Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Apel do policji |
Mam wielką prośbę do Policji łomżyńskiej. Codziennie dojeżdżam do pracy przez skrzyżowanie ul. Sikorskiego i Wojska Polskiego. Już kilkakrotnie zdarzało sie, że tam nie działają światła i w godzinach szczytu jest totalna masakra. Gdyby któryś z policjantów zechciał czasem zainteresować się tymi utrudnieniami i pokierować tam ruchem, byłabym wdzięczna. Dziekuję Lucyna
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Apel do policji |
..mysle ze wielu policjantow nie umieo keirowa ruchem :D dlatego czesto tylko wygodnie siedza w autach i tocza sie ulicami
|
|
Moze lepiej niech nie kieruja bo jeszcze wiekszy balagan bedzie z ich udzialem
|
|
apel powinien byc do zarzadu drog wojewodzkich na poligonowej zeby raz a dobrze w koncu zrobili te swiatla a nie kombinuja jak konie pod gore bigi2004
|
|
Dzis okolo 8 stali sobie na sygnalach i nie chcieli nawet wyjsc z samochodu tak im sie chcialo pracowac
|
|
Co manualnego kierowania ruchem, nie wiem jak jest z poziomem łomżyńskich służb ale jest to dyscyplina branżowa. W Poznaniu widziałem parę razy takie konkursy, miedzy innymi na rondzie Śródka. Po 5 pasów , 8 zjazdów i muszę powiedzieć że dawali radę. Od razu widziałem że coś jest nie tak bo o godzinie 12 w południe nie było tam korka.
|
|
Przejezdzajac dzis 17 razy przez skrzyzowanie Sikorskiego/Wojska Polskiego od godziny ~8 do godziny ~15:30 nie było swiateł. Zadnego policccccccccccccccccccjaaaanta to nie zainteresowało, a przejezdzało kilka radiowozów. Korek oczywiscie totalny, a poziom niebezpieczenstwa siegał zenitu. Az dziwne ze obeszlo sie bez wypadku.... Dlaczego nie było nikogo kto pokierował by ruchem na tak ruchliwym skrzyzowaniu! BTW Za brak zapietych pasów 100zł 2pkt bo sie niebezpieczenstwo stwarza. To jest poprostu smieszne i niedorzeczne bo... 3 na 5 radiolek z pacholkami w srodku jest bez pasow! Kraj oszustow! Nie mam slow... Pozdrawiam ludzi ze skarbowki... bede sie odwolywal do konca zycia!
|
|
Jak to powiedział ktoś z komendy: W Łomży jeśli zepsują się światła ruchu to już katastrofa, nikt nie umie jeździć wg. znaków obowiązujących na skrzyżowaniach
|
|
spoko ale mandat wlepić najlepiej, świateł nie ma ? oni tylko czekają i się śnieją się
|
|
w wielu miastach swiatla sa wylaczane w czasie szczytu i jakos nikt nie robi afery, ale oczywiscie tutaj to tylko kosciol i kebab
|
|
No nie ma świateł ale komu mają mandat wypisać ? zarządowi dróg?
|
|
Z tymi światłami to jest masakra i są one świetnym odzwierciedleniem znajomości zasad ruchu drogowego przez kierowców... pozdrawiam Pana z PKS-u, wozi ludzi,a ku*** poruszać się prawidłowo po ulicy nie potrafi.
|
|
Na tym skrzyżowaniu naprawdę jest źle , ale myślę że gdyby tam postawić policjanta to jeszcze gorzej by było ...
|
|
Myślę,że w większości mamy rację. Drogówki tam nie ma,bo starsi stażem policjanci ,którzy potrafiliby ruchem pokierować mają to w nosie,oni jeżdżą opłotkami i patrzą na zegarek,aby do końca służby. Młodszym zaś wiele brakuję,zwłaszcza jak słyszałem kultury i taktu w rozmowach z kierowcami,nadmuchane balony co chwila patrzący na swoje pagony,żeby wiatr nie pozwiewał im belek. Życzmy więc sobie kierowców patrzących na znaki i mających wyobraźnię oraz zdrowy rozsądek i będzie OK. Kokosz
|
|
Policjan kieruje ruchem... Stoi do Ciebie plecami i ma uniesiona prawa reke... Wiesz co to znaczy?? Bycmoze niedosc ze nie umiesz czytac znakow to jeszcze nie rozumiesz komend kierujacego ruchem... A policja bycmoze ma inne sprawy niz dyzurowanie przez pol dnia na krzyzowkach bo zarzad drog nie potrafi sie uporac ze swoaj robota ?!
|
|
Policja policją, ale przecież jest "drogówka".
|
|
drogówka jest zajęta łapaniem kierowców przy 4+ gdzie światła są źle ustawione.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |