środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jak,,M.O.P.S w Łomży wydaję decyzję

Nie wiem sam jak można wysłać panię z działu socjalnego do człowieka aby wydać decyzję o przyznaniu temu człowiekowi zasiłek i gdzie ta pani wywiad robiła, jak to tego człowieka znajoma pracuję w tym MOPSIE Pytam się dla kogo idą nasze składki dla takich ludzi jak ten człowiek przyznaję się zasiłek okresowy po 238,50zł to nie jest duża suma , ale dać takim ludziom co im do życia jest potrzebne a nie na przechlanie.Zaznaczam ze jego żona i córka wyjechali za granicę bo im robił awantury i rozboje w dzień i w nocy zawsze krzyki awantury ,więc go opuściły i wyjechali za granicę .Ma ten człowiek tyle dobrze płatnych zawodów ale po co pracować .Podjął pracę,popracował trzy tygodnie nogę skaleczył , dostał chorobowe , dalej pił , w trakcie chorobowego po pijanemu
spadł z schodów zabolało go w klatce ,więc dalej pił, chorobowe się skończyło poszedł do lekarza okazało się ze ma pęknięcie płuca , poleżał w szpitalu,został po dwóch tygodniach wypisany ,dalej pił /starał się o rentę nie dostał . Nie wiem dlaczego takie ludzie dostają zasiłki , przecież to tylko na alkohol zaznaczam ze ten człowiek to legat ,zdrowy tylko u niego alkohol i papieros. Bardzo proszę panią dyr Annę Fabin tego M.O.P.S dokładniejsze rozpatrzenia i przydzielenia zasiłków/.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jak,,M.O.P.S w Łomży wydaję decyzję

osoba naprawdę potrzebująca jakiegoś wsparcia niema co liczyć na pomoc tak było jest i będzie sodoma gomora i k..........wo

wlasnie ludzie ktorzy naprawde potrzebuja pomocy nie dostaja jej;sa tlumaczenia MOPS ze tyle i tyle maja pieniedzy ze tylko na wegiel itd,a wystarczy popatrzec w jakim stanie przychodza po zasilki;sama korzystam z zasilku í widze a przede wszystkim jest czuc denaturatem i innymi trunkami od ludzi pobierajacych pieniadze

i oto nasza rzeczywistosc.przez niskie zasilki ludzie musza pic dykte!

kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania

ha ha....wcale pewnie nie musza tylko chca,a co do tych zasilkow tlumaczenie MOPS-U JEST TAKIE ZE I LUDZIE PIJACY MUSZA Z CZEGOS ZYC ,tylko chyba nie w tym rzecz zeby dawac pieniadze na picie????owszem trzeba tym ludziom pomoc ale nie w taki moze sposob,jak wczesniej bylo napisane PANIE ktore laskawie robia wywiad niech lepiej przeprowadzaja,a nie pochopnie wydawane sa decyzje

Podobno Jasio Śmietana już 6 razy zapomogę dostał.

i tak beda pili i przepijali a MOPS BEDZIE DAWAL TAKIE DECYZJE

Taka nasza polska rzeczywistosc ... Jest chora , z trójką dzieci kobieta, utrzymująca się ochłapów darowywanych przez dobrych ludzi i nędznego zasiłku na te dzieci . Ale jest i brat tej pani, która prowadzi kibelek na dworcu PKS , ma nowe auto , którydzięki właśnie siostrze i jej znajomościom ma stały zasiłek ( na wódę) , dostaje opał (zawsze zamieniany na wódę, bo nie musi nic ogrzewać) i obiadki w Koronie (tam jest browar na kaca ) . Jak to jest !? Wiele takich przykładó, po co więc pracować ? Mamy bogaty Kraj ...

i są matki bez pracy z małymi dziećmi gdzie dla nich pomocy też nie ma bo przekracza dochód. To nie wina MOPSU to wina naszych polityków że dochód uprawniający nie może przekroczyć 361 zł.
Ciekawe jak by tak szanownemu panu dać te 361 zł to na ile by mu starczyło?

Dużo też ma do powiedzenia Brzeziński, bo fundusze na opiekę społeczną są z budżetu miasta. Widać nie wystarczające.

