Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
8 marca - Dzień Kobiet |
Po raz pierwszy obchodzono go na początku XX wieku w... Stanach Zjednoczonych Amerykanki. W pamięci zbiorowej dorosłych Polaków wiąże się z realnym socjalizmem, czerwonym goździkiem i... parą rajstop, które w tym dniu otrzymywały wszystkie Panie. Dziś Dzień Kobiet przy życiu podtrzymują przede wszystkim przedszkolaki... przygotowując dla swoich wychowawczyń i mam - piękne laurki. Warto, czy nie warto świętować 8 marca jako Dzień Kobiet.... i dlaczego tak....? P.S. Bądź mądra, Bądź miła, Bądź szczera, Miej same zalety... Niech z Ciebie wyrośnie Ideał kobiety. =-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-= http://4lomza.pl
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: 8 marca - Dzień Kobiet |
Na głupie pytanie nie ma odpowiedzi ;) Pozdrawiam wszystkie kobiety
|
|
No ja akurat jestem zagorzałym antysocjalistą, a mimo to uważam, iż Dzień Kobiet jest świętem ważnym i dla Pań miłym. Nie kojarzy mi się jakoś z komuną.
|
|
Wolę Dzień Kobiet pomimo socjalistycznych wspomnień, niż jakieś Walentynki.
|
|
Dzień kobiet jest obchodzony w jakis sposób.
|
|
Jak sam napisałeś po raz pierwszy obchodzono święto kobiet w USA, i do tego miało w nazwie Międzynarodowy Dzień Kobiet, i tylko dlatego, że najbardziej pamiętano o kobietach w krajach bloku wschodniego, przylgnął do niego przydomek "socjalistyczny", i dlatego mamy zapomnieć o tym święcie, a pamiętać o "Walentynkach", bo zachodnie to lepsze. Przecież Panie same wywalczyły to święto, a My mamy je zlikwidować?. Serdeczne życzenia dla Pań. Pozdrowienia
|
|
I tak zostało do dzis dzień kobiet.
|
|
Dzień kobiet? Ja jestem na 100% za :) i lubię kwiatki :) NiemoralnieNormalna
|
|
wg wielu ludzi takie święto powinno być codziennie! i wg mnie też!! i ja również wolę Dzień Kobiet niż Walentynki!! pozdro all Don't You Want Somebody To Love?! Don't You Need Smebody To Love?! I Have Someone =) He Is My Secret.....
|
|
Trochu już nieaktualne, ale... Dzień Kobiet Dzień Kobiet niech każdy się dowie, że dzisiaj święto dziewczyyyynek Uśmiechy są dla nich zabawa i taniec piosenka z radia popłyyynie...:) -------------------- Marze marzec pięknie się wystroił w kole w kole między dziećmi stoi i gromadkę uśmiechniętą pyta jakie dzisiaj święto Zapamiętaj sobie: dzisiaj jest Dzień Kobiet ------------------- Lecz nie jest źle mogło być gorzej Czasem w życiu zdarza się pechowy dzień: Święto Kobiet... -------------------- Zaczerpnięte z okresu przedszkolnego :)) Jak ktoś zna melodię - może se zaśpiewać... Ryskago
|
|
Ryskago fajne wierszyki.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |