonc na numery stacjonarne czy komorki. Wiec pytam sie kobiety czemu mialbym za te polaczenia (*22) zaplacic skoro mialem blokade. Kobieta odpowiedziala ze na numery alarmowe bezplatne(997,998,999) oraz nr *22 mozna zawsze sie polaczyc nawet gdy jest blokada polaczen wychodzacych, tyle ze za nr *22 juz placimy (1zl za kazde polaczenie). Tlumacze kobiecie po raz kolejny, ze nie moglem tak samo polaczyc sie z *22 jak i np. z nr kolegi (ta sama sytuacja). Kobieta uspokaja i tlumaczy, ze przy przyszlej fakturze bedzie wykaz wykonanych polaczen i wszystko bedzie jasne. Wiec tlumacze jej ze polaczenie jest rejestrowane i zapisane w bilingu gdy jest ono rzeczywistym polaczeniem a nie jest rejestrowane wybranie numeru i uslyszenie automatu ktory mowi ze polaczenie nie moze byc zrealizowane. A teraz jej odpowiedz i szok: Kobieta powiedziala (chyba za duzo, zdradzila) iz za te 20x lub wiecej wybranych numerow na *22 ja zaplace bo przeciez automat sie zglosil i poinformowal mnie ze polaczenie nie moze byc zrealizowane, jesli chodzi o przykladowe polaczenie do kolegi na komorke juz nie place za to bo przeciez mam zablokowane polaczenia wychodzace :) Wniosek ukryte oplaty :)

Zamotane to i o to chodzi! Operatorzy telefonii komorkowej potrafia tak motac i komplikowac, ze skubniecie abonenta na 5 ,10 czy 30 zl jest proste bo malo kto bedzie potrafil do tego wszystkiego dojsc , iz zostal oszukany.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: "Świat Ideii"

No proste sam kilka razy zostałem okradziny z kapuchy na koncie. Złodzieje nawet nie wytłumaczą czemu zabrali w tamtym miesiącu zabrali mi prawie 20 złotych. Cwele

Ja mam komóre w Plusie + .

"...chciales wydymac freda to fred wydymal ciebie..."

<<<===Weterynarz Fred :p====>>>

oni szopę odstawiają , aby ięcej kasiuty zedrzeć

to są CHAMY i tyle.

No, mi się tak raz przytrafiło, że na koncie pojawiło się o dwie złotówki więcej, ale akurat tego nie miałam nikomu za złe :P

NiemoralnieNormalna

a ja mam w heyah i narzie takich skeczy nie miałam :) a nawet jakoś tak dziwnym trafem pieniądze z konta mi nie wychodzą jak piszę np smsa =) co fakt zdarzyło mi się to jak narazie raz :) NiemoralnieNormalna napisał(a):

Don't You Want Somebody To Love?! Don't You Need Smebody To Love?!
I Have Someone =) He Is My Secret.....

a ja mam w heyah i narzie takich skeczy nie miałam :) a nawet jakoś tak dziwnym trafem pieniądze z konta mi nie wychodzą jak piszę np smsa =) co fakt zdarzyło mi się to jak narazie raz :)

Heyah to jest lipna sieć najl;epjej mieć jedą idee na karte

Ja mam stacjonarny w TPSA i też nie narzekam. Kiedyś było drogo, ale teraz stać mnie nawet zadzwonić w sobotni wieczór na komórkę do znajomych. Oprócz tego - bliżej ! Nie wiem z czego się to zachwycać komórkami ?? Jak chcę, czy mam ochotę, to idę do domu i dzwonię. Mówię Wam - taniej !!

ADALL

No właśnie, w jakiej telefonii?? Akuratnie jestem na kupnie więc poczekam jeszcze na inne opinie... :))

Ryskago

Ryskago polecam jedną ideee i kropka.

Tak coś czułam...:))

Ryskago

Ryskago czeka cie teraz bardzo trudna decyzja.

???

Ryskago

ptysiu91, Ryskago a dla Was informacja, ja wlasnie posiadam jedna idee i zlodzieje,

re:JayCop2004 ale ty masz na karte ? bo jak na abo... to jest inna sprawa.

Ja ma jedną idee i nie narzekam. Ale wogle to sa złodzieje i tyle.

ptysiu91 powiedz ty mi kto wg ciebie nie jest zlodziejem?? wszedzie zlodziestwo widzisz

ptysiu91: jak bys przeczytal temat przewodni to bys wiedzial czy mam na karte czy na abonament :)

no a co niezabieraja kasy z ideii ?

Ptysiu czytaj pierwszy post!!!! i bedziesz wiedział o co chodzi!!! a tak na marginesie to czemu Twoim zdaniem Heyah to złodzieje?! moze mi powiesz bo ja narazie tego nie odczułam....
Ryksago! załóż nowy topik na forum pt. "jaka sieć telefonii komórkowej najlepsza" lub innym :) sama chętnie poczytam :) pozdro i papa

Ryskago Polecam jedna idee i kropka a nie żade heyah a ery to nie polecam nigdy.

: ptysiu91 zamilknij prosze cie w imieniu niektorych luddziz na forum...zejdz do podziemia ...wydawaj swoje gazetkii broszury i czesc :)

MDMA

RULEZZ!!!

Ja to niewim czemu moderator nie zablokuje tobie konta ?

<szyderczy smiech>

Jak braknie Ptysia to i ja się stąd wyniosę...

Ryskago

Ryskago aż tak mnie lubisz ? ja sie niepoddam tak latwo nawet inny nick załoze i bede pisał z caffe.

Jak ja założe inny nick to i tak bedzie widać te bph, a na cxafeje to ja czasu nie mam...:(

Ryskago

ooo właśnie !!

Ave

Grzesiu a ty co ?

Ptys lepiej z Grzesiem nie zadzieraj.... bo on Cię widzi.....

a w jaki sposób Grzesiu mnie widzi ?

a w taki jakiś że widzi jaki masz system i ip :P mnie też widzi..... uważajmy więc... no chyba że u Ciebie się to nie wyświetla :P

No u mnie sie wyświetla a co Grzesiu ma mi zrobić ?

ja nie wiem co on może z tymi informacjami zrobić....! Grzesiu co możesz zrobić Ptysiowi?! :P

Ale co ja Grzesiowi zrbilem że on kma mi cos zrobić.

ptysiu91 denerwujesz...nie tylko grzesia jak sadze... ;-]] popraw mnie jesklli sie myle

Grzesiu is the eye in the sky looking at youuuuu,
więc uważajta!!
Ptysiu,
No i co? Czy zrobił Ci coś ten Grzesiu??

Ryskago

No toć ja Janioł jestem a One raczej chronią :). Pozdrawiam

Ave

Ano chronią, chronią...
:)

Ryskago

Anioł to Aniol i tyle a Grzesiu nim jest.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org