Co do pracownic, a co one winne są temu że Ustawa tak stanowi, że alkoholik to chory i mu się należy. Muszą przyznać. Budżet jest za mały, nie starcza dla wszystkich i na wszystko. I tak je podziwiam obdzielić tym budżetem po prostu się nie da......

To i teraz wiadomo dlaczego mops co roku zwiększa o 100% stawki dla starszych i chorych ludzi za opiekę.

A i rozbudowana biurokracja. Kiedy tam się wybiorę to muszę z godzinę poczekać aż pani wróci z plotek z innego pokoju lub z papieroska.

fakt to nie pracownice MOPS-U wydaja decyzje lecz maja nad soba dyrektora i DURNE USTAWY,za razem co chodzio URZAD MIASTA to on daje budzet MOPS-U ale i badz tu dobry dla kazdego,

No właśnie! przez te durne zakazy palenia w pokojach biurowych ludzie muszą stać godzinami w kolejkach.

moja sąsiadka bierze zasiłek rodzinny na 2 dzieci..mąż nie pracuje, ona też nie..tylko ze on ma stały pobyt w Ameryce, wyjeżdża tam dwa razy do roku,a oprócz tego z 15 ha pola mają i trzy domy..nieźle co? Ale zasiłek se biorą, a co

zasilek zasilkowi nie równy jak widac po naszych postach,JEDNYM SLOWEM TO NIE SPRAWIEDLIWE

musze sie z toba zgodzic ze to nie jest sprawiedliwe.szlag czlowieka trafia ze ze swoich podatkow musze utrzymywac bande pasozytow zerujacych cale zycie na innych(chodzi mi o pijaczkow i inne szuje).niestety chyba tego nie da sie zmienic.z jednej strony matka ktora nie ma co dac dzieciom jesc z drugiej pijaczyna probujacy wyrwc z mops-u kase na chlanie.dla kazdego normalnego czlowieka wybor jest prosty komu nalezaloby pomoc w pierwszej kolejnosci, dla urzednikow jak zwykle swiat wyglada inaczej.zycie.

kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania

Ja nie wiem kto za tym stoi , ci co naprawdę mają ciężko to im się urywa , a takim obibokom pijaczkom się daję zasiłek jak dałem nagłówek w=w .Wiele razy w domu byli awantury ,żonę i córkę bił ,uciekali z domu ,nocowali tygodniami po ludziach i im opieka nie pomagała , a temu pijaczkowi dają zasiłek''', pytam się za co. ,ze jest chory ja ta u niego choroby nie widzę , ale pijaństwo jemu bardzo służy, takiego tylko do odśnieżania śniegu M.O.P.S,powinien zatrudnić bo to chłop jak dobry byk zamiast traktora by sam pług ciągał

Borys-50

Ja nie wiem kto za tym stoi , ci co naprawdę mają ciężko to im się urywa , a takim obibokom pijaczkom się daję zasiłek jak dałem nagłówek w=w .Wiele razy w domu byli awantury ,żonę i córkę bił ,uciekali z domu ,nocowali tygodniami po ludziach i im opieka nie pomagała , a temu pijaczkowi dają zasiłek''', pytam się za co. ,ze jest chory ja ta u niego choroby nie widzę , ale pijaństwo jemu bardzo służy, takiego tylko do odśnieżania śniegu M.O.P.S,powinien zatrudnić bo to chłop jak dobry byk zamiast traktora by sam pług ciągał

Borys-50

jestem za postem jak wyzej gdyby jeden z drugim popracowali to by sie pijanstwa odechcialo a i pozytek by zrobili,tak wiec czesciej trzeba poruszac takie tematy moze i MOPS-U KTOS POCZYTA I POMYSLI

od terapii uzależnień to jest "klinika" w Łomży przy ulicy Rybaki, choć oni tam tylko udają że leczą, bo taki delikwent po jakimś czasie znowu chleje. A jak tam swoje odsiedzą to mają papiery i dalej kółko się zamyka. Państwo i my płacimy na takich "chorych".

A pomoc na prawdę potrzebującym zepchnięta jest na margines tzn ochłap na zamknij się i nie rób awantur.

tak wlasnie wszyscy ci madrzy tworza 'kliniki;od alkoholu narkomani i ect.tylko czemu nikt wczesniej w tym calym lancuszku nie pomysli zeby cos zdzaialac,aby do tego nie doszlo PANI Z MOPS-U CHCE KWIT ZE SIE DANY DELIKWENT LECZY TEN IDZIE NA SLYNNE RYBAKI I DOSTAJE KWITEK PANI OPIEKUNKA DA ZASILECZEK....IIIIRECE SIE ZACIERA BO JEST ZA CO CHLAC,A CZLOWIEK KTÓRY NAPRAWDE POTRZEBUJE NA LEKI CZY JEDZENIE NIE DOSTAJE

POMOC SOCJALNA dla najuboższych(wykluczam pijakówi i naciągaczy wszelakiej maści)jest po prostu w tym kraju za niska!!!
Pragnę dodać również że w Polsce zamiast pomagać wielodzietnym rodzinom,dając im pracę,dając im konkretną pomoc socjalną ,zabiera się dzieci!W Polsce dzieci z roku na rok nie przybywa ,dlaczego?Dlatego że ludziom Polakom żyje się coraz gorzej i nie stać jest na utrzymanie "dziecka",jednocześnie Polska przyjmuję najwięcej uchodzców ,którzy niejednokrotnie mają wyższy dochód na jednego członka rodziny(zasiłki,pomoc fundacji itp)niż nawet pracujący Polacy.

Jednym zdaniem RZĄDZĄCY mają nas w d....e.

ja jestem za tym aby takiemu człowiekowi nie pomagać jak dla niego się liczy tylko alkohol ,, pet fajek,, to szkoda dla niego nawet 5 zł zasiłku. Widzi się jak pijaczek sam zarabia pod sklepem i parę razy dziennie kaca leczy .Na boga niech ten M.O.P.S,pomaga rodzinom takim co nie przeznaczają na alkohol tylko na dobra swojej rodziny i dzieci aby wystarczało na żywność i ciepło w tej rodzinie . Dbać trzeba o tych ludzi co się szanują i dać taki zasiłek aby im życie godne było i nie musieli głodować ;;;;;Bardzo proszę tę panie od socjalnego zasiłku aby przyznawać zasiłki dla tych ludzi co są w potrzebie .Panią dyr M.O.P.S aby nie żałować na pomoc rodzinom i samotnych matkom pozdrawiam

Borys-50

ja jestem za tym aby takiemu człowiekowi nie pomagać jak dla niego się liczy tylko alkohol ,, pet fajek,, to szkoda dla niego nawet 5 zł zasiłku. Widzi się jak pijaczek sam zarabia pod sklepem i parę razy dziennie kaca leczy .Na boga niech ten M.O.P.S,pomaga rodzinom takim co nie przeznaczają na alkohol tylko na dobra swojej rodziny i dzieci aby wystarczało na żywność i ciepło w tej rodzinie . Dbać trzeba o tych ludzi co się szanują i dać taki zasiłek aby im życie godne było i nie musieli głodować ;;;;;Bardzo proszę tę panie od socjalnego zasiłku aby przyznawać zasiłki dla tych ludzi co są w potrzebie .Panią dyr M.O.P.S aby nie żałować na pomoc rodzinom i samotnych matkom pozdrawiam

Borys-50

Borys-50

tak tylko jak u nas bieda idzie w parze z pijakami i alkoholikami,a tak jak tu WSZYSCY ZAUWAZYLISMY DLA CUDZOZIEMCÓW JEST [POLSKA BOGATY KRAJ]DLA PIJACYCH JEST A DLA NAPRAWDE POTRZEBUJACYCH SA ALE DURNE USTAWY I PRZEPISY

ja nie chcę jałmużny z MOPSU chcę pracować!!!
Ale w tym kraju i mieście jak nie masz znajomości to albo nie masz pracy, a jak masz pracę ....

Co tu pisać wszyscy widzą co się dzieje na rynku pracy, i kto przegląda ogłoszenia to poszukiwani są na staż (bo mają takiego pracownika za free) lub z grupą (bo ma ulgi).

To wszystko jest chore.
Pozdrawiam.

jasne tez wole pracowac,ale jak zauwazono TO WSZYSTKO JEST CHORE I JAK TEMU ZARADZIC

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org